Scudo Sports

V fren sol papuç janta sürtüyor yardım

Scudo
Hocam bendede v fren var ayakları yamuk duruyor boyle sanki arızalı gibi saga yatık şekilde duruyolar şimdilik iş görmekte fakat hergun ayar yapmama ragmen surekli ayarı kaçıyor yardım edermisiniz(bence bozuk ama)

@kutlucan aynı durumları yaşıyoruz ne yazık ki :/ böyle sağa sola yamuk olunca takıntı oluşturuyor insanda ister istemez ne uyku tutuyor ne bir şey çok ciddiyim.

@serhant
Aynen ya hiç stabil calışmıyor yarın gidicem bisikletciye ama bisikletcilerde normal değillerki direk bizi yere yatırıp yani ... :D yeni bir ayak alıp takmak var aklımda ama v fren artık almam yol frenine bakıyorum.

@kutlucan haha o durumdan bende çok çok şikayetçiyim,zaten insan çaresiz bir şekilde bisikletçiye gidiyor o da sağolsun durumu öyle bir evirip çevirip yansıtıyor ki deme gitsin! valla son zamanlar da ben denk geliyorum bazı insanlar hunharca video çekiyor bizler yararlanalım diye bak o da iyi bir şey..ama bisikletçide ki kadar aletler takımlar yok ki bende :(

Ben herşeyi denedim ama brnimkilerin değişmesi lazım üzerinde marka bile göremedim sizinki markalı iyi bişey ise iyice araştırın derim

Sola yatık ise sağ taraftaki vidayı sıkıp sol taraftakini de gevşetmeniz gerekir paralel olasaya kadar. Her iki tarafın vidalarını sıkmak birşey değiştirmiyor :) umarım anlatabilmişimdir

@kutlucan yok öyle ahım şahım bir sistem değil dışı plastik zaten

@Yasin Şimşek ilk önce ben farklı farklı olarak sıktım vidaları fren koluna basınca ikisi de çalıştı ama bu sefer gene sola eğimli oldu,bisikletçi de çalışan çocuk abi dedi bu bağlantı yerlerinden olabilir dedi sıktı oraları gene bir şey değişmedi..acaba bu sağa sola yatma olayı frenin ilk kablo çıkış yerindeki vidaları sıktığımızdan dolayı mı oldu? veya fren bacaklarının birleştirilip teli çekip sıkma işleminden dolayı mı oldu? tam olarak emin değilim :(

@Yasin Şimşek
Dostum sola dogru yatık diyorum yani yamuk duruyor o dediğin ayar en son yapılacak olan pabuc mesafe ayarı

@serhant
Anladım. Fren ayaklarının yaylarının maşaya bağlandığı delik yerlerini değiştirip deneyebilirsiniz. Üç delik vardır. Sanırım en üste alınca daha gergin olup dışa doğru gidiyordu fren ayağı

• Beğen
Tepkiler: serhant
@kutlucan
Yok ben fren ayağının yanındaki küçük vidadan bahsediyorum. Fren ayaklarının paralelliği sağlandıktan sonrada pabuç ayarı yapılır :)

@serhant
Bu videoda 2:50den sonra yapılan ayardan bahsediyorum. Pabuçlarınızı çıkarıp o şekilde bu vidalardan paralelliği saglamanız lazım. İki gün önce kendi bisikletimde o şekilde ayarladım. Umarım masrafsız şekilde kendiniz halledersiniz :)

• Beğen
@Yasin Şimşek evet bunu denedim çift taraflı çalışıyor onda sıkıntı yok ama problem olan şey 1-teker çapı (çok değil ama) 2-fren bacakları yamuluyor niye böyle oldu hiç anlamıyorum hatta ilk defa başıma geliyor böyle bir olay.

@serhant Malesef benim tecrübem burda bitiyor :) İnternetten ikinci el fren takımı bulabilirsiniz ucuza veya bisikletçi tamir edebilir sanırım :)

• Beğen
Şimdi bacakların yamuk durmasının sebebi tekerleğe göre ayarlanmış olmaları. Yani eğer tekerlek tam ortalanmadan fren pabuçlarının mesafesi ayarlanmaya çalışılmış. Bu yüzden de yamuk monte edilmiş janta yamuk pabuç ayarı yapılmış. Öncelikle yapmanız gereken jantı gevşetip (somununu ya da mandalını) jantı tam ortalayıp (bu işlem sırasında pabuçların jantı sıkıştırmaması için frenleri boşa almanızı tavsiye ederim) ortaladıktan sonra güzelce sıkmanızı tavsiye ederim. Jantı ortaladınız mı? Ondan sonra da boşa aldığınız freni tekrardan takıp pabuçların mesafe ve konum ayarlarını tekrardan yapabilirsiniz. XT bacak da alsanız, sırf jantı ortalamadığınız için bacaklar yamuk görünecektir. Boşuna masraf çıkarmaya gerek yok :)

• Beğen
Geri