Scudo Sports

Uzun Bisiklet Turlarında Kamyon ve TIR: Tanım, Fark, Önlem

Yusuf abinin yazıları ne zaman okusam neden bilmem ama yüzümde bir tebessüm belirir :) Gürkan Genç'in tur yazıları okurken Japonya ya olan da özellikle tır şoförlerinin çok yardımcı olduklarını okumuştum bunun dışında şehir içerisinde İstanbul da olsun Kütahya da da olsun hep belediye ve özel halk otobüslerinden korkmuşumdur cidden bazen ne yapacakları belli olmuyor Kütahya da bir keresinde halk otobüsü tam arkamda iken kornaya bastı o an neye uğradığımı şaşırdım allahtan boş bulunup gidonu sağa veya sola kırmamıştım yoksa kötü bir kaza geçirebilirdim.

Scudo
Çok neşeli bir yazı.
Tırcılar ve kamyoncular gerçekten de Doblogiller ve Dolmuşcanlarla karşılaştırınca fevkaladeler.

O koca aracı durdurup defalarca yol verdiklerini deneyim etmişimdir.

@Batuhan Yıldız

Teşekkür ederim Batuhan. Her ne kadar kamyon ve TIR şoförlerinin çoğu bisikletlileri rahatsız etmeden yanlarından geçmeyi yeğlese de arada sivrilenler çıkıyor.

Doblolugiller -özellikle beyaz doblo- apayrı bir dünya zaten. Onlar kamyonu otobüsü bile şarampole yuvarlar.

@Yağız Y.

Teşekkür ederim.

Tehlikeliler listesine taksicileri de ekleyelim.

Son çıktığım turda önüme Bilecik çevreyolunda 2470 metrelik bir tünel geldi... Yolda böyle bir tünel olduğunu bilseydim eski yoldan giderdim. her neyse...

Tünele istemeyerek girdim. Tabi kamyon, tır tehlikesi büyük... Tünelin ortasına ilerlediğimde bir kamyon havalı kornasına basmaz mı, kendimi duvara zor attım... onra ne mi yaptım. Kıyıdaki 40 cm lik kaldırımdan ağır ağır ilerledim... Tünellerde ve karanlıkta sürerken bu tür araçlar çok tehlikeli... Gündüzleri bir nebze olsun daha iyi...

Yapılan güzel yorumlar için Tırcı kuzenim Öner Başdağ'ın teşekkürlerini iletiyorum. Linki kendisine gönderdiğimde "Vay be! Şerit değiştirerek ya da bir şişe su vererek bu kadar gönül aldığımı bilmiyordum." Dedi. Bursa plakalı Oyak-Renault firmasına ait , araç taşıyan bir tır görürseniz el sallayın.

Emek verilerek hazırlanmış güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

3 senedir şehirlerarası yollarda sıkıntı yaşamadım. Bu surede ayni karayolunu kullandigimiz ağır vasita kullananlara saygılar.

Benim babamda bi nevi kamyoncu şuana kadar hiç korna,vb şeyler yaptığını görmedim

Beni en çok korkutan dolmuşlar zaten yoğun trafikte birde dur kalk nedir sürekli surekli hayır arkanda bisiklet kullanan belki senin düşmanın ama onu da kullanan bir insan nihayetinde

Geri