Bugün ilk turu yaptım ve bir sorum var.
Bisikletin arka tarafında, yüksek hızda ve sadece pedal çevirirken ufak bir titreşim oluyor. Tam titreşim de değil aslında, nasıl anlatılır bilmiyorum ama adeta arka lastiğin döndüğünü hissediyorum.
Düşük hızda yada pedal çevirmediğimde bu his yok. Durup birkaç defa kontrol ettim, aynakolu, arka jantı, rubleyi. Herhangi bir gevşek parça da yok.
Ön-arka jant göbeğini söküp-temizleyip gres yağı sürüp bilyaları dizmiştim. Fazla mı sıktım diye düşünüyorum ama bisikleti kaldırıp arka lastiği döndürdüğümde o bilyaların sıkışması gibi bir ses-zorlanma olmuyor. İyice de kontrol etmiştim bakım yaparken.
İlerleme de herhangi bir sorun yok, sadece dediğim gibi arka taraftan çok ufak bir titreşim-sanki bir şey sürtüyormuş gibi hissettim. Yani ses falan yok.
Orta göbeği değiştirip hollowtech ii göbek almıştım. İlk defa kullanıyorum bu göbeği, bununla alakalı olabilir mi ? Onu da kendi üzerinde gelen gres ile montajını yapmıştım.
=>Şimdi aklıma geldi, bu titreşim hissini, ayağım pedallardayken hissediyorum. Yani aynakoldan da olabilir, yada çekiş sisteminin diğer elemanlarından. Nasıl bir kontrol yapabilirim ?
Bu arada avid lerin frenlemesi çok iyi. Fren sıkılı değilken janta uzak duruyor, ama daha yarı frenleme yapmışken bile janta yapışıyor. Öncekilere göre çok daha rahat bir frenlemesi var hoşuma gitti.
Yeni dişli oranı da hoşuma gitti ama önceki oranlarda sadece arka dişliyi 3-4 e alıp düz yolda iyi bir hızda gidebiliyorken, şimdi aynı hıza ulaşmak için aynakolu da ikinci dişliye almam gerekiyor. Biraz yavaşlattı ama yük taşırken çok kullanışlı olacak.