Scudo Sports

Uzun yol için kondisyon sorunu

baris34ince

Daimi Üye
Tepki
91
Bisiklet
Kron
öncelikle selamlar herkese. ağustos ayının sonunda istanbul-ç.kale turu düşünüyorum fakat şu an üniversite sınavı dolayısıyla ancak temmuz ayının başında antrenman yapmaya başlayabilirim.peki bu 1 aylık zaman yaklaşık 300 km lik bir yola hazırlanmama yeterli olurmu? ayrıca yaz döneminde istanbuldan çanakkaleye böyle bir tur düşünen birileri varmı yada daha önce istanbul-tekirdağ-uçmaktepe-gelibolu-ç.kale güzergahında pedallamış birileri varsa tecrübelerinden önerilerinden faydalanmak isterim şimdiden teşekkürler :)

Scudo
İstanbul neresinden katılıyorsun ?

hocam yaz döneminde bende bi tur düşünüyorum çanakkale olabilir neden olmasın. bu haftasonu alacağım bisikleti biraz antreman yaparım büyük bi aksilik çıkmazsa ağustosta gidebiliriz istersen

Evim normal şartlar altında sarıyer bahçeköy'de.Fakat 30 hazirana kadar çanakkale'deyim sınava burda hazırlanıyorum.Dolayısıyla istanbul-ç.kale güzergahını iyi biliyorum bisikletle hiç gitmesemde :D ozan iletişime geçelim o zaman senle; istanbulun neresindensin bir de almayı düşündüğün bisikletin marka modeli nedir ? temmuzun başında birlikte şehiriçinde turlarda yaparız hem yollara hem birbirimize ısınırız :D

bende 4 leventteyim hafta sonu erken saatte şehir içi turlara eşlik edebilirim bahçeköye yakınım orada idman için gayet güzel parkurlar var..

Uzun tur için düşünüyorsanız o inceleme yazısında da görüldüğü gibi zaten Geotech Life güzel bir bisiklet. Bende Ahmet Salih Özenir'in "Bisikletimle Türkiye Yollarında" makale serisini (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=73358&highlight= ) okuduktan sonra Sedona 311'e sevdalanmıştım ve onu da aldım :) Umarım en doğru kararı verirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Barış merhaba geçen sene istanbul-bozcaada turunu yaptım.yolda tek başınaydım.mtb bisikletimin lastiklerini inceleriyle değiştirdim.güzergahım tekirdağ üzerinden değil,yenikapı-bandırma-biga,lapseki-ç.kale-odunluk-bozcaada olmuştu.Bu yolu seçtim çünkü bu yolda araç trafiği oldukça az.ilk gün 180 2.gün 140 km yaparak hedefe vardım.senin planladığın yolu şarköye giderken kullanmıştım.tekirdağ sonrası uçmakdere den şarköye uzanan bir sahil yolu var ki tadına doyulmaz.turunu gerçekleştirmeni dilerim kolay gelsin

Merhaba arkadaslar seneye yapacagim yaklasik 1500 km uzun yol icin sizlerden kondisyon tavsiyesi almak istiyorum boyum 185 kilom 89 ve 8aydir fitnessle ugrasiyorum acaba bisiklet kullanimi icin ayri bir kondisyon calismak gerekli mi fitness salonunda bunun icin neler yapabilirim? İkincisi ise kadans nedir acik bir sekilde aciklabilirmisiniz? Tesekkurler , iyi gunler

Tur için, eğer bir performans kaygınız yoksa (atıyorum, her gün en az 200 km. yol yapmalıyım gibi) rota da aşırı engebeli değilse günde 80-100 km. çok rahat yapılıyor. Biz geçen yaz forumdan bir arkadaşla çoğunlukla düzlük olan Batum-Samsun rotasını (800 km.) arada Ayder ve Uzungöl'e de çıkarak 7 günde yaptık. Günlük ortalama 100 km.den fazla yol yapmışız. Bir günde yüklü halde 150 km.yi geçtiğimiz de oldu. Yani heybeli, yüklü bir şekilde tur yapacaksanız ve performans kaygınız yoksa (ki böyle bir turda gezdiğiniz gördüğünüz yerlerin tadını çıkarmak önceliklidir, günlük gidilen km.den ziyade) öncesinde ciddi bir kondisyon çalışmanıza gerek yok bence. Günlük ya da haftada bir kaç gün bisiklete biniyorsanız, tur öncesi bir kaç haftasonu da günlük 100 km.lik turlar yapın yeterli. Bu arada ben 1.68 boy, 85 kiloyum, biraz göbekliyim yani, siz bana göre oldukça fitsiniz.

Kadans bir dakikada pedalı bir tam tur döndürme sayınızdır. 60'ın altına düşmemesi tavsiye edilir. Sıradan bir binici için 80-90 gibi değerler ideal gibi. Bir dakika boyunca kadansınız sabit olmayacağından kadans göstergeli kilometre saatleri tarafından anlık olarak gösterilir. Yani o anki pedal çevirme hızınızı bir dakika boyunca devam ettirirseniz kaç devir olacağını gösterir, aynen arabalardaki anlık tüketim göstergesi gibi. Yüksek kadansın faydalarına dair çok güzel bir yazı vardı, okumanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Adıgüzel
Aynen bende öyle yapacağım zaten her dakikanın tadını çıkara çıkara gitmek en mantıklısı gibi. Bilgilendirme için teşekkürler

Merhaha,

Bu yaza doğru Ege kıyılarında tur planım (konaklama kamp) var.

Bisikletle hiç uzun yola çıkmadım.

Ancak uzun süredir spordan uzağım. Kondisyonumu günde kaç dakika binersem sağlarım?

Ayrıca önerileriniz var mı?

@mühdr günlük süreceğiniz ortalama mesafe kadar sürmeye başladığınızda ve hatta turdaki ağırlığa yakın bir ağırlık ile bu mesafeleri yapmaya başladığınızda hazır olursunuz. dakika ile ölçülmez o :)

@mühdr

İki ay boyunca haftada hiç olmazsa 2 gün işe bisikletle git gel. Ve bu mesafe de tek yönde en az bir 10 km olsun ve mümkünse rampalar ve trafik içersin.

Ege turunda günlük 70-80 km.yi çıkarırsın.

@mühdr

@mahden

Kısa sürede maksimum efor harcatan bazı antrenman teknikleri var HIIT (high intensity interval training) gibi. Yarım saat bi saat biniyorsunuz diyelim ama canınız çıkıyor, sıkı yoruyor. Vaktim yok derseniz o da bir yöntem.
Mesela:

Illa süre bazında düşüneceksiniz antrenman yöntemi farklı olur ama en iyisi mahden'in dediği gibi her gün bindiğiniz km miktarını azar azar arttırmak, ben öyle yapıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Tur için sadece kondisyon değil yol tecrübesi gerekli. Bu nedenle sürebildiğiniz kadar sürün. Sabah sürün, akşam sürün. Patlamasa bile lastik değiştirin, eliniz hızlansın. Trafikte, rüzgarda sürmeye alışın. Kısacası bol bol sürün. Kondisyon kendinden gelecektir :harika:

Ben 20-30 km lerle başladım şahsen daha sonra 50 civarına çıktım,70-80 bol rampalı yolarda birkaç tur yaptıktan sonra +100 lere geçtim şu an rekorum 140 falan ama günlük daha fazlası sakat olur diye tırsıyom haliyle yaş 42 ...

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Sıkıntı yapmayın günlük 70-80 km yi çıkarırsınız. Performans durumunuz çok engel teşkil etmez.

Zaman sorununuz varsa ve kilo durumunuz çok fazla değilse günlük hayatınıza bisiklete yer verin yeter. Bunu antrenman olarak düşünmeyin. Bakkala, pazara vs bisikletle gidin. Haftasonları biraz daha uzun geziler yapın. Katlanabilirseniz düşük tempoda 1 saati aşan geziler olsun bu sizi hem turunuza hazırlar hem de sele üzerinde uzun süreli kalmaya alışmanızı. Dediğim gibi antreman olarak düşünmeyin keyifli vakit geçirin.

Tur süresince sabah erken yola düşün size en çok bunun yardımı olur.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Geri