Scudo Sports

Uzayan zincirim rublemi aşındırmış mıdır?

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
549
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Zincirim bir süredir uzamış durumda. Amaaan uzarsa uzasın rubleyi aynakolu da yerse yesin, hepsini bir kerede değiştiririm, zaten aynakol da kötü derken...
Şimdi sadece zinciri değiştirmek istiyorum.:(

Ama yaklaşık 1500 km kullandım uzamayı fark edeli. Şimdi merak ettiğim şu: Acaba rubleme bu süreçte zarar vermiş miyimdir? Çoğunlukla düz yolda kullandım bu arada.
Yani uzayan zincir rubleyi de iflas ettirmişse boşuna yeni zincir almayayım.

Esas soruma geleyim. Ben rublemin, uzayan zincirim tarafından yıpratılıp yıpratılmadığını anlayabilir miyim? Bunun bir yolu var mı?

Scudo
@07yusufzinciri değiştirdiniz mi. Uzama mevzu bende de vardı ve değiştirdim. Bisikletçi ruble de değiştirmen gerek dedi. Neyse taktılar zinciri. Ruble aşınmış ise vites geçişlerinde problem olur dedi. Ama yeni zincirle bir süre sürdüm geçişlerde sıkıntı yok. Ama rubleyide değiştircem.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@Taxonera
Yok işte birkaç gün içinde yeni zincir almayı düşünüyorum. Rubleyi değiştirmek zorunda kalacaksam şuanki zincirim artık dönmeyene kadar kullanırım sanırım.

@07yusufSistem nedir. Pahalı değil ise bence uzatmayın durumu yolda kalmayın sonra

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera
Pahalı sayılmaz. Zincir, ruble ve aynakolu yenilesem 150 lira falan tutar.

@Serkan Mıstınoğlu
Haklısınız galiba :komik:

Ben, şöyle olmuşsa ruble de gitmiştir; şunu yapınca şöyle oluyorsa ya da olmuyorsa ruble ölmüştür gibi bir yorum beklemiştim. Yani benim bakarak ya da çeşitli testlerle anlayabileceğim bir durum var mı acaba?:snzdglsn:

Zincir ruble dislerine tam oturamadigi icin rubledeki yuvalari daha da oyuyor. Rublenin dislileri sivrilirken, oyuklari da buyuyor. Fakat aynakol bu isten daha fazla etkilenir. Cunku aynakolda 2 farkli yaprak var, %50 birini %50 digerini kullaniyorsunuz. Fakat rublede 10 farkli yaprak var, %10 %10 %10 ... kullaniyorsunuz. Daha cok aynakoldan korkun bence.
Bisikletin modelini de bilmedigim icin vites sayilarini salladim :snzdglsn:

Evet aşındırma yapmıştır. Rubleyi oymuş olabilir. Ama ruble pek etkilenmez. Yine de bir bakın.

Geri