Scudo Sports

Uzun turlar için alınacak bisiklet donanımları

3. yada 4.sayfaya baktığımda gidon çantası diye bir şey geçmişti ben aliexpress'ten bir tane buldum fiyatı 30-35 Tl arası gibi bir fiyatı var.Kalite olarak değilde kullanış olarak baya bir rahat gözüküyor.Bisikleti değiştirdiğim zaman alacağım inşallah bu çantadan.

(link)

Ürünü kullanmadığım için tavsiye etmiyorum.Sadece diğer çantalara göre daha uygun fiyatlı.

Scudo
Özgür K. merhaba,
Ben de brooks aldım ve yaklaşık 1 ay oldu. Ilk ayarda selenin burnunun normal ayardan biraz daha yukarda olması tavsiye ediliyor, ben de öyle kullanıyorum. Gerdirme için ise Kullanım Kılavuzu'na göre siz bir gevşeme hissettiğinizde yarım veya bir tur. Şimdiden iyi turlar

Teşekkürler, Gevşeme derken nasıl bir his peki ? Yani üst yüzeyin yumuşak olması mı, yoksa yanların açılması mı ?

@Özgür K. Seleye gereğinden fazla gömülme hissi veya yan taraflarların açılıp sürtünme yapması gibi durumlarda ayar vidası kullanılabilir.

@İkinci, merhaba. Bu çantadan iki farklı renk olmak üzere bir çift almıştım. Günlük kullanım için idare eder ama uzun tur için kayışla dolayıp sıkılan bu ve benzeri çantalar hem hacim hem de kullanışlılık olarak pek uygun değil. Üst kadro borusuna taktığımda ciddi biçimde bacak hareketlerimi kısıtlıyor. Gidondayken de fren telidir, vites telidir, ön ışıktır, km saatidir derken istediğim gibi sabitleyemiyorum. Görünüm olarak da pek içime sinmiyor. Fiyat uygunluğu açısından idareten tercih edilebilir. Hala kullanmaktayım ama gidona mekanizmayla sabitlenen, pratik şekilde sökülüp takılabilen doğru düzgün bir çanta kesinlikle şart gibi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: İkinci
@Özgür K.
Chopper motor konforuna yaklaşıyor bisikletiniz [emoji3] Gidon yükseldikten sonra nasıl sürüş deneyimi?

@apeironur Biraz daha fazla rüzgar çarpıyor gibi hissediyorum ama çok rahat.

En ufak bir ağrı yok, oldukça dik bir pozisyonda rahat bir şekilde oturuyorum, tavsiye ederim. 2 haftadır devamlı ufak ufak ayarlamalar yapıyorum, sonunda ideal pozisyona geldi.

@Özgür K.
hocam karar verdiğin parçaları ve sebebini yazarsan süper bi rehber hazırlamış olursun

Neredeyse tüm malzemelerin modelleri yazıyor önceki sayfalarda, epey de açıklama, soru-cevap var.

Jantlar ile ilgili bir sorum olacak,

Konudan anlaşılacağı gibi, bisikletin tek zayıf noktası jantlar kaldı. 28" ve 32 tel.
Yakın zamanda aksilik olmazsa bir tur yapacağım ve 2 tane ortlieb çanta full dolu olacak ve çadır-uyku tulumu gibi ekstra yükler de olacak.
Bu tur sırasında tel kırılması sorunu yaşayabilirim diye bir endişe var.

Herhangi bir bisikletçiye gitsem, bu şekilde jant tellerinin ölçülerini öğrenebilir miyim ? 10 tane kadar yedek tel almayı düşünüyorum yanıma. Tellerin nasıl takılacağını bile bilmiyorum aslında ama basit görünüyor. Jant üzerinden ölçülebiliyor mu teller ?

@Özgür K.

92 liraydı. Sanalpazar 20 lira anlık indirim 72 liraya aldım. Bugün montaj düşünüyorum. Nasıl yapılacağına dair video vs paylaşan olursa memnun olurum.

Kelepçe işi banada tuhaf geldi. Ne oyle ya. Kuyu Tulumba hortum kelepçelerinden koymuşlar. Kadroya nasıl takılır deforme eder boya moya bırakmaz. Saçma bir düzenek. Artık altına iç lastik parçası koyacağım.

@Özgür K.

Peki bakarım.

Benimki ghost trekking. Yani tur bisikleti sayılır. Bir sürü delik var maşada yine de şu hortum kelepçelerini kullanmam şart mı

http://i.imgur.com/L3EpjOv.jpg

http://i.imgur.com/sqn766r.jpg

• Beğen
Tepkiler: taner yazar
Taner neyi beğendin anlamadım bisikleti mi yazdığımı mı :)

Hortum kelepce gerekiyor evet. Bagaj deligi benim masada da var ama kullanilmiyor.

@ebayusuff ben de anlamadım sonra neyi beğendiğimi bir kontrol ettim gene anlamadım. Sonra meseleden biraz uzaklaşıp büyük resmi görmeye çalıştım ve anladım: bu konuyu beğeniyorum:hihi::kyfmyrn:

Geri