Scudo Sports

Uzun mesafe tırmanış

Kampüse çıkan çevre yolundaki %12 ort. eğimli yokuşu çıkıp inerek antrenman yapabilirsin. Yokuşu çıktığın sürenin yarısı kadar dinlenerek tekrar çık bu şekilde 5 tekrar idealdir.

Scudo
Peki bu yokuş antrenman için çok mu diktir eğimi daha az olan bir yokuş bulmam daha mı iyi olur? Antrenman için de uygun olduğunu düşünmemdeki sebep hem aşırı bi araç trafiği yok olan da yavaş çıkıyor zaten hem de dik bir yokuşta kendimi geliştirip uzun yola çıktığımda bu kadar dik olmayan yokuşlarda bütün gücümü kaybetmeden yola devam edebilirim diye düşünüyorum.

Zaten o yokusu cikiyorum yer yer %10 ustunu goruyor ama ortalamasi 8.8 civari

Başlangıç için yüzde 8 ler hele hele birde uzun mesafeler ilerki zamanlarda dizlerinizde Allah göstermesin hoş olmayan rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir...düz yıllarda önce tempo sonra düşük egimlerde yapacağınız aktiviteleri uzun km lere yaydıkça zaten adım adım vücut kendini biyerlere getirecektir...

Furkan Merhaba.
Aramıza hoş geldin ve yeni bisikletin hayırlı olsun.
Burada alman gereken bilgileri en sade ve yeterli şekliyle @Mustafa Zeybek ve diğer arkadaşlarımız vermişler. Ben bunlara ek sana daha basit bir metottan bahsedeceğim.
110km'lik yaptığın turlardan bahsetmişsin. Bence rutin okula git gel kullanımın dışında haftada 1 kez bu 110km'yi yaparsan yaklaşık 3 ay sonunda kondisyonun metabolizmana yerleşecektir. Ara vermeden tamamladığın bu süreç sonunda hiç fazla kilonun da olmadığını düşünürsek çıkamayacağın rampa kalmayacaktır diye düşünüyorum. 110km içerisinde yada yapacağın başka bir 100km üzeri parkur içerisinde mutlaka rampa vardır. Dayanım ve zorluğu birlikte yaşaman daha iyi olacaktır.
Ben yalnızca rampada kendini zorlamandan yana değilim.
Kaslarını adapte ettikten sonra fazla kilon olmadığı için eğim senin için büyük sorun yaratmayacaktır.

@furkanbr çok konustugumuz, forumda çok da başlik olan bir konudan soru sormuşsunuz ama özetlemek gerekirse;
-Nabzinizi baz alin, "ben bu tempoda 1 saat boyunca araliksiz tirmanirim" diyebileceginiz bir nabizla tirmanin. Nabiz degeri veremiyorum tabi kisiden kisiye degisir, fakat 150 kusur diyeyim ortalama. Nabiz olceriniz yoksa gucunuzun %70ini kullanarak tirmanin diyeyim, kendi hissinizie gore ayarlayin bunu.
-Çok sık yokus antrenmani yapma hatasina dusmeyin. Haftada en fazla 2 kez yapin. Bunu soylememdeki amac dinlenmis olmaniz. Dinlenmeden yapilan antrenman zaman kaybidir, net.
-Oturarak cikin, ayaga kalkmayin.
-Kadansiniz 60 -70 civari olsun, vitesinizi buna gore ayarlayin.
-Eger varsa fazla kilolarinizdan kurtulun. (Beslenmeye dikkat) Kilo vermek icin koşulabilir. Froome koşmaya bayilir ve çok da kosu antrenmani yapar, 190 boy 63 kilo kendisi :snzdglsn:
-Bacak guclendirmesi icin antrenman yapilmayan boş bir gununuzde squat yapilabilir. Agirligi az, cok tekrar yapilabilir. Ornegin 20 (10+10) kg 20 tekrar 3 set
-Uzun vadeli gelisimi gorebilmek icin cikis surelerinizi not edin. Hep ayni rotada antrenman yapmaniz kiyaslama acisindan iyi olacaktir. Nabzi hep sabit tutun, bir sure sonra ayni nabizda, daha kisa surede tamamliyor olacaksiniz tirmanisi

Forumda buna benzer kaynaklar mevcut, okunabilir;
6 maddede daha hızlı ve kolay tırmanma

Pardon ya ben yanlis yeri anlamisim o yolu bisikletle sadece havuza giderken kampusten inis icin kullaniyordum ben

Tesekkur ederim haftada bir yapacağım bu turlarda tam olarak neye dikkat etmem gerekir mesela her seferinde ortalama hızı yukseltmek veya rotayı değiştirip daha fazla yokuşlar içeren rotalar seçmek gibi , ne gibi değişikliklerin daha fazla faydası olur

@furkanbr
Yokuş performansını arttırmaya çalıştığını düşünürsek atıyorum x,y,z rampaları var önünde bu rampalarda 1 önceki turda çıktığından 1 yüksek vitesle çıkman seni bu yönde geliştirecektir.
Ama önce yapman gereken kondisyon.
Yani ilk 1-2 turu tamamladıktan sonra yorgunluk hissedeceksin sonra bu yorgunluk giderek azalacak ve bir süre sonra sabit birşey haline gelecek daha fazla yapmak isteyeceksin bu noktada kondisyon sorununu aşmış olacaksın. Kendini geliştirmeye direkt de başlayabilirsin ama acelen yoksa bu dediğim kondisyon sürecinden sonra kendini geliştirmeye başlaman tüm vücudun ve metabolizman için daha sağlıklı olacaktır.

Sürekli tırmanacaksın dostum. Bunun başka çaresi yok. Eğer önünde uzun bi yokuş varsa, her gün bir parça tırman. bi süre sonra o yokuşun tamamını tırmanmış olacaksın zaten. Ben bisiklete ilk başladığımda %6 eğimli 100 metrelik yokuşu bile çıkamazken şu an Fethiye'deki Babadağ'a tırmanıyorum. Rakımı 1900m.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Önce sağlık ve bilinçli şekilde spor yapın. Tırmanma ayrı bir kategori, ilk başta bir doktor kontrolünden geçmeniz gerek acaba vücudunuz buna uygun mu?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Genel olarak bakilirsa metabolizmam gayet hizli ve duzenli olmasa da herzaman bi miktar spor yapiyor oldum yeni basliyor olsam da kendimi cok hantal olarak gormuyorum o yuzden ama tirmanis veya uzun mesafe surus icin ozellikle doktora gitmem gerekir mi veya hangi bolume kontrole gitmem gerekir?

Kilonuz çok iyi yokuşlardan çekinmenize gerek yok. Kartepe ve çevresinde çok güzel tırmanma etapları var. Gölcük'teki arkadaş da söylemiş zaten. Bir arkadaş bularak keyifli tırmanışlar yapabilirsiniz. Kendi temponuzda zorlamadan bir iki kez Kartepe tırmanışı yaparsanız yokuş tırmanma derdiniz falan da kalmaz. Geçen sene 110 kilolardayken de Uludağ'a tırmanıyordum. Şimdilerde 95 kilo yine rahat rahat çıkıyorum. Sadece kondisyonunuza göre tempo ve zaman belirleyin. Arada beslenmeler de gerekir. Yokuş gördükçe kendinizi tutamayıp tırmanacaksınız. :)

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve C.Koc
Cevabiniz icin tesekkurler antrenmanlara devam ediyorum zaten bahsettigim yokusu 5 7 civari cikiyorum haftada bir gun ama daha sık bi sekilde devam edicem cok az geldi bana. Nabiz ve kadans icin bryton rider 310 siparis vermistim 1 hafta sonra hata verdi anlamadim , randevu almistim kalp icin onu da doktor iptal etti yapicam umarim hepsini

Bi sure once bu konuyu acip yardim istemis ve daha sonrasinda da antrenmanlara baslamistim(kardiyoloji doktoruna kontrole de gittim) ve bugun sonunda antrenmanlarimin karsiligini alarak yaklasik 18 kg yuk ile(sirt cantam ve cadirim) once zirveyi gormek icin green parka kadar gittim ( aslinda vericiye gitmeye çalıştım ama yolu bulamadim) daha sonradinda da kuzuyaylaya gelerek kamp attim. Suanda da cadirimin icinde bisikletimle beraber yaziyorum bu satirlari[emoji16]. Yardimci olan herkese tesekkurler.

4417fe1bc22646b62f7c64bfe6475eb9.jpg

69ddb4ce75fea929f31aceab284be4b1.jpg

5216161ebc7d0525f51e2f55b5981995.jpg

@furkanbr böyle geri bildirimler çok hoş oluyor. Tebrikler :harika:

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Yukum fazla diye hic zorlamadim bide yolu da hic bilmiyordum nerede nasil egim oluyor falan diye 2.5 3 saati buldu sanirim merkezden sonra. Ama eger cikmadiysaniz ve dusunuyorsaniz o kadar yuksek bir egim yok bikac yer haricinde, cikarken yanima da sivi olarak sadece yarim litre su ve bi tane powerade almistim ywterli oldu cunku yol ustunde bikac cesme gordum belki fark etmedigim de vardir herfirsatta doldurdum matarami

@furkanbr

Tebrikler furkan,

141677 dosyayı görüntüle

Toplam 18 tur ,istanbuldan Kartepe etaplarını bisiklet forumda örgütledim,bayağı dostlar ile bu kartepe cehennemine savaş açtık, bazen yenildik, ama galibiyet fazla oldu,yenilsekte bizi gene kendisine çeken bu kartepe büyüsü ne idi,bence 15 km eğimi idi,maşukiyen çıktık otele suadiyedende çıktık otele,ve mtb 'ler ile istanbuldan geldik, antenlere suadiye eğimden çıktık unutulmaz günlerdi.

Geri