Scudo Sports

Uzun turlar için alınacak bisiklet donanımları

Birilerinin işine yarasın diye tüm konularımda çözümü bulunca konuya da yazıyorum :)

Tel boyu hesaplama için şöyle bir site buldum ama haddinden fazla kolay gibi geldi ? Aslında gayet mantıklı, jant-göbek modellerini kaydetmişler, kolayca modeli seçip ölçüleri alabiliyorsun. Buraya göre ön jant telleri 292 mm , arka jant sol 290, sağ tam 289 çıkıyor. Öne 292 arkaya 290 alsam olur gibi ?

(link)

edit: Ön göbek-çember için ölçüleri Shimano kılavuzuna göre kontrol ettim, doğru.

Tek soru, tel örgü biçimi. 3 lü mü olmalı 4 lü mü ?

Scudo
@Özgür K.
selam, scott forma alışverişinizi hangi siteden yapıyorsunuz acaba? forma vs almak istiyorum da yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler

@Özgür K.
Tel örgü biçimi 3 cross standart yani.
Seninki v fren olduğu için ön tarafın sol ve sağdaki telleri eşit arkalar birinin diğerine göre 2mm farklı olması gerekir.
Doğru değerler için 1-2 yerden daha hesapla ayrıca küsüratlar alta doğru yuvarlanır aksi takdir çıkıntı yapabilir.

Ben öncelik janta verdim herşeyden önce ancak bi türlü kafama yatan birşey olmadı
toplamak istesen aşırı pahalıya kaçıyor hazır desen ondada seçenek yok fazla
36 telli mavic a719 hem v fren hem disk uyumlu yada sadece v fren bulamadım 32 buldum ancak içime sinmedi
mavic a319 36 tel sadece v fren var en uygun o görünüyor bike-discount var oda arka stokta yok ön var önceliğim önce arkayı almak iyi değil durumu şimdiki jantın
toplamayı denedimde aşırı pahalı tel konusu örme işi derken uğraşılacak gibi değil
konuyu takip ediyorum teşekkürler faydalı oluyor

@Mehmet H. Mavic leri bisiklet gezgini onermiyor pek, rigida sputnik oneriyorlar kendileride satiyorlar bunu. Internette de 1 yerde satiliyor, sjs cycles galiba . Ben bundan alacagim vakti geldiginde. Lx gobek, sputnik jant, alpine iii teller. Hatta bulsam arkaya 40 tel alacagim, jant var ama gobek bulamadim uygun/kaliteli.

Ayni seti oneririm sana, euro 3.5 iken almaya kesin karat verip beklemeye gecmistim, simdi 3.1. Ocak subat gibi alirim herhalde.

@Özgür K. Gürkan genç deore xt 40 telli kullanıyordu sanırım arkada
baktımda zor bulunur parça
rigida çember alpine teller ve lx göbekle ne kadar bir fiyat çıkıyor hesapladınmı acaba

@Mehmet H. Benim hesaba göre, euro 3.5 iken bisiklet gezginine toplamayı yaptırırsam 800 civarı tutuyordu. Şimdi biraz daha uyguna gelir.

Gürkan Genç te evet xt 40 tel ve rigida sputnik var. Şimdiye kadar da sorun çıkmadı. Ama yeni serilerde xt göbek milleri alüminyum olduğu için arazi şartlarında dayanıklılığı çeliklerden biraz daha azmış. Bende bisiklet gezgininden öğrendim, onların tavsiyesi üzerine de ön-arka lx çelik mil göbek aldım. Ama lx in 40 tele uygunu olsa ondan alırdım. Xt de bulunmuyor internette. Tandem için göbekler var ama onlarda çok pahalı. Yani jant var 40 tel için, göbek yok.

Bu yüzden 36 tel olandan toplayacağım mecburen. Tabi bu da sorun çıkarmaz ama hazır sıfırdan toplarken doğrudan en iyisini toplamak daha iyi olurdu.

@Mehmet H. @Özgür K. Rigida turcuların kullandığı bir jant. Gürkan Genç te bunu kullanıyor. Ayrıca Tur için Alexrims jantlarıda öneririm. 30.000 km yol yaptım banamısın demedi. Bendeki modeli DC 19.
Göbekte LX modelini tercih edin. XT ağır yüke gelemiyor. Hem Gürkan hemde Olcay bununla ilgili problem yaşadı.

@Burak_Dingiloglu

Hein marka drybag nereden aldınız net olarak hatırlıyor musunuz

@Özgür K. merhaba,

Yazınızı okudum, çok güzel bilgiler vermişsiniz. Bisikletiniz çok hoş olmuş. Bende Carraro Sportive 225 var. Sizin bu yazının ilk başında yazdığınız aşağıda sizin bisiklet detayında verilen ruble, aynakol ve Shimano Altus 8 vites mevcut. Benim ruble 12-32. Aynakol sizinkiyle aynı 48-38-28 idi. Sizin gibi 11-34 ruble ile değişim yapacağım, üretici ile görüştüm uygun der. Siz aynakolda da değişiklik yaptınız ve seçimleriniz (ruble+aynakol) yaptığım araştırmalara göre en ideal seçimler (yanlışsam arkadaşlar düzeltebilir). Bu konuyla ilgili bende arka rubleyi 11-34, aynakolu 44-32-22 yapmak istiyorum. Dikkat etmem gereken hususlar konusunda değerli görüşlerinizi beklerim.

upload_2016-1-4_17-33-9.png

takipdeyim kolay gelsin
arka ve bagaj olarak tubus tavsiye edebilirim çünkü bende çok araştırdım bende onu almayı düşünüyorum bende tur bisikleti yapıyorum yavaş yavaş...
yeni lastik swalbe mondial aldım diğerlerini de alıcam

İdeal Tur bisikleti ve komponentleri için benim tercihlerim bunlar olur;

Kadro:26" cromoly kadro ve maşa
Furş:Chris King NoThreadSet 1 1/8"
Arka Aktarıcı:Shimano Deore RD-M591, top normal, long cage
Ön Aktarıcı:Shimano Deore FD-M590, düşük kelepçe, çift çekme
Ruble:Shimano CS-HG41-8ao, 11-34T, 8 vitesli
Vites Kolu: (Drop)Shimano Ultegra SL-BS64 bar end, friction front, 8sp indexed/friction rear
Vites Kolu: ( Flat)SunRace adlı M96 thumbshifters
Aynakol:Shimano FC-M361, 175mm, 22-32-44T
Aynakol Orta Yaprak:Middleburn Hardcoat 32T (CR-104-90-32)
Orta Göbek:Shimano UN55, 68mm, British thread
Zincir:Wippermann Connex 808s 8-speed with connector link
Jantlar:Rigida Sputnik 26” (559), 36H, silver, Schrader valve
Ön Göbek:Shimano Deore XT HB-T780-S, 36H, gümüş
Arka Göbek:Shimano Deore XT FH-T780-S, 36H, gümüş
Jant Telleri:Sapim Race double butted (front, rear non-driveside) veya
Sapim Strong PG (rear driveside)
Jant Bantı:Velox 19mm cloth
QR:Allen/hex key (non-QR)
Lastikler:Schwalbe Marathon Plus 26x2.00” with SmartGuard
Fren Kolları:Shimano Alivio BL-T4000, silver, pair (mmm… BLT)
Fren Bacakları:Shimano Deore BR-T610-L, siyah
Fren Pabuçları:Shimano S70C with cartridge shoe inserts (code Y-8A2 98030)
Pedallar:Shimano PD-M324 spd platform pedal
Sele:Brooks B17 Champion Special
Sele Borusu;Humpert
Gidon:Deda
Gidon boynu:Deda
Elcikler:Ergon GP1 BioKork lock-on, standard, large
Arka Bagaj:Tubus Cargo (Klasik) 26 "
Ön Bagaj:Tubus Tara
Çamurluklar:Axiom Rainrunner LX Reflex

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Şuan Jant Toplasam Novatec D711 D712 Hafif Rulmanlı Göbeklerden Alırım.Telleri Taıwan Tel Çemberide Kelepir Bulduğum Her Hangi Bir Marka..DT Swiss,Mavic vs farketmez tipi güzel dursun yeter..Ben ön 20 Arka 24 Telli Jantlarla Tura Çıktım 600 Km Yol Yaptım TUr dönüşü Yalpa Yoktu:) Türkiyede En Fazla Yapsam 2 Bin Km Tur Yaparım Havada Götürür Bana Göre Tur Bisikleti Hafif ve Üst Model Parçalardan Oluşmalı.Birde Akıcılık Önemli... Ha bu jantı kaça mal ederim Göbekler 240 Lira 4 tane rulman var sadece arka göbekte,çemberler bu ara bazı Dt ve Yurt Dışında Mavıc bir iki modeli Uygun 150 200 olsun çift fiyatı bisikletçim ucuza diziyor ve sıfıra yakın atlama vs oluyor 450 500 lira civarına sağlam bir jantım oluyor:)

Arkadaslar aranizda vsf t300 kullanan varmi?

@Özgür K., selam. Gidon yükselticinin ne olduğunu tam olarak öğrenebilir miyim?

Uzun turlarda ve özellikle yaz aylarında yapılan turlarda çamurluk sartmi?

Geri