Scudo Sports

Uzun turlar için alınacak bisiklet donanımları

@Olgun Zengin

Bilgisayar ortamında resimleri kolayca inceliyor ve eklerde ilerliyebiliyorsunuz... Cep telefonunda da yeni bir sayfa açıyor bu rahatsızlık verdi galiba...
Kelebek gidon veya Dropbar hangisinde rahat ederseniz onu seçersiniz ben kelebek gidonda rahat ediyorum..

• Beğen
Tepkiler: geloturikidakka
Scudo
Gereksiz pahalı diyen arkadaşlara hitaben.Aldığınız malzeme ne kadar sağlam olursa dayanıklılık süreside o kadar uzun oluyor ve sizi yarıyolda bırakmıyor.Tur boyunca yolun ve bisikletin keyfini almak yerine sorunlarla uğraşmak hoş olmaz sanırım.Pahalı olarak Ortlieb çantalar var var bu çantalar ömürlük kullanımına göre 10 yıldır aynı çantayı birçok turda kullanan arkadaşlar var.Arkadaşın bisikletine yakın bir bisiklet bende kullanıyorum.Donanım değiştirmem diyordum ama 100km lik bir turda 1000 metrelik sürekli tırmanış beni 30 vitese yöneltti.Yani bisiklet donanımı ve aksesurlar ne kadar sağlam olursa o kadar turdan zevk alırsınız.Tura 50 lıralık lastıklerle cıkmak var Shwalbe maraton tour plusla cıkmak var.Ne fark mı var kullanan,teset eden arkadaşların yorumlarına bakınız :)

Bu arada özgür hocam buda benim Beyaz atım.Tamamlanınca hemen hemen aynı olacak gibi seninkinin beyazı :)

10390425_850619118336245_2727046172575683917_n.jpg

Çamurluklar beklediğimden daha sağlam ve hafif.Bu ay Ortliebleri bende alıyorum arkaya iki Black and white (beyaz olanından) ve beyaz rack pack.Senin gibi bende giro savantta karar kıldım ama bakalım hala net değil :) Powerbanklar,bagajlar.lastikler,kamp malzemeleri daha yolum uzun benim ama yaza hazır olacam bir şekilde.Aklında bulunsun Temmuz sonu gibi Mersinden çıkacam.Sahil şeridinden akdeniz-ege-marmara ve son olarak İstanbulda bitirmek istiyorum turu.Yanıma yoldaş arıyorum bilgine sunarım :)

@M.Dogan

Onune gelen yorum yapinca boyle oluyor. Konuyu okuyan arkadaslar, Eger malzemeler hakkinda bir bilginiz-deneyiminiz yoksa hic mesaj atmayin. Arkadasin parasi cok , cope atiyor deyip gecin.

@M.Dogan , yazin olabilir. Okulum olacak ama hic devamsizlik yapmazsam 10 gun eslik edebilirim. Duruma gore konusuruz.

@kerim Beşer, on fari nasil taktigini-modelini ogrenebilir miyim ?

Bu arada @M.Dogan , kask gelince Ben sana mesaj atar bilgi veririm. Power banklar hakkinda da kullanim suresini yazarim buraya sarji bitince.

Powerbank lardan birini geldigi gibi doldurmustum, 8 saatte doldu. 3500 mahlik telefonumu sars ettiginde 4 isiktan ikisi sonmustu, yani yaklasik %50 si harcanmis.

Ve telefonun 3 gundur sarji bitmedi, su an da %25 de.

Sonuc olarak su an bir power bank Benim telefona yaklasik 1 hafta enerji saglar. Digerini de, diger elektrikli aletlerde kullanirim.

Peki @Özgür K. Bu turda duş problemini nasıl halledeceksiniz beni en fazla merakta bırakan konu bu? Gürkan Genç gibi yaninizda 10 litrelik su paketi mi taşiyacaksiniz yol kenarındaki çeşmelerden duş almak için hortum mu taşıyacaksıniz 2-3 günde bir apart pansiyonda mı kalacaksınız yada kampları zaten kamp alanlarında kurup sıcak su direk var mı diyeceksiniz. Gidilen yerde kamp alanı yoksa nasıl olacak :)

Başkaları da cevaplayabilir..

@Olgun Zengin

İşte yok kalabalık görünüyor, yok çok pahalı gibi muhabbetleri bırakıp böyle muhabbet olması daha güzel oluyor.

Duş işi benim de kafamı karıştırıyor. Araştırdığım kadarıyla şöyle, her gün duş alınmayacak. Ortalama 3 günde bir duş alınacak, geri kalan günlerde ufak bir temizlik olacak. 3. gün de duruma göre ilçelerde bir duş bulunabilirse orada, olmadı 5-10 litrelik bir şişe ile çeşme kenarında alınabilir. Denk gelindiğinde kamp alanında kalınıp orada duş alınabilir. En kötü bir pansiyonda kalınabilir bir günlüğüne.

Bu tarz şeyler tecrübe ile öğreniliyor ve çok defa kamp yapmış ve bisiklet sürmüş olsam da ikisini bir arada hiç yapmadım. Zamanla öğreneceğim artık.

Bu arada Ortlieb çantalar çok şık görünüyor. Kutusunu ilk gördüğümde 133 euro(15 kargo, 18 vergi ) buna mı verdim demiştim ama oldukça kaliteli görünüyor, boş yere efsane olmamış herhalde.

Bende duşu ve kıyafetlerin kırışma olayını dert ettiğim kadar başka hicbirseyi dert etmiyorum turda :) heralde 2-3 gün kamp 1 gün pansiyon mantikli geliyor. Tabi yazin çeşme kenaarında soğuk su ile duş almak da problem doğurmaz görüntü kirliliği haricinde :)

Özgür, ışığı aliexpressten aldım tam test edemedim günü birlik uzun turlarda geceye kalındığında iş görecek düşüncesiyle almıştım. Harici şarj edilebilir güç kaynağı var. İki modu var yüksek ve düşük olarak.. Çok karanlık yollar için ideal trafikteki kullanımda karşıdan geleni rahatsız edecek kadar ışık veriyor. Uzun tur için dinamolu göbek en ideali... Montajını surly maşanın deliklerini kullanarak uydurdum herhangi özel bir aparat yok.image.jpg
image.jpg

@Kerim BEŞER , teşekkürler. Uzaktan görünce bir an pilli bir model olduğunu düşünmüştüm. Bu farları biliyorum ama dediğin gibi şehir içi uzun turlar için ideal. Bataryalı olduğundan onu şarj etmek için bir güç kaynağı gerekiyor. Dinamo olmadan da uzun turlarda bu pek mümkün değil.

@Olgun Zengin , o kadar terledikten sonra görüntü kirliliği pek kimsenin umrunda olmaz bence. Çeşme bulduğunda ortam uygunsa yıkanacaksın.

@Özgür K.

Merhaba Özgür,
Bisikletini çok beğendim; umarım keyifli geziler yaparsın. Mesajların tümünü okuyamadım; nereye gideceksin? Duş problemi yaşayacağın yerler nereler, merak ettim.

@Olgun Zengin uzun turlarda camilerde banyo yaptım gasilhanelerde ölülerin yıkandığı yerde

@Olgun Zengin

@can onur

Duş problemi yok, sadece turlarda nerelerde duş alınabilir onu tartışıyorduk. Bence o kadar sorun olmaz duş almak. Lemi Öztürk ün söylediği gibi camilerde bile duş alınabilir, bazı tuvaletlerde duş da bulunuyor, bir şekilde hallolur.

Tur rotası şu an kesin değil. Geçtiğimiz yaz için İstanbul-Yedigöller turu planlamıştık bir arkadaş ile ama bir kaza geçirince öylece kaldı. Bu yıl da aynı rota olabilir, 1 er haftalık birden fazla tur yapabilirim okulun gidişatına göre.

4312 dosyayı görüntüle

@Lemi Öztürk

unnamed (7).jpg
Yok artık :D
Cami imamı ne diyor ortam nasıl her camide var mı kilitli falandır heralde :-(

Edit: "":)'' olacaktı en sonda

Edit: "":)'' olacaktı en sonda

@Olgun Zengin Genelde köylerde camilerde açık oluyor şehirlerde de rica edip açtırıyorum lüks camilerde sıcak su bulunuyor

@Lemi Öztürk ilginçmiş köyde sicak su bulunmaz da şehir de olur aklımda bulunsun bu tavsiye vakit namazlarından sonra imamı yakalayıp izni alırım artık :)

Özgür powerbanklarda izlenimlerini paylaştığın için teşekkürler.Kondisyon olarak benden daha iyisindir.Bende yavaştan kondisyon depoluyorum.Gçene hafta günübirlik 100 km civarında bir tur yaptım arkadaşla ama egimli yereler çok fazlaydı.Özellikle 5-6 km sürekli tırmanış olan biyer vardı 1000 metre üstü tırmandık.Gerçekten çok yorucu oldu orada 30 vitesin önemini anladım :) Önümüzdeki haftada 114 km lik daha eğimsiz bir tur denicem Mersin-Kızkalesi arası.Kendimi günlük 100km yola hazırlamaya çalışıyorum.Kask konusunda Giro Atmos II çok hoşuma gitmeye başladı ne dersin.

giro-atmos-ii-216579-1-17.jpg

Amazonda ücretsiz kargoyla 120 dolar,birkaç malemeyle birlikte sipariş vereyim diyorum

@M.Dogan

Atmos çok güzel tabiki, ben pahalı olduğundan alamamıştım.
Yalnız amazon da ücretsiz kargo Abd için geçerli, sen alacağın zaman 135.5 dolara çıkacak fiyat. 120 dolar için %20 de vergi vereceksin +24 dolar ile 160 dolara yakın tutacak. O da 400 liraya yakın tutar banka kuru ile.

4314 dosyayı görüntüle

Ben amerikada ücretsiz olduğunu atlamışım vallaha :) sen savantı ne kadara aldın birde kask kafandayken bi foto atabilirmisin.Ben normalde geotech kask alacaktım arkadaştan denedim çok kaba oldu hoşuma gitmedi Atmos biraz estetik o yüzden düşündüm.

Mesaj attım,

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.
Ortlieb back roller ları aldım. Fiyatını hak eden bir ürün. Ancak onların üzerine koymak için popüler bir ürün olan rack pack bence fiyatını hak etmiyor, bu sebeple almayacağım. Çok büyük kolaylık ama M bedene benim uyku tulumu ancak sığar, yanında ufacık bir boşluk kalır. Buna rağmen 73 euro fiyatı var, 200 liraya yakın. Bunu almak yerine ön çanta almayı tercih edebilirim.

Sorum şu, ortlieblerin üzerine büyük bir uyku tulumu (22 cm çap-Husky Monti), çadır (Husky Bizam) ve şişme mat koyabileceğim, 60-70 lirayı geçmeyecek, yanlardan taşmayacak bir sistem önerebilir misiniz ?

İlk olarak şu çantayı alabilirim : (link)
70 cm uzunluk, 30 da çap. Bunu alırsam, uyku tulumu-çadır yan yana sığar. Ancak uzunluğu 70 cm. Aşırı uzun, bisikletin arka tarafında bir çıkıntı oluşur, hoş olmaz. Acaba ağız kısmını tavsiye edilenden 2-3 kat daha fazla katlamam mümkün olur mu ? Açık uzunluğu 90 cm galiba.

Şunun biraz daha uzunu ortaya çıkar bu şekilde yaparsam;

4528 dosyayı görüntüle

Alternatif şu ürün var : (link)
57.5 uzunluk, 26,5 çap. Bundan 2 tane alıp, bagaja dikey bir şekilde rack pack gibi yerleştirip bagaj lastiği ile sabitleyebilirim. Bir tanesine uyku tulumu, diğerine çadır-mat ve diğer malzemeler sığar. Ancak bu da bisikletin kıvraklığını azaltır gibi. Ortlieblerin üzerinden biraz yanlara doğru fazlalık olur bu şekilde yaparsam. Ancak tüm malzemelerimi de rahatça taşırım 75 lira maliyete.

Bunda da şu şekilde bir görüntü oluşur ;

4529 dosyayı görüntüle

Sizce hangisi daha mantıklı ?

Geri