şimdi arkadaşlar başlık güzel muhabbet güzel. günümüz konularına değinen bişey olmuş. söylenenlerin çoğuna eyvallah. ama bazı şeyler bana göre yanlış düşünülüyor. kudret abininde dediği gibi bu kadar humanist bir toplum ancak ütopyadır. bazı şeyler hakkında gerçekçil düşünmek lazım. siyah olmazsa beyaz bilinemez. iyilik olmadan kötülüğü bilemeyiz. kirlilik olmadan temizliği anlayamayız. herşeyin dört dörtlük olduğu bir sistem olamaz, olsa dahi o sistem yaşayamaz. şimdi ben demek istemiyorumki kirlilik olsun kötülük olsun. ben sadece insan oğlu var olduğu sürece bu olaylar olacaktır demek istiyorum. istesekde istemesekde. aslolan bunu en aza indirgemektir. toplumumuz tüketim manyağı olmuştur. doğrudur. bu şu saatden sonra önlenemez. ama indirgenebilir. kudret abi bence bu konuda birazcık aşırı düşünüyosun.(anladığım kadarıyla eleştiriye açık birisisin o yüzden biraz açık yazdım.) bana göre çok aşırı ve kötümser düşünüyorsun. bu devirde senin gibi yaşayan birisini bulmak çok zor. bu iyi bişey aşırı tüketimden uzak durmak. ama çok radikal düşünmek iyi değil bazı konularda. bazı şeyler olmak zorundadır. ama dediğim gibi bunları en aza indirgemek gerekmektedir. insanlık hz.adem in oğullarından kabil habil i öldürdüğünden beri bu süre gelmektedir. daha dünyada parmak sayısı kadar insan varken insanlar kendi öz kardeşlerini öldürüyorlardı. bu 7.5 milyara yaklaşmış dünya nüfusuna kıyaslarsak bunun olması acımasız bir gerçek olarak karşımıza çıkacaktır. sanmayınki ben burada bu tarz kötülükleri savunuyorum. sadece bunların asla sıfıra indirgenemeyeceğini savunuyorum ben. forumda bile insanlar 1-2 ytl için birbirini kazıklarken sizin beklentileriniz biraz ütopya olmuş.