Scudo Sports

Uzun süre ara verip uzun tura çıkma.

Metin_S

Gezgin
Tepki
136
İsim
Metin S
Bisiklet
Diğer
Yalnızca iş ve ev arası, günlük 3-5 km bisikletle işe gidip geliyorum.Senede 10-15 gün uzun tur yapıyorum.2 turuma antrenman yapmadan bu şekilde gittim.
İlk 3-4 gün açılana kadar cidden çok sıkıntı cekiyor insan.
Hatta Antalya-Silifke arası o dik rampalarda bacakta eklemlerde zedelenme oldu.1 ay yürürken zorlandim.Tedavi sonrası anca düzeldi.
Ertesi sene 25 günlük turumda yine 3-4 gün zorladı ama 3-4 gün sonra acilinca; günlük 100 km ve üstü banamisin demedi.
2 senedir yine iş ev 3-4 km kullaniyoruz,ev durumundan antrenman yapmak zor oluyor.Temmuz ortası yine tur düşünüyorum Karadeniz sahilden.Bacaklardan dolayı yaylalara çıkmayı dusunmuyorum.Ayder ve kavrona çıkarım o da belli bir kısma bisiklet ile.
Ne gibi bir oneride bulunursunuz.Fazla antrenman (bisiklet surme imkanım yok.belki 1 hafta 10 gün biraz kısa antrennan yapabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Scudo
soru içinde cevabı kendin vermişin. ilk 3-4 gün zorlamadan yol alırsan sıkıntı yaşamazsın.

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Bence yapabileceğiniz en iyi şey bir trainer alıp her gün fırsat buldukça üzerine binip antrenman yampmak olur çünkü tahmin ediyorum ki işten geç geliyorsunuz dışarıya çıkma şansınız çok yok bence kendinize uygun bir antrenman programı hazırlayıp her gün yarım saat bir saat çalışmak en iyisi

Her sürüşten önce ısınma hareketleri yapmalısın. İnternette çeşitli egzersizler var, ayak, diz, dirsek, bilek, bel, boyun vs. egzersizlerini bir kağıda çıktı alıp turda her sabah yapabilirsin. İlk üç günü kısa rota olarak belirle. Birer ikişer saat arayla birer saat mola vererek gün içerisine yay rotayı. Uzun molalardan sonra tekrar ısınma hareketi yap. Vücut alıştıktan sonra yardır gitsin, biliyosun zaten.

Isınma ve açma germe olayı gerçekten çok önemli ... :harika:

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Arkadaslar merhaba ben uzun bi yola cikmayi dusunuyorum yaklasik 40-45 km hidis ve donus olarak 80 90 km falan uzun suredir bisiklet kullaniyorum aktif olarak bazen gunde bir bazen 2-3 gunde bir cikiyorum ve en az 5-10 km yapiorum bazen 15 - 20 km yaptigimda oldu bacaklarim bu neredeyse 90 kmlik yolda sizce bi zarar gorurmu ve nasil bir hazirlanma onerirsiniz isinma haraketleri falan yardimci olursaniz sevinirim

Geri