Scudo Sports

Uzun yola çıkacaklara malzeme tavsiyesi

Scudo
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz bizde :) Faydalı bir paylaşım olmuş. Umarım bundan sonra yaptığınız turları forumda arkadaşlarımızla paylaşırsınız. Hoşgeldiniz :)

Altina tek tek malzemelri yazarsaniz sevinirim hem acelesi olanlarin zamanindan kazanc saglarsiniz

• Beğen
Tepkiler: taner07
hiç birşey almamak yiyecek su- para almak yeter kanaatimce -yolda tamir seti taşınmıyor ben 25 kilo yükledim bisikleti hiç tadı kalmamıştı, yarış bisikletiyle çok hızlı bi 200 250 sonra tekrar aynı km gitme hedefim vardı şimdi formum berbat birde sigaraya tekrar başladım ve bıraktım ama bronşit astım karışımı bi hırıltım var
Yardım eden olursa boşta rahat rahat form tutup giderken ne zorluk olur bilgi veren olur mu bana
en çok istediğim şeydi bide kaza yaptım, artık ekipman alamam ,tamiri bile yapamadım para yüzünden ?

Merhaba
Her tur'a gidişimde yanıma genel olarak aldıklarım.Bazı malzemeler tur'un süresi ve gidilen zamandaki hava durumuna göre değişmektedir.
A)Bisiklet icin:
Arka lamba
Ayna
Baloncuklu naylon,koli bandi vs
Bisiklet kilidi (BÜYÜK OLAN HALATLI)
Bisiklet kilidi (KÜÇÜK)
Far
GİDON ÇANTASI
Kancali lastik
Kilometre saati
Su mataralari
B)Tamir bakim:
Alyan anahtar tkm
Alyan vida ve somun
Brooks Anahtarı
Brooks Cilası
Cok amacli bant(TESA bez bant)
Fren pabuclari
Fren telleri
Ic lastik - 2ad (YENİ)
Ic lastik tamir takimi(yama,yapistirici,cimbiz)
Jant akord anahtari
Jant telleri – ARKA İÇİN
Jant telleri – ÖN İÇİN
Kaset sokme anahtari
Kucuk penseler Yan Keski Karga Burnu
Levye
Plastik klipsler
Pompa
Temizleme bezi
VB4 zincir temizleyici
Vites telleri
WD40
Yedek Vidalar
Yedek Yapıştırıcı
Zincir (KMC)
Zincir birlestirme baklasi – 2ad
Zincir birlestirme pimi
Zincir tamir aleti
Zincir yagi
C)Giyim:
Ayakkabi bisiklet
Ayakkabi SANDALET
Ayakkabi spor/Trekking sandalet
Ayaklik
Bacaklık
Bandana – ( 2 ADET )
Brooks sele koruyucu
Corap -ad
Eldiven ( 2 ADET )
Gozluk
Ic camasir
Kask GİRO
Kask Koruyucu
Kisa pantaloon
Kolluk
Mayo
Pedli tayt (short alti) – ad
Polar uzun kollu- 2ad
Poncho yagmurluk
Reflektorlu yelek
Ruzgarlik
Sapka
Short – ad
T-short kisa – 4ad
T-short spor
D)Kamp:
Cadir
Caki
Camasir ipi
Camasir mandali
Camasir sampuani 2gr
Cop poseti
ÇADIR ALTI ÇUVALI
Çatal Kaşık METAL
ÇUVAL
Dis fircasi
Dis macunu
Dus sampuani 2gr
El feneri,kafa lambasi
Havlu
Hurçlar 70 ve 50 LT likler
Igne,iplik
Islak mendil
Kibrit
Mat (Havalı)
Peçete
Plastik kasik,catal,tabak
Terlik
Tirnak makasi
Tras malzemeleri
Uyku tulumu
WC kagidi (TUVALET KAĞIDI)
E)Saglik:
Akrep için ilaç
Dolgit bel eklem agrisi
Güneş yağı
Hametan cilt yanigi ve pisiklerde
Ilaclar(Aspirin,mide,agri kesici,kas gevsetici,magnesiyum vs)
Krem/gel algowax
Nivea krem
LİF Vücut temizliği için
Neorantin
Silverdin yara ve yanik tedavisinde
Sinek İlacı
Yara bandi,sargi bezi
F)Diger:
Adres ve telefon numaralari
Banka Kartı
Cep sarj cihazlari
Cep telefonu
Elektrikden şarz etme aleti BEYAZ
Fotograf makinasi
Fotograf makinasi şarz cihazları
Harita
Kalem pil (AA)
Kalem pil (AAA)
Kimlik
Kredi Kartı
Navigasyon cihazı
Navigasyon cihazı aktarıcı kablo
Not defteri,kurşun kalem
Pil sarj cihazlari
Pusula
Radyo
Telefon kulaklık
USB Kabloları

Bu liste ile Fransa ya da İtalya turu filan yapılır gibi geldi gözüme:D Maşallah..:)

Merhaba,
Yok yok malzemeler gözünüzü korkutmasın rahatlıkla çantalara sığıyor ve taşınıyor.Ama tabii her turda götürdüklerimin yarısını kullanmadığım oluyor.Örneğin yanınıza ne olur ne olmaz mantığı ile Ağustos ayında aldığınız uzun kollular giyilmeden geri geliyor.Yada yedek zincir kullanmaya gerek olmayabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
@Sabri Atalay gerçekten bunların hepsini taşıyabiliyormusunuz helal olsun ben yaptığım yollarda bu malzemelerin yarısını falan bile taşımıyorum zaten formanın cebine koyurum bir yama takımı bir iç lastik o kadar 200 km y kadar günübirlik ise

paylaşım için teşekkürler bu kadar ekipmanı taşımakta pek kolay değil sanırım.

@cezmi özdemir Lastik sökmek için levye ve Dış lastikte kalabilecek parçaları temizlemek için cımbız. Bunları da unutmamak lazım. Ayrıca zincir kırılmaları için tekli baklalardan taşımak daha avantajlı ve pratik. Ve komik bir şey söyleyeyim, 1000+ km lerde turumda oldu ve bugüne kadar hiçbirine ihtiyacım olmadı. Ama çok çok daha fazlasını taşıdım :)

@Osman Kıtay cımbızı unutmuşum ama levye yama kitinin içinde var sizinde değiniz gibi hayat boyu bir kere zincirim koptu oda yolda bıraktı eğer zincirinize iyi bakarsanız zamanında değiştirirseniz o bile gerekmeyecektir son 1500 km dir lastik bile patlamadı nazar deymesin

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Güzel video ve @Sabri Atalay güzel liste:harika:
Yedek kal ve kadro kulağı da eklense daha iyi sanki;)

@lealtad yedek kal mi kadro kulağı olabılır cünki bisiklet duserse vs cabuk kırılıyor ama kal ne için tur esnasında kal kırılabilir diyemi

@cezmi özdemir daha önce 2 defa kırıldı alakasız ormanlık alanlarda. Eski kal kötü bi durumda kırılırsa ciddi sorun olabilir..

@lealtad yol kali mi eğer yol kaliyse ve üzerinde kılıfsız çok yürünüp incelmiş ve aniden zorlanırsa çıt diye gidebiliyor özlellikle sprintte büyük tehlike

Geri