Scudo Sports

Uzun Turlarda şarj problemine çözüm:)

melih3576

Daimi Üye
Tepki
132
Arkadaşlar merhaba,uzun turlara çıktığınızda telefon,mp3 gibi şarja ihtiyaç duyulan aletleri nasıl şarj ediyorsunuz?Tabiki çadırda kaldığınızda?

Scudo
Cep telefonları için güneş panelli şarj aletleri satılıyordu. Çoğu telefon için aparat vardı sanırsam:)

Şimdi size kendi yaptığım bir aletten öneride bulunacağım. Gördünüz mü bilmiyorum ama hani elle şarj olan fenerler var.
http://images.gittigidiyor.com/1037/10372205_0.jpg
İşte o fenerden sahip olun(yak.3-5 ytl dir). Şimdi onun içini açtığınızda ledleri besleyen 2 tane iletken görürsünüz. Onları ledlerden ayırın ve şarj ede edeceğiniz aygıtın kablosunun enerji iletimi yapan iletkenleriyle ek yapın. Artık o mandalı sıktıkca aletiniz şarj olacak.:cool:

Dikkat: Fener ile şarj edeceğiniz aygıtın voltajları aynı olamayabilir. Onun için ölçü aletinizi doğru akım 20v seçeneğine getirip fenerin ledlere giden iletkenlerine deydirin. Şarj edeceğiniz alet ile o fenerden çıkan akım 3 aşağı 5 yukarı aynı olmalıdır.!

• Beğen
Tepkiler: ozankurt89 ve S26
@H.Deniz Kalaycı
Ya gece sürüşü yapılıyorsa:) ;) Üssteki mesajıda okuyun...

Bunun daha kolay bir yolu yokmudur yavhu:)

(link)
linkteki ürüne 2 adet kalem pil takıp telefonunuza veya mp3 çalarınıza bağlıyorsunuz ve sorun kalmıyor. ürünün en önemli özelliklerinden birisi ise şarjlı pil takıp usb ile pilleri şarj edebiliyorsunuz. uzun turlarda ise yanından geçtiğiniz bakkaldan marketten 2 adet pil almak yeterli;)

Zamanında göbekten dinamolu tekerden elektrik üretip bunu depolayacak yada anında elimizdeki elektronik aletleri şarş edecek bir sistem üzerinde epeyce kafa yormuştuk. Çıkan sonuç ise, uğraşınız ve harcamanız sonucu alınan karşılığın yeterli olmayacağıydı. (Sistemin size kattığı ekstra yük, sistemin maliteyi v.s)

Yapacağımız tur güzergahlarında herhangi bir yerleşim merkezine, benzin istasyonuna v.s gibi yerler bol miktarda bulunacağından, kapm ayacağımı zyerileri elektriği, suyu olan yerleri tercih ettikmi pek sorun olmaz sanırım. Aramızda çölde, ıssız bir kanyonda yada büyük bir orman geçecek olan varsa durum onlar için farklı tabii ;)

bende bi seyahat kiti vardı onda bi pilli her türlü telefonu şarj edecek soketleri vardı hiç bir elektronik bi aksamı yok sadece 4 adet kalem pil ve telefonu kendi soketi ile takıyorum çalışıyor kendinize bi kit yapın bir adet ışıldak aküsü alın ( 6volt 4 amper ) ve bununla led lambaları takarak kendinize bir aydınlatma sağlamış olursunuz bu aküler tek şarj la çok uzun süre gidebilir

Tekere dinamo takılıp akım sınırlayıcı bir devre ile şarj imkanı olabilir

ben kalem pille sarj ediyorum cihaz sayesinde gayet kullanıslı yerde kaplamıyor

bu ürün işinizi görür sanırım.fakat ben kullanmadım.Seyir halinde gündüz şarz edebilirsiniz gece de rüzgar varsa sorun olmaz yoksa powerbank aliexpress te wind generatör olarak arayın sanırım bunu 1 adet powerbank iledestekleyebilirsiniz
(link)

Telefonunuzu kapayın, manzarayı seyredin. Rüzgarın tadını çıkarın. Fotoğraf için fotoğraf makinesi kullanın. Tek şarjla 1 hafta dayanır video çekmezseniz.
Mola verdiğiniz yerde açın telefonu eşi dostu haberdar edin, iki resim paylaşın yine kapayın. Şarjınızın sizi kaç km götüreceğine inanamayacaksınız :)

2 tane en kalitelisinden powerbank yetiyor bana 2 hatta 3 kez şarz ediyorum.

Öyle dinamolu el fenerini bozup şarj aleti yapmaya çalışırsanız 15-20 sıkmada elinizin yorulacağı gibi %1 bile şarj edemezsiniz. Benim uzun yolda kullandığım güneş panelinden tavsiye ederim, arka bagajın üzerine asıyorum gündüz telefon, aydınlatma ışıkları ki uzun yolda gece sürüşü yapmadığınız için çok gerek kalmıyor, gopro vs. gibi elektronik herşeyi zaten şarj ediyor, gece %100 şarj olmuş bir telefon da ertesi gün akşama kadar yeter zaten ki ben Strava'yı sürekli açık tuttuğum için şarjı çok hızlı yiyordu, telefonum gündüz sürekli şarjda oluyordu. 24 watt, +12 +5 volt usb ve laptop, kamera gibi cihazlarınızı şarj edeceğiniz çıkışı olan bir alet işinizi görür, diğer taraftan Son 28 göbek dinamo Gürkan Genç'in bisikletinde kullandığı ekipman. O da gps, gopro, uydu telefonu, laptop, drone vs. bütün ekipmanını bu dinamo ile şarj ediyor. Her iki cihazıda kullanırken bir powerbank'a giriş yapıp çıkışı onun üzerinden yapabilirsiniz veya cihazlarınızı direk şarj edebilirsiniz. (kullandığım güneş paneli tabela altında resim çekildiğimiz yerde bisiklet üzerinde görünüyor)

Dosyalar

• DSC04254.jpg
    DSC04254.jpg
    79,2 KB · Okunma: 40
  • 20161001_135806.jpg
    20161001_135806.jpg
    97,9 KB · Okunma: 38
  • 14192605_10154168897557935_332671721627735044_n.jpg
    14192605_10154168897557935_332671721627735044_n.jpg
    71,7 KB · Okunma: 38
Geri