Tur için, eğer bir performans kaygınız yoksa (atıyorum, her gün en az 200 km. yol yapmalıyım gibi) rota da aşırı engebeli değilse günde 80-100 km. çok rahat yapılıyor. Biz geçen yaz forumdan bir arkadaşla çoğunlukla düzlük olan Batum-Samsun rotasını (800 km.) arada Ayder ve Uzungöl'e de çıkarak 7 günde yaptık. Günlük ortalama 100 km.den fazla yol yapmışız. Bir günde yüklü halde 150 km.yi geçtiğimiz de oldu. Yani heybeli, yüklü bir şekilde tur yapacaksanız ve performans kaygınız yoksa (ki böyle bir turda gezdiğiniz gördüğünüz yerlerin tadını çıkarmak önceliklidir, günlük gidilen km.den ziyade) öncesinde ciddi bir kondisyon çalışmanıza gerek yok bence. Günlük ya da haftada bir kaç gün bisiklete biniyorsanız, tur öncesi bir kaç haftasonu da günlük 100 km.lik turlar yapın yeterli. Bu arada ben 1.68 boy, 85 kiloyum, biraz göbekliyim yani, siz bana göre oldukça fitsiniz.
Kadans bir dakikada pedalı bir tam tur döndürme sayınızdır. 60'ın altına düşmemesi tavsiye edilir. Sıradan bir binici için 80-90 gibi değerler ideal gibi. Bir dakika boyunca kadansınız sabit olmayacağından kadans göstergeli kilometre saatleri tarafından anlık olarak gösterilir. Yani o anki pedal çevirme hızınızı bir dakika boyunca devam ettirirseniz kaç devir olacağını gösterir, aynen arabalardaki anlık tüketim göstergesi gibi. Yüksek kadansın faydalarına dair çok güzel bir yazı vardı, okumanızı tavsiye ederim.