Mesaj attım,
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.
Ortlieb back roller ları aldım. Fiyatını hak eden bir ürün. Ancak onların üzerine koymak için popüler bir ürün olan rack pack bence fiyatını hak etmiyor, bu sebeple almayacağım. Çok büyük kolaylık ama M bedene benim uyku tulumu ancak sığar, yanında ufacık bir boşluk kalır. Buna rağmen 73 euro fiyatı var, 200 liraya yakın. Bunu almak yerine ön çanta almayı tercih edebilirim.
Sorum şu, ortlieblerin üzerine büyük bir uyku tulumu (22 cm çap-Husky Monti), çadır (Husky Bizam) ve şişme mat koyabileceğim, 60-70 lirayı geçmeyecek, yanlardan taşmayacak bir sistem önerebilir misiniz ?
İlk olarak şu çantayı alabilirim : (link)
70 cm uzunluk, 30 da çap. Bunu alırsam, uyku tulumu-çadır yan yana sığar. Ancak uzunluğu 70 cm. Aşırı uzun, bisikletin arka tarafında bir çıkıntı oluşur, hoş olmaz. Acaba ağız kısmını tavsiye edilenden 2-3 kat daha fazla katlamam mümkün olur mu ? Açık uzunluğu 90 cm galiba.
Şunun biraz daha uzunu ortaya çıkar bu şekilde yaparsam;
4528 dosyayı görüntüle
Alternatif şu ürün var : (link)
57.5 uzunluk, 26,5 çap. Bundan 2 tane alıp, bagaja dikey bir şekilde rack pack gibi yerleştirip bagaj lastiği ile sabitleyebilirim. Bir tanesine uyku tulumu, diğerine çadır-mat ve diğer malzemeler sığar. Ancak bu da bisikletin kıvraklığını azaltır gibi. Ortlieblerin üzerinden biraz yanlara doğru fazlalık olur bu şekilde yaparsam. Ancak tüm malzemelerimi de rahatça taşırım 75 lira maliyete.
Bunda da şu şekilde bir görüntü oluşur ;
4529 dosyayı görüntüle
Sizce hangisi daha mantıklı ?