Scudo Sports

v breake...

@Serden Us

Bu kırmızılı olandan deltada var mı yoksa da başka nerden bulabiliriz bir yardımcı olsanız..

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
Scudo
deltaya bakmadım ama hemen hemen ust sevıye bısıklet ve malzemesı satan her yerde mevcut eskısehırde kı fıyatı cıftı 15 tl bulamaz ısen haber ver bakarız buradan :)

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
@ferhat köse

Henüz ihtiyacım yok ama bir kaç ay sonra lazım olacak. İlginiz için de teşekkürler..

@Yavuz Sevgili

O bacakların cantilever olduğunu anca farkedebildim. :)
Ama sizin de dediğiniz gibi, bu model fren pabucuyla kullanılan v-frenler var. Onları kastetmeye çalışarak, ilk resme de onlardan koymak istemiştim. Dikkatimden kaçmış. Düzeltme için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: RAHMİ
çok teşekkürler. İhtiyacım olduğu zaman alacağım bundan. Bu kırmızılı Baradine pabuçtan kullanan varsa merak ediyorum acaba uzun ömürlü mü. kullanan varsa yorumlarını bekleriz..

Ben kırmızıdan kullanıyorum. Aşınma yok denecek kadar az. Bisikletçiye sorduğumda "bazıları bir senede tüketiyor, bazıları da senin gibi tüketemiyor bu pabuçları" dedi. Ama uzun ömürlü olduğuna bakmayın, çok güzel tutuyor frenler.

Tamam. Teşekkürler. Frenlerim bitince alacağım bundan.:)

3 renk kartuşlulardan alın 15 TL pahalı olabilir ama gerçekten disk fren kadar hatta daha iyi tutuyorlar jant çamur içinde sırılsıklamdı ama yine performns kaybı nereyse yok tekeri yinede kitlemeyi becerdi :)

Arkadaşlar yeni konu açmaktansa buradan devam ediyim dedim. Bende ki v fren sistemi bu aşağıda fotoğrafı olan fren sistemi gibi. Tabi ucuz birşey

http://www.mtbtr.com/uploads/478Z2.JPG

Bu sistemi değiştirmek istiyorum ve bütçemin sınırları şunlar :

Acera Br-M 422 V-Brake

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/Br-M421.jpg

Avid Single Digit-3 V-Brake

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/SDG3.jpg

Tektro M530 V-Break

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/M530.gif

Hangisini tercih etmeliyim acaba? Bunları kullanan ya da bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum.

Birde benim fren sistemimle bu üç fren sisteminden birisinin arasında çok fark olacak mı acaba? Bunuda merak ediyorum.

Aslında bakacak olursanız kendi fren sistemimden de şikayetçi değilim ama papuç açılarını ayarlaması vidaların ve sistemin eskimesinden dolayı çok zorlaştı. Ve papuç değişimim yakın gibi o yüzden toplu değişiklik yapmaya karar verdim.

Birde son bir kaç soru :)

Paralel baskı v fren nedir?

Bu benim eklediğim v frenler paralel baskı mıdır?

Paralel baskı olmayan v fren setleri var mıdır?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, saygılar....

@Buğra Celayir

Ben olsam acerayı tercih ederdim.

Paralel baskılı v fren, pabuçlarin jantin yüzeyine adından da anlaşıldığı gibi paralel basmasıdır.
Bu sizin ekledikleriniz ise normal v frenlerdir.

Anladım, evet onunda farkını öğrendim sonunda, sistemini keşfettim :) E yok mu benim bu frenlere başka yorum yapacak olan arkadaşlar? :)

@Buğra Celayir

Paralel baskı için "çok farkediyor" şeklinde yorumlar görüyorum ancak deneme imkanım olmadı. Diğerleri arasından ise, fren bacağının çok büyük bir farkını tadamadım. Asıl iş galiba pabuçta bitiyor... Tabi dandik tabir edebileceğimiz fren bacakları da mevcut, onlardan bahsetmiyorum. Bu verdiğiniz üç markadan herhangi biriyle memnun kalırsınız tahmin ediyorum.

Sizin frende telleri takip edin. Tek tel gelip sonra 2. bir telle ikiye bölünüyor. V-frende ise doğrudan bacağı çekiyor. Uyguladığınız kuvvet azalıyor yani. Fren kolunda belirgin bir yumuşaklık hissedeceksiniz diye tahmin ediyorum. Bende öyle olmuştu. Ayrıca pabucun ayarı, mevcut frenlerinize göre daha kolay.

Şu an kullandığım frenlerde v fren sistemiyle çalışıyor da işte papuçları ayarlama işi zor. Ne kadar iyi ayarlasamda papuç yanlış açıyla yeniyor. Beni 1000 km götürecek olan papuçu 500. km de çöpe atıyorum. Oda sorun değil papuç ayarım kötü olduğundan frenlerimde tam performansında çalışmıyor. Ayrıca fren bacaklarıda fren pivotlarına tam oturmuyor boşluk yapıyor.

Paralel bacak alamadıkça bu frenlerin kendi arasında pek farkı yok heralde dediğiniz gibi. Ama frenlerin bacak uzunlukları belki biraz değiştirebilir diye tahmin ediyorum. Doğru mu tahmin ediyorum acaba?

Geri