Scudo Sports

V fren

Sercan Sözer

Forum Demirbaşı
Tepki
391
İsim
Sercan S.
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar bisikletimdeki V fren tutmuyor.Ancak daha önce tutuyordu.Pabuçlar da çalışıyor.Ancak fren tutmuyor.Neden?

Scudo
Papuçların yanağa temaz eden kısmı sertleşiyor hatta taşlaşıyor o yüzden olabilir. Bir videoda bıçak ile o kısımları alıyordu ben de dün benimkilere bakmıştım öyle olmuş üstüne bir de yatay çizgiler attım.

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
Ancak dün düştüm.Düşmeden önce tutan fren şimdi tutmuyor.Teli biraz sıksam tutar mı?

Düşünce fren ayakları darbe aldıysa ve pabuçlar frenin janta bastığı noktadan dışarı kaydıysa onları yerine getirip yeniden ayarlamak gerekir.

• Beğen
@Serden Us

Nasıl yani konuyu biraz açar mısın?

Pabuçlar bir şekilde, jantta basması gereken yerden aşağı kaymıştır belki. Yani sıkınca tek tarafı basıyordur, diğer pabuç jantın içine doğru gidiyordur. Eğer öyleyse pabucun vidasını gevşetip, freni ayarlayıp, tekrar sıkmak gerekir.

(Sadece tahmin tabi, tel de gevşemiş olabilir, başka bir şey de olabilir.)

• Beğen
@Serden Us

Zaten teli biraz daha sıkacağım

@melek öztürk

Teli sıktım sorun kalmadı.Eskisinden daha iyi oldu.

Konu kapatılabilir.Sorun çözülmüştür.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaslar bendede bu fren ayagı 1 tanesi iyi sıkıyor 1 tanesi sıkmıyor dediler altta vida var onu döndür olur önu galiba fazla dondurdum çıt diye ses geldi vida boşa dönmeye basladı ne yapabılırım bu sefer janta yapıştı

Arkadaslar bendede bu fren ayagı 1 tanesi iyi sıkıyor 1 tanesi sıkmıyor dediler altta vida var onu döndür olur önu galiba fazla dondurdum çıt diye ses geldi vida boşa dönmeye basladı ne yapabılırım bu sefer janta yapıştı

Yay gerginliği ayar vidasından (en alttaki) mı bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse, yay vidadan kurtulmuştur. Görebiliyorsanız yerine oturtun. Olmazsa gidin bir bisikletçiye iki dakika takıversin.

Yay gerginliği ayar vidasından (en alttaki) mı bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse, yay vidadan kurtulmuştur. Görebiliyorsanız yerine oturtun. Olmazsa gidin bir bisikletçiye iki dakika takıversin.
Ya nasıl bahsedeyım bu altıdakı vıdayı sıkarken gergınlıgı ayarlamak ıcın dondurdum çıt yaptı ondan sonra vıdayı cıkardım taktım boş döndü gerginliği ayarlıyamıyorum ve janta yapıstı pabuclar bayagı surtunuyor acıkcası

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
Ya nasıl bahsedeyım bu altıdakı vıdayı sıkarken gergınlıgı ayarlamak ıcın dondurdum çıt yaptı ondan sonra vıdayı cıkardım taktım boş döndü gerginliği ayarlıyamıyorum ve janta yapıstı pabuclar bayagı surtunuyor acıkcası
En kolayı bisikletçiye gidip düzelttirmek. Önceki üyenin dediği gibi yay atmış olabilir. Çok zorladıysanız belki vida da bozulma olmuş olabilir. Bu arada doğru yere ulaşmak bu kadar kolay işte 😉.

Bu V-frenler var ya, ayarını öğrenene kadar çok strese sokar adamı.

Youtube'da sayısız video var. Elbet birinde sorunuzun cevabını uygulamalı anlatan biri vardır.

Abilerim kardeşlerim herkese iyi günler v frenli bir yol bisikleti kullanıyorum arka frenden dandik balata kullanan araba freni gibi ses çıkıyor problem nedir ve çözümü denir şimdiden teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Abilerim kardeşlerim herkese iyi günler v frenli bir yol bisikleti kullanıyorum arka frenden dandik balata kullanan araba freni gibi ses çıkıyor problem nedir ve çözümü denir şimdiden teşekkür ederim
Islandığında frenlerin hepsi bir miktar ses yapar. Temizleyip, kurulayıp tekrar deneyin derim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri