Scudo Sports

V fren - hidrolik fren

Pazarlik et farki var 150-200e dusurup hd fren al. Yillardir vf kullaniyorum ama hd zevki hicbirinde yok.

Scudo
@odun

ilk bisikletimde Tektro V fren vardı ve hiç memnun kalmamıştım. hatta 1 ay içerisinde değiştirmem gerekmişti. Ama Tektro 837 freni tanımıyorum o yüzden bir yorum yapmam yanlış olur

@baby_face_

Ya bakımını yapmayı öğrenirsen sorun yaşamazsın. bir kaç ufak ayar var zamanla öğrenir ve sorunsuz kullanırsın diye düşünüyorum.

disk frenin bazı dezavantajları olsada çok güçlü bir tutuş sergiliyor. v frende teli gerdiğinizi hissederken disk frende hiçbir tepkime ile karşılaşmıyorsunuz.

dezavantajlar;
tekeri çıkarıp takınca diskin ayarı kaçacak, yeniden kaliper ayarı yapmanız gerekecek. yada diski ortalayana kadar tekeri söküp takacaksınız.
yağ eksiltecek hava yapacak yağ ilavesi yapmanız gerekecek.
çok güçlü tutuş yaptığı için balatalar çabuk eriyecek kısa zamanda balata değiştireceksiniz.

bence kesinlikle hd fren görüntüsü bile yeter bir defa güven veriyor hele yağmur da benim gibi ozellikle bisiklete biniyorsan

Ben V-fren diyorum yukarıda ve önceki sayfada nedenleri sayılmış zaten

@odun ben 2 hafta önce V frenli modeli aldım gayet memnunum hiç sıkıntı yapmadı

Hd kesinlikle önerim küçük tecrübeme dayanarak v fren dağ dönüşü öldürüyordu beni

• Beğen
Tepkiler: ZincirYagı
Surekli olarak. karda camurda kullaniyorum bisikletimi.V fren mevcut.Cok sikinti yasadigimi hatirlamiyorum.Ama sulu ve camurlu ortamlarda hd nin daha iyi oldugu biliniyor.Bu bakimdan benimde kafamda soru isaretleri var.Ote yandan hd nin bakimi vs hic anladigim bisey degil.Sonra kotu hd nin ilerde is cikarmasi vs

Geri