Scudo Sports

Üşüyen ayaklara MES :D

metulu

Üye
Tepki
12
Arkadaşlar bugün Ankaradaki 60 km lik turumda hacı dedelerimizin abdest almalarında kolaylık sağlayan mesleri denedim. Sonuç mükemmel! Uzun sürüşlerde ayağı üşüyen arkadaşlarım için bunu paylaşmayı faydalı buldum. Nerede bulacağınıza gelirsek mesleri cami önlerindeki tespihçilerden temin edebilirsiniz. (Bu arada meslerinizi ayakkabı içine giyiyorsunuz.)

Scudo
teşekülrer paylaşım için .bu mest işi bir süre önce can dedenin aklına geldi ama o ayakkabı kılıfı gibi dısdan bir seyler yapmayı düşündü ama henüz yapmadı .

ayakkaıbın içine giymekde güzel fikir ama benim ayakkabıya mestin olacagını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Ben yol ayakkabısı kullanıyorum. Cırt cırtları gevşetince gayet rahat oturdu ayağıma. Tabi ayakkabıya göre değişir.

Ben de adı nedir bilmiyorum. Kaçkarda köylüler kullanıyorlardı. Lastikten yapılmış ayakkabı. Onlardan en büyük numarasından alıp spdli ayakkabmın üstüne geçirmeyi düşünüyorum. Hem rüzgarı kesecek hem de su geçirmeyecek. Çok kullanışlı olacağını düşünüyorum. Hem lastik yıpranmazda. Sadece üstüne geçireceğim lastikten yapılmış ayakkabını altını biraz oymam gerekecek kallerin için .

• Beğen
Tepkiler: cazz
@metulu

soğuktan korunmak için fikir olarak güzel gibi gözüksede, mesle birlikte giyebilmek için ayakkabıyı en az bir numara büyük almak gerekir. o zaman da havalar ısınınca ayakkabılar ayağa büyük gelecektir. dedelerimiz mesleri lastik ayakkabıların içine giydiklerinden böyle bir sorun yaşamıyorlar. mtb ler de bilmiyorum ama yol bisikleti için üretilen ayakkabılar ayağa uygun ölçüde olmazsa kullanırken rahatsızlık verebilir. bence en iyisi yine ayakkabı kılıfları galiba..

Bu konuda Sawas'a katılmamak elde değil. Ayağa tam oturmayan ayakkabı bisiklette rahatsızlık verici birşey benim için.

Ancak belki bir kaç numara büyük mes alıp, altında bir SPD deliği açtıktan sonra kullanılabilir... Denemek gerek.

Kendi adıma konuşacak olursam rahatsızlık vermedi. Ayaklarım 42 numara, ben 43 numara yol ayakkabısı kullanıyorum. 3 cırt cırtı var. Hepsini biraz gevşettiğimde mes moduna geçiyor ayakkabı. Normal giydiğimde de ayağıma oturuyor.

@HaliliOzturk

Onu da araştırdım Halil ama 43 numaraya uygun mes bulamadım dışa takmak için. Eğer o şekilde olsaydı tadından yenmezdi. :p

metulu, mesleri genelde minik atölyelerde üretirler. Eğer satan amcayla yeterince pazarlık yaparsan belki özel üretir ;)

Orijinal adı 'mesh' olup tamamı deriyle kaplı olduğu için hava almaz.Bu nedenle üzerinden birkaç ufak delik açmanızı öneririm.Aksi halde ayağı terletir ve rahatsızlık verir.Meshlerin iki üç çeşidi vardır.Bazıları biraz daha ayakkabı tarzındadır ve kalındır.Bazıları ise daha ince deriden üretilir,daha esnektir.Piyasada çorap mesh olarak geçer.Deri ayakkabı satan neredeyse her mağazada ve dükkanda bulabilirsiniz.

ben kışın puma caminar II giyiyorum.altı sivri olduğu için kayma gibi sorun yok.kendimde çivili tekerlek yaptım.4 günde bitirdim.birde faso fiso bir jant aldım kış için çivili lastiği janta taktım.kendi orjinal jantı çıkardım.kış için orjinal jant tavsiye etmem.bir çarpmada janta zarar verir.ve disk frense direk yamulur disk.onun için en iyisi orta gelir bir jant birde michelin tekerlek iş tamam:D

sanırım istanbul kapalı çarşıda ayakkabının içine "çarık" veya "mesh" bulabılır ve zengın urun yelpazesı ıle memnun kalabılırız :D

Geri