Scudo Sports

V fren mi, disk fren mi?

Tepki
12
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar forumda yeniyim ve bisikletler hakkında az şey biliyorum sizce v frenmi iyi disk frenmi benim arkadaşım disk fren 1-2 ayda eriyor ve 60-80 tl gibi bir masraf çıkartıyor diyip bana v fren önerdi ama sizler gibi bisiklet hakkında bi sürü bilgi edinmiş arkadaşlarımada sormak istedim cevaplarınızı merakle bekliyorum saygılar :)

• Beğen
Tepkiler: Genç Osman Bircan
Scudo
Benim ilk bisikletim disk frenli. Ama yeni aldığım bisikletimde v frene geçtim. V fren daha rahat. Disk fren evet gücünü ve bisikletin istediğiniz zamanda duracağını size hissettiriyor ama, gerek ağırlık yüzünden gerekse o sürten rotorlardan sıkıldığımdan V fren diyorum kendi adıma:)

Açıkçası bu sorunuzlailgili benimde öğrendiklerime göre şu şekilde. Yanlışsa diğer arkadaşlar düzeltir. Biraz bütçe meselesi öncelikle. Eğer paranız yetiyorsa disk fren daha iyi elbette ama mekanik değil hidrolik olanı. Diğer yandan V fren maaliyet açısından hidrolik disk frene oranla daha uygun ve oda oldukça iyi. Tercih + fiyat yani... ;)

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Sürüş amacınıza göre değişiyor aslında. Basit olarak disk fren yağmurda çamurda avantajlı. Ya da sadece düz yol tur amaçlı çok fazla performans yapmayacağım diyorsanız V fren daha cazip. Disk fren alacaksanızda hidrolik almanız önerilir. Mekanik disk frenler yeri geliyor V frenlerden daha kötü performans gösteriyor. Benim ön frenim mekanik disk frendi. Arka normal isimsiz bir v frendi. İkisinide Avid Single Digit 7 olarak V frene çevirdim ve V frenin vazgeçilmez 3 renkli baradine pabuç taktım çok çok memnunum. Ama İyi bir hidrolik disk denemedim. Ki şuanda kendi çapımda ufak tefek turlar. Şehir içi ulaşım için kullanıyorum ve bu frenler fazla fazla yetiyor bana.

Kullanım amacına göre değişir eğer diyorsan dağdan inicem tepeden uçucam vs. disk fren al derim ama mekanik alıcaksan deneme bile kaliteli bir v fren mekanik disk frenini yerini tutar ama hidrolik alıcam diyorsan kullanım amacına göre değişir.

Hem hafiflik hemde maliyet olarak uygun V-Fren diyorum.Eğer kaliteli bir V-Fren pabucunuz(Baradine) varsa ve fren bacaklarınızda iyiyse korkmanıza zaten gerek yok ben hidrolik frene alışamayıp takla atan çok arkadaş gördüm.

• Beğen
Tepkiler: Cagkan Dur
Arkadaşım,

Soruyorsun bizlere disk mi V mi diye ! Arkadaşlarımız cevaplandırmalar yapmışlar.

Ben de ekleyeyim bişeyler. Forumda ilgili bölümlere girip okursan kendi kararını, kendin verebilirsin. Sen stabilize yollara girecem diyorsan, offroad'a girerim diyorsan ve buralara kışın; yağmurda , çamurda da girerim diyorsan ve maliyetini de göz önüne alabiliyorsan disk fren alman gerekir. Disk fren ağırdır v frene göre. Bakımı daha zordur. Performans yapcam diyorsan disk fren derim ben.

V frene gelince, ben çok fazla bayıra,dağa çıkmam diyorsan , yağışlı havalarda pek kullanmam diyorsan ve maliyete biraz daha önem veriyorsan o zaman sana v fren öneririm. Sağlam papuçlar da taktın mı sorun yok. Alırsın v fren paşa paşa kullanırsın. Forumu biraz oku , takip et.

Zamanla konuya hakim olcaksın zaten. Bu linki oku biraz. Aklındaki soruları biraz olsun gidereceğini düşünüyorum :

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=23178

her türlü rahatlık için disk fren daha iyidir fakat burada önemli olan nokta hidrolik disk fren olması gereklidir.

• Beğen
Tepkiler: ahmet_257_aa
@İbrahim Aslanhan

İbrahim kardeşim çok aydınlatıcı olmuş teşekkürler. Bende sadece şunu ekleyeceğim. V frende papuçların değişmesi için aşınıp yok olmasını beklemeyin. Çünkü papuçlar uzun zaman beklemişse özellikle kullanılmayan bisikletlerde, o zaman SERTLEŞİR ve özelliğini biraz kaybeder. Zor fren tutar ve fren yapınca çok ses yapar.

İbrahim kardeşimin de dediği gibi uygun ve yeni sağlam papuçlar taktın mı sorun yok. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
paran varsa disk fren ,, yoksa v-fren

mekanik disk apayrı bir kavram ayarları iyi yapılmış kaliteli bir fren sana v freni aratmaz.

hidrolik olması şartıyla disk freni tercih ederim.

ben v frenden malesef mekanik diske geçtim ancak hiç memnun kalmadım. kaliteli bir v fren çok daha iyiydi. ancak hidrolik konusunda çok farklı duyumlar alıyorum. mekanikse hiç tercih etme . onun yerine arka ve öne deore bacak v fren taktır inanılma olur

mekanık dısk ıyı ayar yapıldıgı zaman cok ıyı tutar her defasında söylüyorum hıdrolık de mekanık de v fren de kullandım en son su anda mekanık kullanıyorum cok memnunum ama dedıgım gıbı doğru ayar şart

Çamurda ve karda kullanmayacaksan, "yağmurda da biraz hız düşürürüm" diyorsan V fren (Gerçi bendeki Tektro takım, şekli itibarıyle daha çok U-fren gibi duruyor ya, neyse..) gayet yeterli olur kanaatindeyim.

benim mekanik disk frenden çok başım ağrıdı asla mekanik disk freni tercih etme ama v frenide tercih etme yani bn edemedim sıktım dişimi ikinci bisikletimi hidrolik disk fren aldım. maddi durumdan el vermiyorsa hidrolik disk fren para biriktir derim..

ısınmış mı acaba diye ellemeyeceksen hidrolik disk fren alacaksın ve unutacaksın.

@mehmet Aksoy
abi ben yeni sayılırım hidrolik disk frende pek ellemiyorum ama :Dneresi ısınıyor bir kaç yerde daha okumuştum sanırım rotorlar mı ısınıyor??

Geri