Scudo Sports

Uzun turuma etkinlik adı ne olabilir?

gezgino28

Edirne-Kudüs turu
Tepki
664
İsim
vizesizgezgin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Nisan ayinda gerceklestirmeyi dusundugum fethiye-hatay arasindaki daha onceki kaldigim yerden devam neiteligindeki turuma farkindalik yaratmak babinda bir slogan yada etkinlik ismi olusturmayi dusunuyorum sizce ne olsun??
Benim dusuncelerim;
suriyedeki insanlik durumu artik dursun(bu olursa sinir kapisi son durak ve pankart acip watsapdan haber bultenlerine servis etmeyi dusunuyorum)
Yada kadina siddete hayir..(malum guncel konu)
Yada çocuk istismarina son....

Sizin fikirlerinizi alabilir miyim?? Yada farkli bir etkinlik adi?

Bu arada turuma hala daha arkadas bulamadim

Scudo
@vizeli gezgin
Bir faydası dokunmaz.

@vizeli gezgin
Kendimi bu eylemi gerçekleştirenler yerine koymaya çalıştım. Adamın biri bisikletle "çocuk istismarına son" dedi diye vazgeçmezdim sanırım.

Aklıma şu geliyor; bisikletin sadece çocukken mahalleyi turlamak için kullanılmadığını, bisikletin kendimize ve çevremize faydalarının vurgulandığı, bizim de insan ve taşıt olduğumuz gibi fikirler, en azından belirli bir işlevi olan fikirler. Daha doğrusu insanların kafasına sokabileceğiniz fikirler.

Belki sizden sonra bisikletli gördüklerinde, onlara farklı bakacaklar. Taytlı bisikletçinin o taytı sağlık için giydiğini bilecekler. Trafikte saygı duyacaklar. Hiç değilse başka gezginlere farklı bakarlar.

Ama siz Suriye' de insanlık dramına son dediğinizde insanların sempatisini kazanmaktan öteye geçemezsiniz. Ya da kadına şiddete hayır dediğinizde en fazla "adam haklı" derler. Sanmıyorum ki eşini, çocuğunu döven sizi görünce o eylemden vazgeçsin.

Farkindalik yaratmak babinda olamaz mi

@vizeli gezgin
Kadın döven, çocuk istismar eden insanlarda, bisiklet turuyla farkındalık yaratmanın mümkün olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tek başınıza sadece tur yapmış olursunuz bu da gayet keyifli zaten (Çıkarsanız da yolunuz açık olsun) ancak böylesi "farkındalık" turları kalabalıkla daha etkili olur bence vizeli gezgin.

@air28-3
Doğru. Turun yapıldığı yer de önemli. Örneğin 25 Kasım Kadına şiddete karşı mücadele günü etkinliği yapılacaktı. Etkinlik Denizli' nin "elit" semtindeydi. Gittim, bisikletlere turuncu balonlar bağlandı, turuncu atkılar falanlar filanlar. Sürdük, bağırdık, dolaştık. Etkinlik bitince balonu sökmeden dolaşırken liseli kızlar filan laf atıp, dalga geçiyorlardı. O an aydınlanma yaşadım işte. Bizim o etkinliği yapmamız hiiiç bir işe yaramadı, yaramaz da. Resmen kendimiz çalıp, kendimiz oynadık :) hedef kitleyi iyi belirlemek lazım.

Şu 'farkindalik yaratmak' söyleyisiyle ne demek istediginizi birkac cumleyle anlatabilir misiniz? Çünkü bazı amaçlarinizi yazmissiniz ve durum biraz kafa karistirici gorunuyor. Bisiklete degil de, kendinize ilgi cekmek istiyor olabilir misiniz acaba?

@vizeli gezgin

Tavsiye de yazayim; bu baglamda en iyi servis edilmiş tur Fethi Sekin'in anisina, Ankara'ya yapilmisti, biraz arastirip yapan kisiyi de kolaylikla bulabilirsiniz. Bu kisi, sözde Fethi Sekin için bu turu yapmisti ve ailesini de ziyaret edecekti ama ailesi o an evde olmadigi icin ziyaret edememisler. (şaka degil, gercekten de durum bu)
Toplumun ilgisini cekecek bir zayif nokta bulmaniz gerek. Haber bultenlerine cikabilecek nitelikte. Afrin olabilir, ama bunun icin o rotaya gitmeniz lazim. Bahsettiginiz guzergahta Zeytin Dali harekatina destek turu garip kacabilir. Bence biraz gundem haberlerini okuyarak herhangi birseyler bulabilirsiniz.

Tavsiyemden de anlayabileceginiz gibi, yapacaginiz turun farkindalik yaratmakla pek de ilgisi yok, yoksa yana yana farkindalik yaratacak konu aramazdik degil mi :acpsnr:

Bu tip turlar bana daha cok, meshur olmak ve ün yakalamak icin yapilan, en kibar tabirle 'feyk' farkindalik turlari gibi geliyor.

Ki zaten yukarida ornegini verdigim kişi, roportajinda 'yolda sadece çay içtim' demisti, habere de bu alt baslik atilmisti. Daha sonra yol boyunca adini su an hatirlayamadigim bir enerji icecegini ictigini kendi dalginligiyla itiraf etmisti zaten.

Benzer tavri o başlikta da ortaya koymustum, cunku bu tip turlari oldukca samimiyetsiz buluyorum :snzdglsn:

Sorun şu o kişilerin seni görmeyecek olması şayet olurda sürekli bu tipler sizi görünce kendisini kesinlikle belli edecektir. Hiç faydası olmayacağını zannetmiyorum. En ufak 1 şey olsa da fark edecektir. Slogan istiyorsan İnsanlığa kötü davranmaya son çağrısı bazında olabilir :)

yıllardır sadece dolanıyorum :) belki yolda görüşürüz sağlıcakla isimler de fikirlerde yolda ortaya çıkar belki de

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
Üstat boşver, gerçekten hiç gerek yok, sen keyfince dolaş.

Millet açlıktan kırılıyor, "geçinemiyoruz" diyip şehrin göbeğinde kendini benzin döküp yakıyor, tekrar ediyorum, adam kendini yakıyor ve o bile dikkat çekemiyor bu ülkede. Boşver.

Eğer bir şeyleri protesto edeceksek, daha farklı alanlarda, daha verimli biçimlerde protesto etmeliyiz, bence.

@vizeli gezgin Hayvan haklarına ve hayvana yapılan şiddete dikkat çekmek için olabilir.Yanınıza alın 15 kg lık kuru mama. Yollardaki kediciklere,köpekciklere mama dağıtarak ilerleyin.Her türlü sevap.Kimse farkına varmazsa; Allah ve mama verdiğin kedicikler farkına varır.:harika:

erkek adamsın tayt giyiyorsun diyorlar :) o yüzden boş verin hocam siz turunuza bakın habere bile çıksanız işsiz zengin gibi etiketler yapışacak üstünüze bu ülkeden bir şey olmaz artık benin zerre ümidim kalmadı

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
Leyladan Sonra adlı başlığa bir göz at. Belki de o kapsamda bir tur düşünebilirsin.

Kronik hastalığı olan çocukların hayallerini gerçekleştirmenize olanak sağlayan gönüllü bir platform Leyla'dan Sonra. Tahmin edebileceğiniz gibi bir çok çocuk bisiklet hayali kuruyor. Eğer imkanınız ve fırsatınız varsa bir çocuğun hayaline ulaşmasına siz de katkı verebilirsiniz.

@vizeli gezgin Ben sizin düşüncenizi ve iyi niyetinizi destekliyorum.İnşallah gönlünüze göre bir tur düzenlersiniz

Benimde dusuncem o yonde kismet..bu arada iki bisikletli sizin dediginizi yapiyor 1.5 senede turkiye turu ve sokak kedi ve köpeklerine mama..gizel fikr aslinda

@Serkan Mıstınoğlu ..evet iki manayada geliyor birincisi dikkat cekmek takipci toplamak ikincisi haggaten haberlerde bu konu ciktiginda pankarttaki slogan

@vizeli gezgin Dünyanın diğer yerlerinde tur düzenleyen gezginler sosyal sorumluluk adına ne gibi sloganlar ne gibi amaçlar edinmiş.Araştırdınız mı?

Dikkat cekme ve takipci toplama sebebim ilk turum kesan-fethiye 1100 km..ikincisi fethiye-hatay yayaladagi..1200 km..ucunsu ise hayal-i hedef istanbul-tokyo

@hamlet2006 valla ne yalan soyleyeyim arastirma sansim olmadi bu farkindalok yaratma düşüncem bir anda aklima geldi ve yazdim

Geri