Scudo Sports

v fren ayarı lütfen yardıım edın

inancyavuz

Üye
Tepki
13
Bisiklet
Kron
İyi akşamlar yenı aldıgım Salcano ng 650 bisikletımın frenlerının bı tanesı janta cok yakın bı tanesı cok uzak bısıkletın tekerlerı yaglanmıstı yanlışlıkla oldu bende frenlerı tekerlerı komple soktum tekrar yerıne takdıgımda sonuç boyle oldu yardımlarınızı beklıyorum
http://i2.wp.com/www.cyclingtr.com/wp-content/uploads/2011/12/vfren_2D00_kablo_2D00_ayarlama2.jpg
Sağ fren janta cok yakın sol ıse uzak

Scudo
sağ tarafın işaretli vidasını sıkman lazım, ya da solu gevşet. O vidalarla ayarlanıyor yani :)
http://i.imgur.com/lflMcKz.jpg

o vidayı kuzenım oynarken cıkarmış ve takamıyorum ıcındekı tel onu ıktırıyor ne yapabılırım cok sınır oldum

O çıkan vidayı takmak zorundasın bir şekilde, google falan arat bul yoksa bacağı değiştirmen gerekir.

@inancyavuz

inanç bey sanaiye gittin mi? hırdavatçı vs bi şekilde vida uydurursun oraya, nasıl bi yardım bekliyorsunuz anlamadım

O vidayı vıdanın cıktıgı yere takmak ıstıyorum ama ıcınde tel var onu ıktırıyor olmuyor nasıl takabılırım

@inancyavuz

fren kablosunu sökün, tel gevşer o zaman takabilirsiniz

@inancyavuz

Hadi geçmiş olsun :) V-frenin o konuda çok sıkıntısı oluyo malesef.

bende yeni değiştirmeme rağmen acayip ses çıkartıyorlar malesef.

Sımdı o bitti ses başladı napmam lazım jantları yıkadım pabuçları kuruttum yınede ses cıkıyor bısıklet daha yenı 1 haftalık bu sesler normalmı gercekten ınsanın canını sıkıyor

Yokmu bı fıkrı olan nasıl gecırebılırım gıcırdamayı

Fren pabuçlarınız jant yanağına olması gerektiği şekilde temas etmiyordur muhtemelen.
İlk önce jantı doğru oturttuğunuza emin olun, daha sonra videodaki işlemleri yapmaya çalışabilirsiniz;

"Gıcırdama"dan kastınız frenleri sıktığınızda pabuçların jant yüzeyine temas ettiği zaman gelen ses ise, evet..

Evet frene bastıgım zaman gelıyor ama oyle ufak bı ses degıl o kadar çok ses cıkarıyorkı arka frene basmaya korkuyorum burda pek anlamadım gıcırtının gecmesı ıcın ne yapmam gerek

Bayağı kamyon kornası gibi ses geliyordur :).
Videodaki ayarları yapabilirseniz sorununuz çözülür ama biraz ince çalışmak gerekiyor. Pabuçları yanlış ayarlarsanız, hem fren performansınız düşer hem de fren pabuçlarınız çok daha kısa sürede erir. Hem de o ses kesilmez :).

aklımda hep soru işareti olan v fren sağ sol ayarınıda öğrenmiş oldum. yandaki küçük vidaları kurcalayayım

Geri