@mariokaldato
sen büyüksün raşit,rokçımıyım bende bilmiyorum ama ,şu varki takıldık eskilere yani 70 _74 arası en baba albümlerin etkisinden hala kurtulamadım,hala pink floyd dinliyorum ,the dark side of the moon ne albüm yahu,altımdaki küheylan 1790 dolar idi ,valla şimdiki fiatı dil uçuklatmakta,biliyorsun bu motorsikletli asiler vardı abd 'de (easy rider örneği ) ,1987 'de honda goldwing aldım 300 kiloya yakındı, bir arkadaşın gazına geldik,ama baktıkki duvardan kazıyacaklardı beni, :islik::islik::islik:
sattım goldwing'i punk dedinde 76 'da iş punk 'a dönüştü sex pistol ortaya çıktı ,led zeppelin 'e hakaret etti ,derken biliyorsun heavy metal akımı bütün dünyaya yayıldı ama hiç biri the dark side of the moon albümünün rekorunu dünyada kıramadı ,tam 10 yıl listelerde ilk onda oldu ,
bu akım bu gün heavy metal yani etkisini kaybetti,yanlız yeni gruplar var ,örnek vertical horizon ,3 doors down,reef ,creed,
80 'ler kayboldu ,the cure mesela,van halen ,men at work,dıre straits,u2,
şimdi bana kızacan hep gevurları dinliyorsun diye,:islik:
yok olurmu ,sağlam bir türkücü olan musa eroğlunu severim,eski popculardan kimse kalmadı,en çok bülent ortaçgil dinledim,1974 albümü benimle oynarmısın mfö bütün albümlerini dinledim,erkan oğur bir tane üstüne tanımam onun,gitarın babası aynı zamanda perdesiz bas çalar ,sazda çalar,
alpay vardı kayboldu ,tanju okan mesela,tabiki sezen aksu ama ilk albümler çok güzeldi,sertab erener,nilüfer çok iyi bir yorumcu idi,ajda pekkanda
cem karaca dehşet bir sesti ,,,ha adam solcuymuş ben ona bakmam,,sese bakarım ,bizim ne güzel yetenekli insanlarımız vardı,ha onların değerini bildikmi yoksa süründürdükmü,yeşilcamın emekçi aktörlerini figüranlarını ne yaptık,bu ülkede albüm çıkarmış ne kadar müzisyen var ise ona devlet müzisyen kartı çıkardımı,bu kart ile ben her şeyi yarı fiatına aldınmı ve sağlık hizmetlerinden faydalandınmı,ama bir gerçek varki bu hükümet bana yeşil kart verdi ,çünki emekl maaş ortada ,ha biriktirerek kurdum bu günü,ne mi biriktirdim rahmetli anam ile para biriktirdik ,müzikten kazandığım paraları yemedik anca yapabildiğim kadar biriktirdim ,emekli fonda duruyor kapitalim,benim ssk yok raşit,ama kimlikteki numara aynen yeşil kart bedavaya diş doldurdum daha yeni,ameliyatlık iş olur ise devlet ödeyecek ,nerden vereceğiz ameliyat parasını kübayamı gideyim,
bu zor şartlar altında ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız ,devir artık tutumlu olma devri ama ben yıllarca böyle yaşadım ,herkes benim gibi asla olamaz ,ama bakıyorumda benim yoluma girdi ülke ,,,
@mariokaldato
bir de baktımda youtube 'da ölü ozanlar kilibi 10.000 tıklamayı geçmiş esasında şöyle bir sistem olsa ,her tıklamadan 3 lira alınsa bunun 1 lirası yotube 'a diğeri yapımcıya son 1 lirasıda sanatçıya kalsa yani 3 'e bölünse ne güzel olurdu bu konuyu bir araştıracağım zati ,30.000 tl yapar 10.000 gayme banka hesaba otomatik gelse ne güzel olurdu ,ha devlet alsın ordan vergiyi ama düşük olsun tabi ,bilemedin 150 tl alsın,,bana koymazdı,9850 tl azmı yahu ,adam gibi gıant 'ı modifiye ederdim :islik::islik::islik::islik: