Scudo Sports

Uzun turda sağlık sorunları

sezginnatik

Aktif Üye
Tepki
172
İsim
sezgin
Bisiklet
Salcano
Uzun bir turda ne tur saglik sorunlariyla karsilasiriz yanimiza alnamiz gereken medical (ilâç vb.) ürünler nelerdir? Tecrübesi,önerisi olan herkesi bu baslik altina bekliyorum .

sezginatik

Scudo
Yanıma aldığım ilaçlar:

* Gün sonlarında kullanmak için kas gevşetici krem.
* Eklemler için ağrı kesici krem
* Hava soğuksa kasları ısıtmak amaçlı, sporcu losyonu
* Ağrı kesici hap
* Soğuk algınlığı için hap
* Güneş kremi
* Anestol pomad (Lokal anestezi sağlayan bir kremdir)
* Sargı bezi
* Yara bandı

3-5 gün yetecek kadar antibiyotik de taşınsa iyi olacaktır. açık yaralanmalarda falan kullanılması gerek diye biliyorum. mesleki olarak yeterli arkadaşlar konuya açıklık getirirse daha sağlıklı olacaktır :)

Gobi çölünde gitmeyecekseniz, ilk yardım malzemesi, ağrı kesici ve kas gevşetici yeterli. Zaten bunları da kullanmıyorsunuz. Sağlık sorunu yaşamak istemiyorsanız suyunuzu eksik etmeyin. Bildiğiniz rahatsızlığınız için ilaçlarınız yanınızda olsun. Gazsız soda ya da tabletle mineral takviyesi de yapabilirsiniz.

@osmankitay
Bu temmuz tarsus-bodrum arasi turumuz. onerilerinizi dikkate alacağım. bir de sele hakkinda ne dusunuyorsunuz ? nasil seleler yormaz bizi ?

sezginatik

@sezginnatik

Tur selesi brooks tabiki. Geçen yıl Ankara-Alanya turu yaptığımda son günkü etap 180km. Seydişehir-Alanya etabı bir fiil 10 saat oturdum selede. Bence brooks ama biraz pahalı, fakat seleye ve lastiğe yatırılan paraya acımamak gerekiyor. İkisinin ucuzu insanı yolda çok üzer. :)

• Beğen
Tepkiler: sezginnatik
Arkadaşlar yukarıda açıklamışlar. Ben de tecrübemi paylaşayım.
Bu yıl Mart ayında Aksaray'da çadırları kurarken aşırı bir fırtına ve ani bir yağmur başladı. Başlamışken bir an evvel kuralım diye çok çabaladık. Çadırları kurduk. Gece arkadaşım havale geçirdi. Aşırı ateş ve bir yandan titreme yaşadı. Çünkü çok ıslanmıştı. Ertesi gün doktora gitti ve bronşit olmuştu.
Bu olayı anlatırken şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Tedavi edici faktörlerden çok, önleyici tedbirler önemli. Bu neden öncelikle psikolojik olarak kendimizi her zaman üst seviyede tutmalıyız. Yaptığımız işin mükemmel bir şey olduğunu sürekli kendimize hatırlatmalıyız. Ardından kıyafet seçimi çok önemli. Yağmurlu, karlı ve buzlu, aşırı güneşli hava şartlarında kendimizi korumalıyız. Örneğin, ben aşırı güneşe maruz kaldığımda tansiyon sorunu yaşıyorum. Kardeşim ise beyaz tenli olduğundan bir kaç gün sonra yanma sorunu yaşıyor. Önleyici tedbirler ile Problemi minimuma indiriyoruz.
Turlarınızda başarılar, sağlıklar dilerim.

@sezginnatik

Benim kullandığım sele terry silikonlu sele. Çok uzun bir tur olsa Cüneyt Hocaoğlu abimizin dediği gibi brooks olabilirdi. Benim sele aşağıdaki selelere benzer.
(link)
(link)

Çanakkale Bodrum turumuzdan bir deneyim paylaşayım. Arkadaşım serhat komple düz, ortasında delik olmayan vinleks bir sele kullandı. Altına da jelli tay giydi. Sonuç : sele ve tayt yolda kabanın nefes almasını engellediği için çok sıkıntı yaşadı.
Ben ise Terry sele, altımda BİM den aldığım tayta benzer boxer ve decathlondan aldığım siyah bisikletçi şortuyla gittim. Ne terleme ne de acı hissettim. Yalnız sizin durumu bilmiyorum ama, ben Yılın 300 günü bisiklet üzerinde olan birisiyim. Yani kabam duruma alışık.
Turumuzun 2 gününün linkleri buradadır.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=136544
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=136961

En başda eğer sabah ve erkenden kalkıp yola çıkacaksanız.kahvaltı öncesi sıcak bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi dökün karıştırıp için.sonrasında sıkı ve ağır olmayan bir kahvaltı yapın.ben matarama su ve artı limon sıkarak karıştırıp içiyorum( limon suyu değil) limonu sıkarım suyla günlük c ve b vitaminlerimi almış olurum;onun dışında yara bandı,ağrı kesici,kan şekerim genelde düşer yanımda şeker bulundururum.suyuda içerken mataradan durup dinlenirken değil azar,azar yudum yudum için ozaman bırakın gobi çölünü dünya çevresinde turlarsınız bile:):)

Evet selelerin muadili. Aynı marka tip ve şekil hemen hemen aynı.

@Umut SÜRÜCÜ

Rambo gibi yara dağlanabilir,biraz barut ve bir çakmak yeter :rolleyes:

@Gökhan.ALPTEKİN

Altımıza yastık yeterli olmaz mı???

@Emre Yönlüer

dişi iltihaplanıp ağrıyan biriside antibiyotik yerine alet çantasındaki ufak penseyi kullanabilir o halde..

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
İshal ilacı, kas gevşetici, ağrı kesici, soğuk kompres.

Geri