Scudo Sports

V frende jant aşınması

Shimano whrs100 yol jantlarım 19000km oldu, fren yüzeyindeki ömür göstergesi olan küçük bir delik çukur var, kaybolmaya az kaldı.. Kolay kolay bitmiyor, gündelik olarak antreman yapanlar anca 2 yılda eskitebilir min.. Düzlük alanda binlerce km gider, fakat izmir gibi iniş ve çıkışı bol olan yerde 25-30k km sonra yüzey aşınacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
@BerkEvren ortalama olarak bir jant 5 yıl gider mi? peki

Jantların fren yüzeyleri tıpkı disk fren rotorları gibi zamanla, sürtünme etkisi ile aşınır ve incelir. Yani her v fren jantın bir ömrü var bu açıdan.
Kaliteli pabuç ömrü attırır. Tutuşu artırdığı gibi

@BerkEvren ortalama olarak bir jant 5 yıl gider mi? peki
Yılda 1000 km yapan da var, yılda 30.000 yapan da. Sadece kuru havada süren, her mevsimde süren, bisikleti düzenli temizleyen, hiç temizlemeyen... Kime göre, hangi jant... Çok değişken var :)

@BerkEvren en yoğun kullanıcı baz alınca yine bi 2 sene gitsin seker değil ya bu mübarek bütçe olarakmilletin ocağına incir diker 🤣 o zaman disk fren bu konuda avantajlı gibi duruyor.

• Beğen
@BerkEvren en yoğun kullanıcı baz alınca yine bi 2 sene gitsin seker değil ya bu mübarek bütçe olarakmilletin ocağına incir diker 🤣 o zaman disk fren bu konuda avantajlı gibi duruyor.
Ön jantım 8 sene gitti (ön göbeğe fazladan bilye koymuşum o yüzden göbek dağıttı) Arka jant ise fazla havadan patladı 5 senelikti sonra jant aldım. Bilye yuvası dağıldı onu da değiştirdim bir daha aldım fazla havadan o jantta patladı sonra eski jant göbeğiyle kendim topladım . O jantta akord tutmadı. Evet bu sene bir daha jant aldım.

3 senede amma arka jant değiştirmişim ha .

Temiz kullanırsan bakımını iyi yaparsan uzun seneler gidebilir. Jant yüzeyin incelmesi size ayrı bir mevzu ?

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Yılda 1000 km yapan da var, yılda 30.000 yapan da. Sadece kuru havada süren, her mevsimde süren, bisikleti düzenli temizleyen, hiç temizlemeyen... Kime göre, hangi jant... Çok değişken var :)
Benim bontrager stok jantlar 3 senede 35bini gördü hala cam gibi
Şimanodan başka pabuca falan pek bulaşmamak lazım.

• Beğen
Benim bontrager stok jantlar 3 senede 35bini gördü hala cam gibi
Şimanodan başka pabuca falan pek bulaşmamak lazım.
Tabi ekonomik olsalar . Baradine fren pabuç çifti 23 lira

• Beğen
Tepkiler: Nurullaah18
Geri