Öyle dinamolu el fenerini bozup şarj aleti yapmaya çalışırsanız 15-20 sıkmada elinizin yorulacağı gibi %1 bile şarj edemezsiniz. Benim uzun yolda kullandığım güneş panelinden tavsiye ederim, arka bagajın üzerine asıyorum gündüz telefon, aydınlatma ışıkları ki uzun yolda gece sürüşü yapmadığınız için çok gerek kalmıyor, gopro vs. gibi elektronik herşeyi zaten şarj ediyor, gece %100 şarj olmuş bir telefon da ertesi gün akşama kadar yeter zaten ki ben Strava'yı sürekli açık tuttuğum için şarjı çok hızlı yiyordu, telefonum gündüz sürekli şarjda oluyordu. 24 watt, +12 +5 volt usb ve laptop, kamera gibi cihazlarınızı şarj edeceğiniz çıkışı olan bir alet işinizi görür, diğer taraftan Son 28 göbek dinamo Gürkan Genç'in bisikletinde kullandığı ekipman. O da gps, gopro, uydu telefonu, laptop, drone vs. bütün ekipmanını bu dinamo ile şarj ediyor. Her iki cihazıda kullanırken bir powerbank'a giriş yapıp çıkışı onun üzerinden yapabilirsiniz veya cihazlarınızı direk şarj edebilirsiniz. (kullandığım güneş paneli tabela altında resim çekildiğimiz yerde bisiklet üzerinde görünüyor)