Scudo Sports

Uzun turlarda yedek parça ve tamir aletleri

@kapluj
pr_01_5506.jpg

Bundan aldım, zincir koptuğunda uygun yerden baklayı söküp powerlinki takıyoruz diye biliyorum, youtube hocamız öyle öğretti :)

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Scudo
@Hevesli ben çok da anlamıyorum hocam sadece gözüme takıldı uyarayım dedim :D

Hocam benim tur tecrübem yok ancak tecrübeli motosiklet turcusu bir abimiz şöyle der: Tura çıkmadan önce yanınıza alacağınız tüm malzemeleri önünüze koyun. Sonra yarısını yanınıza alın :) Tabi bu durum mağduriyete sebep olmasın. Ama gözden kaçırmamak gerekir ki anlattığınız turda bisiklet sadece bir araç. Siz doğada kendinize yetebilecek bir tura çıkıyorsunuz. Dolayısıyla yanınıza ne kadar az bisiklet malzemesi alırsanız o kadar çok kamp ve yaşamsal malzemeler alabileceksiniz. Dengeyi iyi kurmak lazım. Her şeyi asgari seviyede tutmakta fayda var. Ama bazı hayat kurtaran pratikleri de atlamamak lazım. Mini testere, ateş ile ilgili su geçirmez pratik araç gereçler gibi. ilk kamp çok zor olur gibi geliyor çünkü neye daha az neye daha çok ihtiyaç duyacağınızı bilmiyorsunuz. Size farklı bir bakış açısı öneriyorum: belki ilk kampı kısa tutup, tecrübeleriniz ile daha uzun bir ikinci kampı planlayabilirsiniz. Bu sadece aklınızda bir şimşek çakmasına sebep olabilir diye paylaştığım bir fikir. Benim de tur-kamp tecrübem olmadığını hatırlatırım.

Ve son olarak açtığınız konu heyecan verici. Lütfen bu başlık altından turunuzu paylaşın ya da paylaştığınız sayfanın linkini yayınlayın ki bize de ön tecrübe olsun.

Başarılar diliyorum.

Bir kaç ekstra parçanın o kadar ağırlık yapacağını sanmıyorum, sonuçta 2 adet telin, bir kaç anahtarın toplam tutacağı kaç gram.
Kamp malzemelerim yapacağım bir kaç deneme turundan sonra iyice şekillenecektir, şimdilik ihtiyacım olabilecek aklıma gelen temel eşyaları hazırlıyorum, şehirden uzak olacağım için çoğunlukla gıda ve su taşıyacağım, zaten onların ağırlığı, bir kaç telin ağırlığını hissettirmeyecektir :)

Avadanlığımın yeterince çeşitli olmasını istiyorum, bugün yine bu forumda yazı okudum, arka attırıcının ayar vidası düştüğü halde yola devam ederek aktarıcıyı yamultan varmış. Ben gerekli ölçümleri yapıp yanıma bir kaç yedek jant teli, bir kaç vida-cıvata, iki adette kadro kulağı alacağım. Çok yer kaplamaz, illaki birgün lazım olur, içim rahat olur.

@serdarsezgin tabi ki, tur günlüklerimi yayınlayacağım, deneme turlarını saymazsak asıl çıkış tarihim önümüzdeki yılın baharında olacak inşallah.

Geri