Geçen birisine pirinç keki tarifi yollamıştım. Uzun sürüşler için karbonhidrat kaynağı pirinç keki tarifini burada da paylaşayım istedim. Hazır ürünler ciddi maliyet, bu oldukça ekonomik ve temiz yakıt oluyor. Tariftekilerde her bir parça 22-25 gram karb'a denk geliyor kabaca, saat başı 2-3 tane yenebilir. Favori yemişleriniz eklenebilir, tarçın, kabak çekirdeği, turna yemişi vs. güzel geliyordu bana.
4 su bardağı su
2 ¼ su bardağı beyaz pirinç
2 ½ su bardağı labne
2 yemek kaşığı toz beyaz şeker
2 yemek kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya
Linkte yapılış hakkında klip var
Pişirme:
Tencereye su, pirinç, şeker ve hindistancevizi yağını koyun ve 20 dk kadar pişmeye bırakın. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra labne ve vanilyayı pirince karıştırın. Lapa kıvamına gelecek.
*Bu sürede pirinç keklerinize istediğiniz baharat, meyve, çikolata, kuruyemiş vb. ekleme zamanı olduğunu unutmayın.
Büyük bir dondurucu poşetine kaşıkla koyun. Düzleştirin, havasını alın ve düz bir tepside soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra gece boyunca buzdolabında bekletin.
Sabah pirinç levhanızı bir kesme tahtasına alın. Yaklaşık 20 kareye bölün. Hepsini hava geçirmez bir kapta bir arada saklayabilir veya tek tek folyoya sarabilirsiniz. Her iki durumda da ihtiyaç duyulana kadar buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında yaklaşık dört gün dayanırlar.
İlk denemeyi küçük ölçekte yapıp tadına tuzuna ince ayar yaparsınız
Metni Word dosyası olarak da ekliyorum, saklanması kolay olur