Scudo Sports

Uzun yol yapmak için antrenman nasıl yapılır?

@Ahmet Gürkan
Evet dediğiniz gibi yapacağım ama ben şöyle düşünüyorum gidebildiğim kadar gidip orada dinlenmek, yani biryere varmaktan ziyade tükene ne kadar pedallamak istiyorum.

@Kerem Can Katırcı
Antremanın iyiymiş, bende deneyeceğim.

@mustafa akman
Söylediklerinizi dikkate alıyorum ve yazılanları tekrar tekrar okuyup iyice beynime işliyorum. İnşallah başaracağım.

@Fırat Dizman
Genelde 2. veya 3. viteste rahat oluyorum ama 1. vites ve diğer viteslerde çok yoruluyorum. Süre süre bulacağım en uygun vites aralığını.

@Eser Sevinç
Havalardan dolayı birtürlü binemiyorum, akşamları iş çıkışı binmek istiyorum ama sadece istemekle kalıyor :(

@ZAFER KAPLAN
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi düzenli olmasada yavaş yavaş km leri arttırarak ilerlemek istiyorum.

@özgür bağdatlıoğlu
Peki, haftada bir binebiliyorum ancak zaten...

@serhat toy
Ben tepelere yavaş yavaş giriyorum belkide bundan zorlanıyorum :( bundan sonra hızlı saldıracağım.

Scudo
Bugün bisikletimle 4. günüm ve iş çıkışı evin civarında bol rampalı 3-4 km.lik sürüşler yapıyorum..bu sabah forumda yüksek kadans antrenmanını okuduktan sonra akşam üzeri ilk defa denedim..inanılmaz, 3 gündür 1/3ünde durup elimde bisikletle çıktığım yokuşları bugün hiç durmadan çıkabildiğimi gördüm ama bacaklarımda öyle bir şişme hissi var ki hala eşofmanıma sığmıyor gibi:) ve sanırım biraz fazla zorladım kendimi eve geldikten sonra 1 saat kendime gelemedim:) kısacası çok zorlamadan yüksek devirli antrenman epey işe yarayacak gibi görünüyor..

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
Özellikle ilk gelişme safhalarında antrenmandan geldikten kısa süre içinde yemeğinizi yemeye dikkat gösterin.İlk başlarda 2-3 gün süren bacakların toparlanması bi süre sonra antrenmanın ertesi gününe hazır ve nazır olacak :)

Bende bu güne kadar orta tempoda(25-30 arası) turlara katılıyordum yarın gençlik spora başvuracağım inşallah beni de alırlar kondisyonum beni yarı yolda bırakmassa ve alınırsam zorlu bir antreman takvimi beni bekliyor :)

ben de yaz sonunda side-ayvalık turu yapacağım kıyıdan ve benim için ilk uzun tur olacak. onun için 2 günde bir antrenman yapıyorum, yaz sonuna kadar da sürdüreceğim. ilk öncelikle forumdaki bazı arkadaşların söylediklerine kulak ver çok doğru yazıyorlar. benim yaptığım ise antrenmana başlamadan önce vücudumu ısındırmak sonra yüksek kadans ile pedal çevirmek ve sonrasında da gerek rampalı gerekse de düz yollardan geçerek 2 günde bir 50-60 km arası yol yapmak oluyor. yaklaşık bir aydır bu tempoyu koruyorum. bunları yaparken de bir yandan gideceğim yol hakkında rota çiziyorum kalınacak yerler falan hayal kurmaya başladım. evet güzel oluyor güzel şeyler bunlar.:) çok fazla yorulmadan, beslenmene dikkat ederek yapabilirsin tabii ki.
yüksek kadans çalışması uzun yolda seni yarı yolda bırakmaz. mutlaka yararlıdır.

tamam günde 100 km yapabilirsin ama gezdiğin yerlerden birşey anlamzsın ve antremansızsan ertesi gün kalkamazsın arkadaşların da dediği gibi kendine güvenin geldiğinde yola çık ve tadını çıkar ama izin süren sınırlı sanırım. tek başıma çıktığım turlarda çok zorlandım. yanında bir tur arkadaşı olursa fena olmaz çünkü gitmeyi düşündüğün mesafe az bir mesafe değil.

@H.ibrahim Erdemir

Sizin iş olmaz :D:D Valla arkadaşlarım çok doğru söylemişler ama bu dedikleri sanki daha çok eğitimli bir bisikletcinin yapacağı şeyler.Yani ben eskişehirden rizeye otobüsle gitmiştim 16 saat sürdü yolları hep incelemiştim kafamda oralara tur yaparsam diye bir bilgi bulunsun diye.Ama sonuçta hiç gözüm tutmadı yolları :D Rakım çok tırmanıyor ve yollar rampalı.Yani düz yol olsa belki dediğiniz olabiril ama bence o da zor çok uzun zaman alır 820 km dile kolay.Ve zaten her gece yatıp ertesi gün tekrar pedal basacağınız için 1-2 gün sonra bacaklarda derman kalmayacaktır(benim düşüncem) çünkü bir turdan sonra bile bacakların kendine gelmesi 1-2 gün alıyor.Ama genede azimliyseniz olur fakat denildiği gibi planlamayı çok iyi yapın ve günü gününe uyun.Çünkü bir aksaklıkta çoğu şey bozulabilir

Bacağına kuvvet hocam :) Ama yanına bi yaren bulman senin için daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Yol çok uzun.. Ben bile kendim çıktığım 60-70 km lik yollarda bazen sıkılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
düşük viteste hızlı tempo çok faydalı geliyor ayaklara o an yoruluyorsun ama ayakların ondan sonra çok açılıyor devam

Yokuş tırmanmayı etkileyen birçok faktör var. Sele ve gidon yüksekliği, lastiklerdeki psı basıncı, zincir, ruble,aynakol ve arka aktarıcı üzerindeki yağın durumu gibi bir çok teknik detay yokuş tırmanyı etkileyebilir.Benim düşüncem bu teknik durumlarda sıkıntın varsa onları gider ve enerjini kullanmasını öğren.Önceden kendine güzergah belirle.Atıyorum 20 km'lik bir rout belirle kendine.Her hafta kendine bir hedef koy.Misal ilk hfta 20 km'lik yolu 1,5 saatte gitmeyi hedefle sonraki haftalar süreyi kısaltmak için çabala.Aynı güzergahı kullanırsan yavaş yavaş vücudunu tanımaya, nabızını sabit tutmaya ve düzenli, tempolu soluk alıp vermeye başlayınca yokuşlardaki performansının atrcağını düşünüyorum.Bir de 5 duyu organının özgürlüğünü düşünerek motive et kendini.Bol pedallamalar:)

@Orhan Kılıç

Ben de Eskişehir- İznik turu yapmak istiyorum o yolu gittiniz mi hiç?? Nasıl bir yoldur biliyor musunuz??

bir arkadas bahsetmişti. önce samsun ordan rize diyerek. ankaradan direk rizeye cıkmak orta karadenizi diklemesine gecmek demek. doğa şartları göz önüne alınırsa. yolun büyük kısmı yokuş cıkarak gecer. samsundan rizeye sahil şeridinden gitmek daha iyi olabilir. rize yi görmedim ama trabzon ve giresun arasındaki sahil seridi daha hızlı geçilir gibi görünüyordu. sahilden 20 metre sonra alabildiğine yokuşlar oluyor. sahilden gitmek hem dinlenme-bişeyler yeme içme hemde konaklama için daha uygun görünüyor. bende devlet memuruyum bayram sonrası bende mersine gitmek istiyorum bisiklet ile. bi arkadasın konusunu sürekli takipteyim zaten forumda. antreman için önümüzdeki pazartesi işe bisikletle gidip gelmeyi planlıyorum. git gel 20-25 km tutar. özellikle cevre yolunu takip edeceğim mesafeyi arttırmak için. yorulmadan ziyade kaba etlerim cok acıyor. seleye oturamıyorum bile bir süre sonra :) decathlondan jel kılıf ve ucuz olan pedli tayttan edindim. bakalım bir fark yaratacak mı.

arkadaşlar bende kron xc 150 v fren var ve ben hız yapamadığımı düşünüyorum yokuş aşağı en fazla 47 yaptım düz yolda ise 27'yi geçemiyorum bu hız derecemi nasıl arttırabilirim?

Geri