Scudo Sports

Uzun yolculuk ve kamp için bisiklet

Bugün bisiklet fiyatlarını sormak vs. için gittim. Oradakiler fikrimin MT olmasının daha doğru olacağını söyledi çünkü bagajlı olarak yola çıkcağım.

1- Scott Scale 60
2- Sedona 741

Scott 2 milyar küsür
Sedona 900 - 1 milyar arası

Sizin fikriniz nedir hangisini tercih edeyim sizce ? F/P önemli :) çünkü sınır olarak 1.5 diye belirlemiştim scott üstüne çıkıyor fakat muhteşem bir şeyse alabilirim. Fikirlerinizi ve desteklerinizi bekliyorum :)

Scudo
tur yapcaksan tur bisikleti alcaksınız mtb nin süspansionlar var baya yavaşlatır daha ağırdır kadro açıları arazi koşulları içindir daha az rigidtir

Adam açık açık tur yapacağım demiş ama bisiklet satanlar 26 inçlik amortisörlü dağ bisikleti önermişler,pes doğrusu.Tu için dağ bisikleti önerenlerin bisiklete bindiklerinden şüpheliyim.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
bence satıcının dediklerinine kulak asma sen
hibrit yada tam sehir bisikleti daha iyi bir tercih olur
specialized sirrus ve scott sportster serisi güzel secenekler

Amortisörler kilitlenebiliyor yani boşuna pedal çevirmiş olunmuyor.

Diğer yandan zaten tur için 20-25 kilolu yük alacağım yanıma 1-2 kilo ne fark ettirecek ? Bunları mümkünse açıklayabilirmisiniz ?

çok farkeder amortisör kitlese bile etki eder hem bizim dedikletimizin kadrosu daha rigid çanta bağlama yerleri falan var hem adı üstünde tur bisikleti başka ne istiyorsun git sirrus sport elite al tur sırasında asla pişman olmazsın

merhaba arkadaşım bende gaziantepteyim.gaziantepte sürekli olarak turlar düzenliyoruz.özelden tel yazarsan sana daha ayrıntılı konuşabiliriz.öncelikle şunu belirteyim genelde arkadaşlar amortisörsüz ve disk fren olmayan bisikletlerden bahsediyorlar.uzun turlara çıkmayı planladığınızı söylüyorsunuz.amortisörsüz bir bisikletle dişli asvaltta 2 saat sürün bakalım bilekleriniz ne oluyor.disk frene gelince siz hiç yüklü bir bisiklet ile örneğin gavur dağlarından (antepli iseniz bilirsiniz) aşağı indinizmi,inin bakalım o kadar yüklü bisikletle fren sıkmaktan avuçlarınızın için ne oluyor.parmaklarınıza hissetmezsiniz.biz avrupada değil türkiyede yaşıyoruz.şayet türkiyede tura çıkacaksan bisikletin hem amortisörlü (kilitlenebilir olması şart) hem bütçeniz müsait ise hidrolik disk frenli bir hibrit olacak.disk frenin diğer faydasına gelince sert bir çukura girdiniz ve oldu ya jant eğildi;v frende sürtecektir ama diskte böyle bir sorun yaşamayacaksınız.bunlar gerçekten arkadaşların bahsettiği gibi gereksiz ekipmanlar olsa koskoca scott,trek.corratec neden bu tür hibrit bisikletler yapsın.amortisörsüz bisikletler sadece kaymak asvalt şehir içi kullanımlara göre yapılmış bisikletlerdir.bugün tur bisikletlerinin kralı KOGA MİYATA bile uzun tur bisikletlerinin büyük çoğunluğunda amortisörlü modellere dönmüştür.

bunlar benim fikrim herkesin fikrinede sonsuz saygım var

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
@Soner Sarihan

Bu yazıya eyvallah diyorum...Eline kalemine sağlık derler ya..."Şu anlamda yazıyorum, bakkala gitmek istemeyeceğiniz bisikletler ile dünya turu yapan yabancılar tanıyorum, 5000 liralık bisikletle bakkala bile gitmeyenler." bu cümle çok hoşuma gitti,öyle hoşuma gitti ki 5 kere okudum..

@GÖKSUN ÖZKİRİŞCİ

Göksun kardeşime tamamen katılıyorum. Dişli asfaltta sabit kadro bisiklet+yük+rampa+sıcak adamı sıkıyor. Alacağınız bisiklet tur bisikleti ama önden amortisörlü arka sabit olsun, pişman olmazsınız ve çok rahat edersiniz.

Yük konusuna gelince taşıyabileceğiniz ve ihtiyaçlarınızı alırsınız. Bazı seyyahlar o kadar yük alıyorlar ki bunları taşımak için bir de römork takıyorlar.

Başarılar dilerim.

Merhabalar! :)

Öncelikle Ağustos sonu Eylül başı gibi İstanbul'dan Ege ve Akdeniz sahillerine gitmeyi düşünen ve üzerinde çalışan biri olarak şunu söylemek isterim, ortalama bir dağ bisikleti kullanıyorum ve temel olarak dikkat ettiğim şeyler alabileceğim yükleri taşıyabilecek bir jant setiydi (bisikleti yenileme ihtimalini düşünmediğim için) Evde bagaj ve heybeyle birkaç ağırlık ölçümü yaptıktan sonra biraz tahmini biraz bilinçli olarak yeni bir jant seti aldım yaklaşık 1-2 ay önce. Ayrıca yukarıda bahsedildiği gibi yolda arızalara müdahalenin hızlı olması açısından V fren kullanılması önerilmiş ama o kadar ağırlıkla bazı yokuş inişlerinde dikkatli olunması gerektiğini düşünmekteyim;

Ayrıca lafı çok uzatmadan eklemek isterim henüz bisiklet almadıysanız fx 7.2 ve Sedona kullanan ve daha çok tur yapan arkadaşlarım gayet memnunlar; her ikisinin de tatmin edeceğini düşünüyorum, yukarıdaki gibi bazı detaylara dikkat ettiğiniz sürece.

İyi günler !

sedona 321 al .kalan parana ekstraları al.halen paran kalırsa turda yanında kalsın

Arkadaşlar merhaba.

Uzun zamandır araştırıyorum. Hem şehir içinde (İstanbul) işe gelip gidebileceğim hem de hafta sonları vs. kampa giderken kullanabileceğim bir bisiklet arayışındayım.
Boyum: 175
Kilom: 95 - 100

Kararsız kaldığım nokta katlanabilir veya dağ bisikleti olması. Marka olarak ise

Tern
Carraro
Mosso

şekline indirgedim. Önerilerinizi, tecrübelerinizi, aldıktan sonra yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim.

Herkese mutlu sürüşler :)

@ortegavia
İş - ev semtleriniz nedir? Km / Toplu taşımaya entegrasyon bisiklet seçiminde etkili. Şahsen metroya / otobüse binmiyorsanız katlanır bisiklet önermem. Ufalması dışında bir artı değer sağlamayacaktır.
@ortegavia
Arabam var bagajına atar kaçarım diyorsanız dağ bisikleti uygun olur.
Yok ben sürerek giderim diyorsanız bir endurance kadro yol veya gravel size uygun olabilir.
Detay verirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ortegavia
@BerkEvren Berk hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Evim Mecidiyeköy'de, İşim Akmerkez'in olduğu yerde. Yani bisiklet olduğu taktirde sadece bisiklet ile gelip gideceğim. Mesafe 5 km kadar. Onun dışında genel olarak kamp için kullanacağım. Arabam yok dediğiniz gibi sürerek gideceğim ekstra durumlar haricinde.

@ortegavia
İş - Ev mesafeniz çok kısa. Hatta bir süre sonra yolunuzu özellikle uzatabilirsiniz. Bu noktada seçtiğiniz bisiklet ne olursa olsun ulaşım ihtiyacınızı karşılayacaktır.
İşin içine metro / araba bagajı vs. girmediği için katlanır bisiklet kısmını eliyorum.
Tavsiyem bagaj takabileceğiniz 35c lastik takılabilen bir yol bisikleti (Gravel) veya fitness bisikleti (düz gidonlu) bakmanız. Bu sizi şehirden hızla uzaklaştırıp, kampa / doğaya hızla karıştıracak tercih olur.
(Arazi sürüşü yapmayacak kimseye dağ bisikleti önermiyorum ben.)
Kilonuz fazla ama hareketli bir hayat hızla kilo verdiriyor. Aynı boydayız. Geçen sene 90 küsürlerdeydim. Şu an 78 kiloyum. (Gaza getirir belki :harika:)

• Beğen
@ortegavia

2 tane tavsiye edebilirim işede gidip gelebilirsin kamp içinde uygun (link) 2017 model yazıyor fiyatı 2250 TL (link) 2017 model yazıyor fiyatı 1850 TL 2018 modellerinide bulabilirsin ön ve arkaya bagaj takılabiliyor heybeni tak çık tura kamp at fiyatları senin bütçen için uygunsa al derim

@BerkEvren İnşallah hocam. Sürekli bilgisayar başında çalışınca kilo vermekte zor oluyor. Marka veya model öneriniz var mı acaba?

@Ned Stark Önerileriniz için teşekkür ederim. Bunlar üzerinde herhangi bir değişiklik yapmam gerekir mi acaba? Vites, fren gibi?

@ortegavia
@Ned Stark güzel tavsiye vermiş :harika: Giant escape serileri gayet başarılı aletler. Bütçeye göre 2 veya 3 modelini seçebilirsin.

@ortegavia

Bende bilgisayar başındayım. Tam bir bela...

• Beğen
@BerkEvren O halde bunları inceleyeyim. Tekrar teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar, iyi sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri