Scudo Sports

Uzun Yol Malzeme Listesi

liste bende eksiklik hissi etkisi yapar, dayanamadim bende karışayım dedim belki bir antidiyareik ( ishal e karşı) örneğin ercefuryl almak işe yarayabilir malun yaz gunu... iyi yolculuklar

Scudo
Bugunlerde bende GPS uzerine kafa yordum fakat sadece bazi ulkelerin ayrintili haritalari bulunabiliyor, yinede harita tasiman gerekli olabilir sanirim. Diger bir dezavantajida insani robotlastirmasi, arastiricilik, harita okuma yeteneklerini koreltebilir.

ben forumun yeni üyesiyim ve uzun yolada hiç cıkmadım ama listeye bakdımda baya bi uzun ama saglıkla ilgili yere bakdım yara bandı eksik sanki :S yada ben göremedim :)

bu malzemeler kaç kilo geliyo tahmini bişey söyleyin gözüm korktu

@tayfur

Biber gazını daha önce forumun farklı bir başlığında da yazmıştım. Ben temin ettim, arabada tutuyorum.

Temin edebileceğiz bir yer.

(link)

@gürselKesinlikle katılıyorum. Liste güzel yapılmış ancak turun uzunluğu, kırsallığı, mevsimi, gidilen kişi sayısı listeyi kısaltabilir.

Bu arada ben her ihtimali değerlendirip her malzemeyi yanına almayanlardanım. Genellikle eksik malzeme ile çıkarım yola, hepşu sözler aklıma gelir;

Hiçbir yere yanında
Termometre, su, şemsiye ve
Paraşüt olmadan gitmeyen insanlardandım ben
Yeniden başlayabilseydim
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım
Ve sonbahar bitene kadar
Yürürdüm çıplak ayaklarla

Jorge Luis Borges'nin şiirinin tamamına (link) ulaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Pekuz
Yalnız bu kadar malzemeyi taşımak için ortalamanın biraz üstü bir bisiklet donanımına ihtiyaç var bence...

Mesela böyle ağır yük taşımak için 9 lu sistem yenine daha kalın ve dayanıklı zincire sahip 8 li bir sistem kurulabilinir ayrıca 8li sistemin yedep parçaları ufak kasabalarda bile bulunabilir... Yani 7 li bir vites acil durumda 8 li sistemi çalıştırır ama 9 lu çalıştırmaya yetmez...

Onun dışında uzun inişli olan bölgelerde fren yüzeylerindeki camlaşma olayını önlemek daha iyi bir fren performansı için kaliteli bir çember ve fren papucu seti kullanmak bence mantıklıdır...

Onun dışında alt bacağı kırılan vitesinizin alt bacağını kırıldığı kısımdan tamamen çıkartıp kalan kısmını zincir tekrar takıp zincir gergisi yaparak tek vitese geçebilir hatta aön viteslerinizide kullanabilirsiniz... Gergi olmassa zincir çok gerildiği için kolay kopabilir...

Ayrıca en önemli şey olan yedek vites kulakçığını unutmamak gerekir...

way anasını amma da zor bir iş bu tur olayı...
nerdeyse vaz gececeğim bisikletime binmekten...

bir haritacı olarak eksikler arasında sizinde değindiğiniz gibi gps göze çarpmakta..
ancak hem mevcut harita altlığının tamamına ulaşılamıyor olması ve de paha lı bir donanım olması bu tercihi kısır kılıyor

bunun yerine yeterli ölçeklerde (1/100.000 -1/50.000 )gibi ölçekli haritalar temin edilerek ve hatta daha büyük ölçekli haritalar(1/25000 gibi) temin edilerek pusula yardımı ile yön tayini ve rota belirlemek daha mümkün ve olası..
gerek duyulursa, belki bisiklet gidonuna bir harita sehpahası eklenebilir...

Vay be. nedense baştan sona okudum. Okurken hayal kuruyorum :) Her malzemeyi tek tek kullanıyorum haayalimde. Çok zevkliydi.. Peki bunların taşınması nasıl olacak? merak ettimde.

Malzemelerin tamami bisikletle beraber 45-46 kilo geliyor, en azindan benim ciktigim 7 aylik turda boyleydi. Ayrica gunluk 2-3 litre su ve 1-2 kg yiyecegide hesaba katmak gerekir.
Duz yolda belirli bir hiza eristikten sonra agirlik pek etkilemiyor ancak en ufak bir yokus ta agirlik hemen kendini hissettiriyor.:boese157:
Selamlar

ahmet ağbi dediğin gibi bisiklet gülle gibi oluyor bu bağajları yüklediğimiz zaman.ayrıca taşıyıcılarda çok önemli. uzun turlarımızdan Bulgaristan ayağında arka taşıyıcım kırılmıştı ve felaket başladı takii bir kasabaya gidinceye kadar,ulaştığımız yerde taşıyıcıyı yaptıracak yer bulamayınca hemen icatlar devreye girdi demirlerle tellerle falan bağlamalar v.s.
demek istediğim bir sürü malzeme alarak kendinizi zorlamanın anlamı yok,ayrıcada uzun turlarda sırt çantasını önermiyorum tüm ağırlığı bisiklete verirseniz performansınız daha iyi olacaktır.
tüm turlara çıkacak arkadaşlara başarılar.

"ayrıca taşıyıcılarda çok önemli. uzun turlarımızdan Bulgaristan ayağında arka taşıyıcım kırılmıştı ve felaket başladı takii bir kasabaya gidinceye kadar,ulaştığımız yerde taşıyıcıyı yaptıracak yer bulamayınca hemen icatlar devreye girdi demirlerle tellerle falan bağlamalar"

Iyi malzeme biraz pahali ama kafan rahat oluyor. Bagaj tasiyicisi olarak "Tubus" bulabilirsen hemen al derim, ben dun bir tane aldim "Tubus Cargo" 610 gr ve 45 kg kapasiteli 97 dolar ancak 10 sene garantisi var. Hem de celik boru seklinde oldugu icin agirlik minimuma inmis durumda. Bendeki eskisini yaklasik 9 senedir sorunsuz kullaniyorum. Cantada tek secimim ise "Ortlieb"
Selamlar.
www.freewebs.com/mumju

peki abi bunlar toplam kaç ton bizim şahinin arkası zor alır bunları:D bide neden recumbent bisikletle çıkmadınız bu tura rahat rahat yata yata gezerdiniz

Peki bu tarz bir listenin aşağı yukarı maliyeti beyler? Fakirin ekmeği umut sonuçta :D

bunların hepsi kaç kilo yapıyor bayabi parca var bunları nasıl sıgdırıyosunuz

Geri