Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Tepki
554
Bisiklet
Mosso
Bu konu hakkında bir kaynak varmı v fren hakkkda takımı ve ayarları hakkında

Scudo
Sağ üstte "Google Özel Arama" diye bir kutu koymuşlar haberin var mıydı?

@Berke Kazankaya

Berke eskı gunlerını ne cabuk unutttun :D Gecen yıl bayagı prof bısıkletcıymıssın :D Slm arkadaşlar bisikleti duvara dayalı olarak bırakmıştım dün hafif kaymış sanırım ve direksiyonun ters dönmüş olduğunu gördüm çevireyim düz yapayım derken ön frenin kablosu attı nasıl takabilirim bunu?(link)

@ebubekir sözbir

Hocam bu çok basit bişey yapamadığına emin misin ?

İnsanları yermek çok kolay. Ne yani cevap versen incilerin dökülecek sanki. Herkes bu işe son noktadan girmiyor. Yavaş yavaş öğreniliyor bazı şeyler. Bunlar insanlık örnekleridir. Biraz birşeyler bilen başlıyor başkalarına üstten bakmaya. Ne anlamı kaldı o zaman forumun? Kaldı ki önceki halin de ortada. Bir arkadaş koymuş, ellerine sağlık. Peşin yargılı olmayın. Belkide aynı yaştasın.

@ebubekir sözbir

Evet acemi olduğum günlerdi Ebubekir. :) :) Şimdi dağ bisikletiyle işim yok.
Ayrıca o zamanlarda o sistem hatalıydı alakasız şeyler çıkıyordu. :)
Ayrıca beni biliyorsun bu forumda yardımcı olduğum çok kişi vardır şu Google Arama kullan yazısı ilk kez buraya yazıyorum konu ile ilgili çok fazla yazı olduğundan.

google var, youtube var, bloglar var, forumda daha önce açılmış başlıklar var... -- yardımcı olabilmişimdir umarım.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
kullananlara soruyorum nasıl bir bisiklet forumda baktım fazla iyi değil deniyor sürenler siz nasıl buldunuz bu arada ilk bisikletim

Satın aldınız mı? Alacakmısınız?

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Ayrıca aynı konudan iki adet açmışsınız..

o sayfaya baktım önceden bilmediğimden soruyorum xc150 ve 250 yi gördüm baktım iyi geldi yani güzel bisiklet ama bilen birisine kötü gelebilir mesela

xc 250 bisikletimi 5 aydır kullanıyorum, aksesuarsız 14 kg, genel olarak memnunum. ön maşa hariç. Derin tümsek veya çukura girmedikçe yaylanmıyor. Eşimde süspansiyonsuz bisiklet var, aralarında sürüş konforu olarak sanki fark yok gibi geliyor. Maşayı kilitlesende ,kilitlemesende, en serte veya en yumuşağa ayarlasanda değişen hiç bir şey yok.

Çok satılan bisikletler. XC 150-250-750 ve 1000 modelleri. www.sahibinden.com a bakarsanız 10 ilandan 6-7 tanesi kron 150 ve 250 modelidir. Bu beğenilmediği anlamına gelmez. Sadece çok satıldığı için 2. el piyasası yüksek olan bir bisiklet. Başlangıç seviyesi için ideal iş görür bir bisiklet. Bende eşime Kron XC 150V Lady modelini aldım. Montajını izinli olarak kendim yaptım çünkü yaşadığım bölgede servisi yok. İki teker göbeğinde de boşluk çıktı. Arka tekeri sıktım %90 - 95 oranında düzeldi ama ön teker ne kadar sıkarsam sıkayım göbek somunlarını yinede sallanıyordu sağa sola. Aldığım yeri aradım bana fabrikadan yenisini gönderdiler. Elimdekini kargoyu getirene teslim edip geri gönderdim. Yani aynı teker olma olasılığı imkansızdı. Gelen teker de yine aynı şekilde boşlukluydu. Bende göbeğini söktüm ve yaptığım inceleme neticesinde rulmanlı göbek olduğunu rulmanın da girdiği bölüme milimetrenin onda biri kadar küçük geldiğini gördüm. Yani ne kadar sıkarsam sıkayım rulman kafesi yüzünden yine oynama yapacaktı. Aldığım yeri tekrar aradım ve saolsun ban şu cümleyi kullandı. Bisiklet için 2 yıl tekerler için de ekstradan 2 yıl daha garanti veriyorum dedi. İster şimdi yenisini ben test ederek göndereyim isterseniz 4 yıl sonra siz nasıl isterseniz öyle yapalım dedi ve bitti benim için. Kopsa da kırılsa da sorun değil. Yeter ki bizlere zarar vermesin dedim.. Şu ana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadı. Maşası ilk başlarda çok güzel çalışıyordu ama sonradan sonraya sertleşmeye başladı. Randımanlı çalışmıyor yani..

peki kron yerine o fiyata ne önerebilirsiniz

Geri