Scudo Sports

V fren aşırı ses yapıyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
arkadaşlar v frenli bisikletim var ön fren aşırı ses yapıyor tır kornası gibi mübarek acaba pabucu falanmı sertleşmiştir? henüz erimemiş ama değişmesi mi gerekir?

Scudo
Kac km oldu ki pabuc eger uzun kmlerce kullandiysan asinmistir ama baska bir dusuncemde jantin ne kadardir kullandigin vede tam janta oturmuyorsada pabuc ses yapabilir baskada onerim yok :)
Baska bilgim yok malesef daha iyi anlayanlar mutlaka yorum yaparlar :)

Pabuçların açılarının ayarını yapmalısınız.Pabuçların ön kısmı milimetrik olarak jant yüzeyine daha erken dokunacak şekilde ayarlarsanız ses yapmayacaktır.

Maşa yatağında(furç) boşluk olup olmadığını kontrol edin, hissedilmeyecek derecede bile gevşeklik olunca ön frenin yaptığı titreşim o korna sesini çıkartıyor.

kalitesiz fren pabuçlarıda sese neden olabilir. Fren pabuçlarını değiştir bence maliyet olarakta çok bişey değil sorun devam ederse bir bisikletçi yolları gözükür :)

benimkilerde çok ses yapıyor.
o ne acı fren sesidir öyle?!
abartıyorum, kornaya ihtiyacım yok.

Herhangi bir madde bulaşmış da olabilir.
Geçen gün benimkine zinciri yağlarken biraz gres sıçradı acayip ses yapıyordu papuçları ve bütün jant çemberini iyice sildim geçti.

pabucuna ve jantında yağ veya su benzeri bir şey varsa çıkarır arkadaşlar çoğu şeyi söylemiş doğru bilgiler vermiş bana sorarsan dedikletini bir dene iyi bir sonuç
alırsın büyük bir ihtimal

@Birtan Kolburan
Hocam Acera pabuç taktım mübarek de borazan gibi ses çıkarıyor pabuçtan mı kaynaklanıyor bence hayır.

Arkadaşlar Ümit blackmount marka bisikletim var, V-fren
Bisikleti alalı 2 ay oldu.
1. ay biraz ağır kişiler bindi ön frende hafif ama çok az bir ses başladı bu bir sorun değildi.
Ama dün yağmur yağdı yağmurdan sonra frene bastığımda çok ince bir ses çıkıyor korna gibi aynı. Frenim V-fren şu an çok acil bunu çözmem lazım bir bilgisi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@atakankocal29
Pabuç ve jant yüzeyi ıslanınca bu sesin çıkması gayet normal. Kuruyunca geçmiyorsa pabuç yüzeylerine bak aşınma olmuş olabilir.

Teşekkürler bugün ses çıkmadı umarım ilerdede çıkmaz :D

Geri