Scudo Sports

v brake ile yarışlar...

Serdar Emre ACAR

Forum Bağımlısı
Tepki
356
V brake ile yarışlara girmek bir tehlike unsuru oluştururu mu?İle disk fren mi? takmak lazım daha güvenli bir sürüş için.

• Beğen
Tepkiler: sadana
Scudo
Hava koşullarına bağlı nemli yağışlı bir havada disk fren(özellikle hidrolik) daha performanslı olur;)

Yeterli kalitede, iyi ayarlanmış bir v fren seti (shimano LX, XT, avid single digit7)
disk kadar olmasada iyi performans verir, baradine pabuç takarsınız
daha da iyi olur. Islak arazi koşullarında doğru lastik seçimi yapmazsanız,
veya kalın bir lastik seçerseniz işiniz çok zorlaşır, disk fren daha rahatlık
sağlar tabi, ama yanlış lastik seçimini affedecek diye birşey yok :D

Shimano XTR, avid singledigit SL daha iyi değil mi derseniz, o paraya
biraz eklenip gayet hidrolik disk fren takımı alınabilir :D

@Nedret Günaydın

Peki bu dal veb. sert cisimler disk aksamlarına dolanır ise zararlı olmuyormu ?

tabi ki zararlı olur ama çamurlu yolda her tarafa bulaşma riski var.. ama disk fren tekerleğin merkesiznde olduğu için kabaca 30 cm'lik bi su birikintisini bile tölöre edebilir. ama V frenle 10 cm'lik bi su birikintisine bile girseniz pabuçların temas ettiği yüzey ıslanır, bu size bişi kaybettirmez ama toz toprak veya çamurlu yerseyseniz çok kısa süre içinde muhteşem bi performans düşmesi olur....

@erzanaskin

Arkadaşlar çok güzel ifade etmişler. Bunlara ek olarak ıslak ve çamurlu koşullarda v-fren papuçları çok çabuk biter. Size şöyle söyliyim;bu haftasonu yaklaşık 8km.lik kar sürüşü sonunda papuçlarımın yarısı eridi. Öyle çok uzun süre de frenleme yapmadım açıkçası. Kullandığım papuçlar baradine;fren sistemi ise xtr 970 serisi. Ancak frenlerin dozlaması ve gücü mükemmel. Şu ana kadar ıslak-yağmur çamur kar tüm koşullarda denedim frenden yana hiçbir sorun yaşamadım. Tabi bu xtr v-frenlere vereceğiniz para ile hidrolik bir disk fren de alabilirsiniz. Ben çok iyi bir sistem olmadığı sürece disk fren istemediğim için bunları kullanıyorum ve gayet memnunum.

Çamur dışında v frenler gayet te güzel çalışır ben de disk kullanıyorum. Disk frenleri o kadar da büyütmemek lazım bence ama çamurda da hakkını yememek lazım. Tabii metal balata kullandığınızı varsayayarsak.Büyük sporcuların da kimi yarışlarda v fren kullandığını unutmayalım.

• Beğen
Tepkiler: sszazu
arkadaşlar ben avıd sıngle dıgıt sl v frenlere kool-stop amerikan pabuç takdım ve disk freni aramıyorum üstelik yarışlarada bu şekilde katılıyorum ve bu pabuçları jant yanaklarına hiçbir zarar vermemekle beraber 3 yıl gibi bir zaman kullanabiliyorsunuz şiddetle tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: zafer sayin
@erzanaskin

rotorlara dal vb cisimler takılırsa pek bi sorun olmaz çünkü o cisimin orada kalacağı süre saniyelerle sınırlıdır. çünkü disc merkezde olduğu için daha hızlı döner ve arasına sıkışna şeyi parçalar devam eder. tecrübe ile sabittir ;)

sıkışan şeyi parçalayabilir o konuda bilgim yok. ama disk merkezde olduğu için daha hızlı döner diye bir durum yok. aksine Disk, pabuçların değdiği yere göre daha yavaş döner(bu durum açısal hız için geçerli. çizgisel hızları eşittir.)

benim frenlerde tamamen bitti geçen yarışta daha ikinci turu bitiremeden tamamen tutmayan frenlerle devam ettim

disk frenler pahalı v frenler ile en azından bi disk fren takıncaya kadar idare etmenin bi yolunu bulsak fena olmaz

iyi ayarlanmış doğru jant ve doğru papuc olan bir v break seti hidrolik disc sistemini aratmaz
not:hidrolik ve break frenleride var illa hidrolik olsun diyorsanız.aklıma gelen marka magura olması lazım

bende xtr v brake kullanıyorum,iyi ayarladığın ve onları sevdiğin zaman ondan iyisi yok bence:) pabuç konusu gerçekten önemli,baradinler ucuz ve uzun ömürlü ama xtrın kendi pabuçlarına su dökemez.

Ben senelerdir vfren ile yarışıyorum, en çamurlularında dahi çok bir sorun yaşamadım frenajda (sadece cantlara aşındığı için biraz üzülebilirsiniz ama çok fazla aşınmıyorlar) , ama geçen kızılalan yarışında bir çok disk freni bozulan hidroliği boşalan sorun yaşayan freni tutmayan disk frenli insan gördüm, vfrende bu sorunları yaşamazsınız, aslında nerdeyse hiç bir sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@erzanaskin

pabuçları bir arkadaşım yurt sışından gelirken getirdi bayağı fazlaca var onda ama baştan söyleyim fiyatları normal pabuçlara göre biraz pahalı ama jantlara hiç bir zarar vermediğini(çizik bile olmuyor)düşünür ve yılda 2 takım pabuç aldığınızı hesaba katarsanız bence daha karlı çıkıyorsunuz ayrıca bisikletime kim binse (hayret yaa frenler disk gibi tutuyo )diye yorumlar alıyorum
ulaşım için tel:0538 684 03 52

Geri