Safa Arslaner
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 217
Hep parça parça farklı konulardan bahsedilmiş kimisi kilo vermek için kimisi bacak kası için bisiklet düşünüyor. Ben tam olarak ilk aşamada dayanıklılığı artırmak daha sonrasında tura kadar olan kısımda çevikliği artırmayı düşünüyorum. Yaz aylarında 700 km'lik bir yol yapmayı düşünüyorum bu turu 7-10 gün arasında tamamlayacağım. Şu anda bisikletim yok ancak 15 güne kadar alabilirim. Şu konuda bahsedilen IBM oranı yani kilo / (boy x boy) 21,9 falan yapıyor bu da normal değer o nedenle yağ yakma vs gibi bir düşüncem yok. Öncelikle tam olarak nasıl bir antrenman uygulamaya başlamalıyım bu antrenmanları için okumam gereken yazı takip etmem gereken blog var mıdır? Bu antrenmanları tam olarak nasıl uygulamalıyım( Örneğin 2 günde bir 3 saat) Antrenman sadece bisiklet ile mi olur bisiklet olmadan bisiklet için en iyi antrenman nasıl yapılır? Son olarak sol bacağımın diz kapağımın arkası ile alda doğru olan kaslı kısım arada ağrıyor bunun için 3 kere fizik tedaviye gittim ancak bir şey yok dediler. Nadir de olsa arada ağrıyor. (Halı saha maçlarında sorun çıkarmıyor- uzun süreli bisiklet sürmedim bu da beni korkutan en büyük etken). Tüm konularda en ufak bir bilginizi dahi yazarsanız sevinirim. Yol bisikleti antrenmanları falan buldum ama tur için bulamadım. Sabit konuları okudum bence sayısı artırılmalı antrenman yöntemleriyle.