Scudo Sports

V fren

Merhaba arkadaşlar v fren ayarlama konusunda iyiyim yanlız şöyle bir durum var v frenimin bir bacağı beton gibi sert vaziyette oluyor 2 ayda bir sizce sebebi ne olabilir çalıştığım iş yerim toz toprak şantiye olduğu için buda bir etken olabilir mi yoksa fren bacaklarını sifirlamalimiyim 🤔

Scudo
@Redolivebike 2 ay sonunda ne yapıyorsunuz da beton olan bacak hareket etmeye başlıyor?

Tur bisikletimde ön freni sıktığımda sürtünme sesi geliyor. Jant yüzeyi temiz, pabuçlar lastiğe de temas etmiyor. Aklıma pabuçların bitmiş olabileceği geldi, söküp baktım. Durumu şu şekilde:
IMG20220523084637.jpg
IMG20220523084700.jpg
Bir sitede aradaki su kanalları aşınıdığında değişim yapılmalı yazıyordu. Eğer öyleyse bunlar hâlâ bitmemiş demek ama sesin kaynağını da bulamıyorum. Sizce değiştirme zamanı gelmiş olabilir mi?

İkinci husus yeni pabuç alırken dikkat edilmesi gereken bir ölçüt var mı, yoksa boyutları vs standart mı oluyor?

• Beğen
Tepkiler: everhard
Papucların içinde sanki imalat sırasında yabancı madde karışmış . Ondan olabilir. Belki metal parçaları. Papucları yer değiştirin. Arkayı öne, önü arkaya ses arkaya kayarsa papucları değiştirin. Veya direkt ön papucları değiştirmenizi öneririm.

@ModernOblomov Sorun sadece sürtme sesi ise bir sorun yok. Sonuçta orada bir sürtme var, ses gelmesi normal. Ama daha önce olmayan bir ses geliyor diyorsanız, freni sıktığınızda pabuçlar kenarından da olsa lastiğe temas ediyo mu onu kontrol etmeniz gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: ModernOblomov
@ModernOblomov Sorun sadece sürtme sesi ise bir sorun yok. Sonuçta orada bir sürtme var, ses gelmesi normal. Ama daha önce olmayan bir ses geliyor diyorsanız, freni sıktığınızda pabuçlar kenarından da olsa lastiğe temas ediyo mu onu kontrol etmeniz gerekebilir.
Evet, daha önce olmayan bir sesti. Temas yok ama daha dikkatli bakayım o halde. Teşekkürler.

Evet, daha önce olmayan bir sesti. Temas yok ama daha dikkatli bakayım o halde. Teşekkürler.
Frenler aşındıkça düzleşir, bu da ses çıkarmalarına neden olur. Zaman zaman yeniden ayarlanıp ön taraflarının bir milim yakınlaştırılmaları gerekebileceğine yoruyorum.

Tur bisikletimde ön freni sıktığımda sürtünme sesi geliyor. Jant yüzeyi temiz, pabuçlar lastiğe de temas etmiyor. Aklıma pabuçların bitmiş olabileceği geldi, söküp baktım. Durumu şu şekilde:
288443 dosyayı görüntüle
288444 dosyayı görüntüle
Bir sitede aradaki su kanalları aşınıdığında değişim yapılmalı yazıyordu. Eğer öyleyse bunlar hâlâ bitmemiş demek ama sesin kaynağını da bulamıyorum. Sizce değiştirme zamanı gelmiş olabilir mi?

İkinci husus yeni pabuç alırken dikkat edilmesi gereken bir ölçüt var mı, yoksa boyutları vs standart mı oluyor?
Üstteki pabuç alttakinden daha fazla aşınmış. Bu da fren bacaklarının janta eşit uzaklikta olmayip eşit kuvvette baskı yapmadığını gösteriyor.

Fren ayarını da tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Merhaba Arkadaşlar, Salcano city life 24s v, Yeni bisiklet edindim, Lakin pabuçlar tahminimce ya sıcaktan yada çok frenleme yaptığım için bitti. Bende Forum içeriklerini okurken, Shimano BR T4000 Alivio fren seti olumlu geri dönüşler eşliğinde, Bu ürünü temin ettim, Bisikleti aldığım yerde Ön ve arka için tanesi 280 +280 TL fiyat duyunca. başka yerde ucuz arayışları içinde Bike House İnternet Sitesi 'ne bakarken, tanesi Ön ayak 211 TL~ Arka ayak 209 TL,ye Kargo dahil 455 TL temin ettim. Fiyat olarak yanlış bilgi vermemek için bakıyım derken, Bayramdan önce aldım, Şu an Ön ayak 250 TL ~ Arka ayak 250 TL olarak yapmışlar Bedeli. Bu işlerden hiç anlamam bu sebepten bir kaç Bisiklet servisi ile görüştüm. Fren ayakları Yenileme ücreti 150 TL ile 250 TL arası fiyat Teklif ettiler. Hali ile bende Ekonomik şartlar gereği Zaten uygun olmasada Olurunu bulmuşum. Servise'de para verirsek Bu işin hiç bir kârı Kalmayacak 😁derken Bisiklet Forum sitesi 'ni Dolaşırken Baktım ki bir çok kişi Yardımcı oluyor ve Değerli vakitlerini { Biz } bisiklet parçalarının A sından bile anlamayan bir guruba Yardımcı oluyorlar, Sağolun emekleriniz için Arkadaşlar, Yardım ve çabalarınız sayesinde Ne bilgiler Sağladınız ve En önemlisi cebimizden fazla paraların uçup gitmesini önlediniz bilemezsiniz. 🙏Bu Siteyi kuranlara ve Yardım eden tüm Kişiler adına Sonsuz Teşekkürler ;

Bende buradaki bilgiler ışığında ve videoları izleyerek, Fren Ayakları montaj için kolları sıvadım, Yaklaşık 3 saat harcadım. Bu işlerden Anlayan Arkadaşlardan ricam Montaj hatalarım var ise beni uyarmaları, Tabi en çok endişe duyduğum kısım, Dün fren kolunu sıkarken Telin ucunda Kapsül olan kısım iyi sıkmamışım herhalde Somun yerinden bir anda Kurtuldu. Bisikleti sürerken hayal bile edemiyorum 😔 O yüzden sizden gelicek her cümle benim için çok önemli. Şimdiden vakit ayırıp, Bilgi kaynağını Paylaşan Tüm Arkadaşlara güzel bir gün diliyorum.20220716_103848.jpg20220716_103838.jpg20220716_103803.jpg20220716_103759.jpg20220716_102738.jpg20220716_102719.jpg20220716_102702.jpg20220716_102543.jpg20220716_102514.jpg20220716_102417.jpg

Dosyalar

• 20220716_102347.jpg
    20220716_102347.jpg
    61,4 KB · Okunma: 1
  • 20220716_102738.jpg
    20220716_102738.jpg
    68 KB · Okunma: 3
  • 20220716_103759.jpg
    20220716_103759.jpg
    62,2 KB · Okunma: 3
Merhaba Arkadaşlar, Salcano city life 24s v, Yeni bisiklet edindim, Lakin pabuçlar tahminimce ya sıcaktan yada çok frenleme yaptığım için bitti. Bende Forum içeriklerini okurken, Shimano BR T4000 Alivio fren seti olumlu geri dönüşler eşliğinde, Bu ürünü temin ettim, Bisikleti aldığım yerde Ön ve arka için tanesi 280 +280 TL fiyat duyunca. başka yerde ucuz arayışları içinde Bike House İnternet Sitesi 'ne bakarken, tanesi Ön ayak 211 TL~ Arka ayak 209 TL,ye Kargo dahil 455 TL temin ettim. Fiyat olarak yanlış bilgi vermemek için bakıyım derken, Bayramdan önce aldım, Şu an Ön ayak 250 TL ~ Arka ayak 250 TL olarak yapmışlar Bedeli. Bu işlerden hiç anlamam bu sebepten bir kaç Bisiklet servisi ile görüştüm. Fren ayakları Yenileme ücreti 150 TL ile 250 TL arası fiyat Teklif ettiler. Hali ile bende Ekonomik şartlar gereği Zaten uygun olmasada Olurunu bulmuşum. Servise'de para verirsek Bu işin hiç bir kârı Kalmayacak 😁derken Bisiklet Forum sitesi 'ni Dolaşırken Baktım ki bir çok kişi Yardımcı oluyor ve Değerli vakitlerini { Biz } bisiklet parçalarının A sından bile anlamayan bir guruba Yardımcı oluyorlar, Sağolun emekleriniz için Arkadaşlar, Yardım ve çabalarınız sayesinde Ne bilgiler Sağladınız ve En önemlisi cebimizden fazla paraların uçup gitmesini önlediniz bilemezsiniz. 🙏Bu Siteyi kuranlara ve Yardım eden tüm Kişiler adına Sonsuz Teşekkürler ;

Bende buradaki bilgiler ışığında ve videoları izleyerek, Fren Ayakları montaj için kolları sıvadım, Yaklaşık 3 saat harcadım. Bu işlerden Anlayan Arkadaşlardan ricam Montaj hatalarım var ise beni uyarmaları, Tabi en çok endişe duyduğum kısım, Dün fren kolunu sıkarken Telin ucunda Kapsül olan kısım iyi sıkmamışım herhalde Somun yerinden bir anda Kurtuldu. Bisikleti sürerken hayal bile edemiyorum 😔 O yüzden sizden gelicek her cümle benim için çok önemli. Şimdiden vakit ayırıp, Bilgi kaynağını Paylaşan Tüm Arkadaşlara güzel bir gün diliyorum.291441 dosyayı görüntüle291440 dosyayı görüntüle291439 dosyayı görüntüle291436 dosyayı görüntüle291435 dosyayı görüntüle291434 dosyayı görüntüle291433 dosyayı görüntüle291432 dosyayı görüntüle291431 dosyayı görüntüle291430 dosyayı görüntüle

Tellerin uçları doğru yerden geçirilip bağlanmadığı için tam oturmuyor ve ondan kolay kurtuluyor olmalı. Fotoğraflarınızdan birinde telin aslında geçmesi gereken yuvayı şöyle işaretledim:
unknown.png

Bağlantının bu şekilde olması gerekiyor:

unknown.png

Tellerin uçları doğru yerden geçirilip bağlanmadığı için tam oturmuyor ve ondan kolay kurtuluyor olmalı. Fotoğraflarınızdan birinde telin aslında geçmesi gereken yuvayı şöyle işaretledim:
unknown.png

Bağlantının bu şekilde olması gerekiyor:

unknown.png

Dediğin gibi Yaptım, Oldu. Sana çok Teşekkür ederim. 🤗

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba, bisikletin frenlerine bsğlı olan telleri çıkaramadım. Her iki tarafa da hafif zorlayarak baskı yapıyorum ama çıkmıyor. Ne önerirsiniz IMG-20230726-WA0022.jpeg

Fren: Claris BR-2400

Civatanın kafası ile anahtar arasında boşluk yoksa, anahtar sıkı sıkı giriyosa elinin kuvveti yetmiyorsa anahtara çekiçle vurunca açılır. Boşluk varsa, veya çekiçle vurunca bile açılmıyosa, civatadaki yuvayı yalama yapma riski var. O zaman şöyle yapıcan, frenin bacaklarını demonte edip, civataya bağlı olan somunu işaretlediğim çizgide bir düzleme dayayıp anahtara bütün ağırlığınla ok yönünde basarken çevirirsen açılır. Civatanın ucu somundan çıkmışsa (bu açıdan göremiyorum) bu yöntem işe yaramaz.

IMG-20230726-WA0022.jpeg

Fren kablolarını yağlama hakkında pek bir video bulamadım. Bulabildiğim tek video bu :

Genel kullanım gresini sürsem problem olur mu fren ve vites tellerine? Bir de kablo giriş ve çıkış noktaları ile frenin olduğu bölgeye sürmem yeterli mi? Yoksa boydan boya tüm telleri greslemeli miyim?

Fren kablolarını yağlama hakkında pek bir video bulamadım. Bulabildiğim tek video bu :

Genel kullanım gresini sürsem problem olur mu fren ve vites tellerine? Bir de kablo giriş ve çıkış noktaları ile frenin olduğu bölgeye sürmem yeterli mi? Yoksa boydan boya tüm telleri greslemeli miyim?

Ben sıvı gresi beze sıkıp teli boydan boya bir defa bezdeki yağın içinden geçiriyorum. Eski ve yapranmış bir kablodan tel geçireceksem yine aynı sıvı gresin sivri ucundan kablonun içine bir fıs sıkıyorum.
Bu devirde bütün özel yağların/kremlerin canı cehenneme. İşi gören neyse o.

Ben sıvı gresi beze sıkıp teli boydan boya bir defa bezdeki yağın içinden geçiriyorum. Eski ve yapranmış bir kablodan tel geçireceksem yine aynı sıvı gresin sivri ucundan kablonun içine bir fıs sıkıyorum.
Bu devirde bütün özel yağların/kremlerin canı cehenneme. İşi gören neyse o.
Abi ben şimdi Genel kullanım gres aldım. Bu sıvı gres dediğin şey de bana ayrı bir satın alım olacak. Ondan sordum yoksa videodakini kullanayım diye değil. Elimdeki katı gresi bir kablo girişine sürüp teli içinden geçirsem yetmez mi?

Abi ben şimdi Genel kullanım gres aldım. Bu sıvı gres dediğin şey de bana ayrı bir satın alım olacak. Ondan sordum yoksa videodakini kullanayım diye değil. Elimdeki katı gresi bir kablo girişine sürüp teli içinden geçirsem yetmez mi?

(link)

Tele boydan boya bulaştığından emin olunabildiğinde neden olmasın. Beze gres sürüp teli içinden geçirme işlemi normal gresle de yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
merhaba bir arkadaşım fren problemi var görünüşe göre fren papucu düz durmuyor bunu nasıl düzeltebilir ? frenlerin yeterince iyi tutuğunu söylüyor.

WhatsApp Image 2023-08-08 at 19.32.31.jpeg

Aslinda cok basit, ama sanki sizinki biraz olumsuz gibi. Gördügüm kadari ile aradaki ayar spacerleri yok.
Ayar spacerlerini takarsaniz ayni posisyonda papuclarin vidalarini az bir sey gevsek birakarak fren kollarini basin ve basili tutun. Papuclar düz duruma gelince kollari birakmadan papuclarin vidalarini sıkın. Hepsi bu kadar.

Bu durumda kullanirsaniz papuclarin yarisi cabuk erir ve kullanilmazhale gelir. Sonra bosuna masaraf olur.

Bu soru hakkinda forumda bir sürü konu olduguna inaniyorum. En basiti YouTube de bir sürü video var, size cok detayli bir sekilde anlatan ve sadece 2 dakika süren.

Son düzenleme:
Geri