Scudo Sports

Üstüme arabayı sürdü

maalesef bu ülkede bunlar bir "magandalık" deyip geçiştirelecek kadar basit konular değil. bunlar çok derin sosyolojik konular. şuna eminim ki bilgili ve konunun hakimi biri gelip güzel ve akademik bir dille anlatabilir ama ben sokaktaki sade bir vatandaş olarak şunu söyleyebilirim; bu tip insanlar genellikle başkalarının yapabildiği, yaptığı ve yapıyor olduğu ama kendilerinin hiç yapamadığı, ailelerinin izin vermediği, yaşadığı çevrenin baskısından korktuğu ve cesaretleri olmadığı için kendilerinin yapamadığı şeyleri yapan herkese düşmanlar. bunlar babaları izin vermediği için bisiklete binemeyen çocuklar. bunlar mahalleden çekindikleri için istedikleri gibi giyinemeyen istedikleri saç modelini yapamayan istedikleri gibi gezemeyen ve hayatta çoğu bir kız arkadaşı bile olmayan ezik tipler. sen bisikletle gezsen seni görünce kıskançlıktan üzerine araba sürerler. sen metallica tişörtü giysen laf atarlar sen küpe taksan saç uzatsan ibne diye bağırırlar sen sevgilinle kol kola gezsen namus bekçiliği yapmaya çalışırlar çünkü kendilerinin gezebilecekleri sevgilileri yok. o yüzden sanat yapamayan heykel yapamayan müzik yapamayan yobazların her şeye düşman oldukları gibi bunlar da kendilerinin yapamadıkları her şeyi yapanlara düşmanlar. bunları kişisel algılamayın toplum yarası bunlar...

Scudo
maalesef bu ülkede bunlar bir "magandalık" deyip geçiştirelecek kadar basit konular değil. bunlar çok derin sosyolojik konular. şuna eminim ki bilgili ve konunun hakimi biri gelip güzel ve akademik bir dille anlatabilir ama ben sokaktaki sade bir vatandaş olarak şunu söyleyebilirim; bu tip insanlar genellikle başkalarının yapabildiği, yaptığı ve yapıyor olduğu ama kendilerinin hiç yapamadığı, ailelerinin izin vermediği, yaşadığı çevrenin baskısından korktuğu ve cesaretleri olmadığı için kendilerinin yapamadığı şeyleri yapan herkese düşmanlar. bunlar babaları izin vermediği için bisiklete binemeyen çocuklar. bunlar mahalleden çekindikleri için istedikleri gibi giyinemeyen istedikleri saç modelini yapamayan istedikleri gibi gezemeyen ve hayatta çoğu bir kız arkadaşı bile olmayan ezik tipler. sen bisikletle gezsen seni görünce kıskançlıktan üzerine araba sürerler. sen metallica tişörtü giysen laf atarlar sen küpe taksan saç uzatsan ibne diye bağırırlar sen sevgilinle kol kola gezsen namus bekçiliği yapmaya çalışırlar çünkü kendilerinin gezebilecekleri sevgilileri yok. o yüzden sanat yapamayan heykel yapamayan müzik yapamayan yobazların her şeye düşman oldukları gibi bunlar da kendilerinin yapamadıkları her şeyi yapanlara düşmanlar. bunları kişisel algılamayın toplum yarası bunlar...
Bukadar şahane yaklaşım olayı tamamiyle özetliyor ne halde olduğumuzu teşekkürler..

Daha dün akşam bostancı sahilde bir araç tarafından sıkıştırıldım, daha sonra ışıklarda yakalayıp neden sıkıştırdığını sorduğumda bisiklet yolu orada oradan git dedi. Bende bir şeyler söyledim. O tam bu ülkeyi bölemeyecekler, dış güçler bu bayrağı indiremeyecekler falan gibi konulara başlayacakken olay yerinden akıcılıkla uzaklaştım. İşin kötü tarafı bisiklet yolunun bulunduğu alanlarda karayolunda bisiklet sürmek trafik kurallarına aykırı olduğu için adam haklıydı. Ama herhangi bir gerekçeyle adam öldürmeye teşebbüs etmesi kabul edilemezdi elbette. Bundan sonra yolda gitmeye devam edecek miyim? Evet. Çünkü güzelim jantlarımı o kaldırımlarda heba edemem kimse kusura bakmasın. Ben beyaz masaya sahil yolunda sağ şeridin bisiklet araç paylaşımlı yol olması gerektiğini anlatır bir mail yazdım. Herkes yazarsa belki bir etkisi olur rahat rahat kadıköy-kaynarca gider geliriz :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: TafLan
İstanbul için sıradan bir olay; dün sabah ben de tem yanyolda, %-6 eğimde 60+ hızlarda iken sağ taraftan ara sokaktan adam geldi, durdu bana baktı, gözgöze geldik sonra yokmuşum gibi yola çıktı. 2 şeritli yol olduğu ve müsait olduğu için, kendimi sol şeride attım ve adamın açık camına doğru bağıra bağıra bir güzel sövdüm. Keşke bir de yetişip durdurmaya kalksaydı ama olmadı.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Üstüme Sürüyo La!
240211 dosyayı görüntüle
Geçen sene oldu bu abiye bişey olmadı güldük ama iki tekere saygısı olmayan bir çok kişi var..

@Mhmm@ Siz de onun üzerine sürün .Ben öyle yapıyorum. Kendimden emin bir şekilde son ana kadar kararlılığımı bozmuyorum. En sonunda tersten gelen bisikletli,motokurye vs.... bu tutumum karşısında şaşırıp çaresizce kaldırıma çekiliyor. yanından geçerken de uyarıda bulunuyorum. Haklı olan bizleriz ,neden yol verip canımızı tehlikeye atalım ki? işlek bir ana cadde felan olur ki genelde hep oralarda oluyor. Bu durum en çok motokurye ve martılarda karşıma çıkıyor

Uzun bir süredir bisiklete binmiyorum. Alanya bile eski Alanya değil. Araçla çıktığımda yaşadığım stres ve sinir harbinden yüzümde yaralar çıkıyor. 30 yıldır araç sürüyorum son iki yılda yaşadıklarımı 28 yılda yaşamadım. Bu araçların önünde bisiklet ile giden arkadaşların işi çok daha zor. Sahil yolu üzerinde radarlı, eds li 50 km hız sınırı var. Bu yolda dahi size 50 km ile gitmenize izin vermiyorlar. Bir kaç kez araçtan inip kavga edecek duruma geldim. Genci de yapıyor, benim gibi yaşlısı da. Yaya geçitlerin de yayalara yol veremiyorum çünkü durduğum da ya bana çarpacaklar, ya da beni geçip yayayı ezecek ler, bu derece gözü dönmüş mahluklar var direksiyon başında. O yüzden araç üzerinde bile bunlarla uğraşılırken, bisiklet üzerinde hiç şansımız yok.

Maalesef Ülke hasta ruhlu, cahil bir zümrenin işgali altında, kimi araç sürüyor, kim maske takmamak da diretiyor, say sayabildiğin kadar. Bunlar eğitilmez ler de, cezalar da gözlerini korkutmuyor, bana kalsa tek tek belirleyip bir daha toplum içine gönderilmeyecekleri cezalar çıkartırım hem toplum hem de aileleri kurtulur bu mahluklardan. Maalesef daha da kötüye gidecek, ekonomiyi bahane edip duruyorlar, ben de şu yaşıma kadar sıkıntı çektim ama hiç bir zaman insanlara zarar veriyim diye bu mazerete sığınmadım. Dediğim gibi bu zümre Türkiye tarihin de görülmemiş bir zümre, en azından 7 il de yaşamış ben böyle bir kitle ile karşılaşmadım.

Türkiye gibi bir ülke de spawn olmuşuz ne yazık ki açıkca söylemek gerekirse çok üstüne gidilmediği müddetçe kuyruğunu kıstır bekle yapacak bir şey yok zaten araç da ki şahıs tek başına ise ne hikmetse özür diliyor veya sesi çıkmıyor bir de imkan varsa savunma sporu dersi al wing tsun olur aikido olur gibi

Sorundan kurtulmak istiyorsanız sorundan kaçabilecek hıza ve kondisyona sahip olmanız gerekir.
Hergün işe yoğun bir trafikte yol bisikletiyle gelip gidiyorum.Tek birşey yapıyorum bisikletimle trafiğin akış hızına mümkün mertebe yakın bir hızda hareket edebiliyorum.Böyle olunca çok sıkıntı yaşamıyorum.
3 sene önce işime şehir bisikletiyle ağa gibi paşa gibi fıtı fıtı giderken trafikte çok daha fazla sorun yaşıyordum.Üzerime daha çok kıran süren oluyordu.

Onlar birer katil ve beni öldürmek istiyorlar.......Trafikteki parolanız bu olsun.

Sadece Türkiye'de yok böyleleri. Daha bir kaç saat önce biraz hızlı bir şekilde giderken, biri evinden beni gördüğü halde arabasıyla önüme çıktı.
Ufak bir yol ayırma adası vardı az ilerde. Geçemeyeceğimi anlayınca karşı şeride girip geçtim.
Sonrasında yavaşlayıp yolu ortaladım. Efendi efendi ben dönene kadar takip etti.😉 Türkiye'de denemeyin.😆

Uzun bir süredir bisiklete binmiyorum. Alanya bile eski Alanya değil. Araçla çıktığımda yaşadığım stres ve sinir harbinden yüzümde yaralar çıkıyor. 30 yıldır araç sürüyorum son iki yılda yaşadıklarımı 28 yılda yaşamadım. Bu araçların önünde bisiklet ile giden arkadaşların işi çok daha zor. Sahil yolu üzerinde radarlı, eds li 50 km hız sınırı var. Bu yolda dahi size 50 km ile gitmenize izin vermiyorlar. Bir kaç kez araçtan inip kavga edecek duruma geldim. Genci de yapıyor, benim gibi yaşlısı da. Yaya geçitlerin de yayalara yol veremiyorum çünkü durduğum da ya bana çarpacaklar, ya da beni geçip yayayı ezecek ler, bu derece gözü dönmüş mahluklar var direksiyon başında. O yüzden araç üzerinde bile bunlarla uğraşılırken, bisiklet üzerinde hiç şansımız yok.

Maalesef Ülke hasta ruhlu, cahil bir zümrenin işgali altında, kimi araç sürüyor, kim maske takmamak da diretiyor, say sayabildiğin kadar. Bunlar eğitilmez ler de, cezalar da gözlerini korkutmuyor, bana kalsa tek tek belirleyip bir daha toplum içine gönderilmeyecekleri cezalar çıkartırım hem toplum hem de aileleri kurtulur bu mahluklardan. Maalesef daha da kötüye gidecek, ekonomiyi bahane edip duruyorlar, ben de şu yaşıma kadar sıkıntı çektim ama hiç bir zaman insanlara zarar veriyim diye bu mazerete sığınmadım. Dediğim gibi bu zümre Türkiye tarihin de görülmemiş bir zümre, en azından 7 il de yaşamış ben böyle bir kitle ile karşılaşmadım.

Baştan sona birebir katiliyorum. Ayni duygulari bende yasiyorum. Özellikle şehir icinde araç kullanmak tam bir zulum oldu son iki yildir.

@Mhmm@ Siz de onun üzerine sürün .Ben öyle yapıyorum. Kendimden emin bir şekilde son ana kadar kararlılığımı bozmuyorum. En sonunda tersten gelen bisikletli,motokurye vs.... bu tutumum karşısında şaşırıp çaresizce kaldırıma çekiliyor. yanından geçerken de uyarıda bulunuyorum. Haklı olan bizleriz ,neden yol verip canımızı tehlikeye atalım ki? işlek bir ana cadde felan olur ki genelde hep oralarda oluyor. Bu durum en çok motokurye ve martılarda karşıma çıkıyor
Hocam ters birine denk gelirsek de mezar taşımıza "ama haklıydım" yazdırırız :) Kavgalarımızı seçmek lazım. Sizin karşıdakinden daha çok kaybedeceğiniz vardır. Trafikteki psikopatlarla hiç uğraşmam ben, herkese de tavsiye ederim :)

Her zaman söylüyorum. Bisiklet bu ülke insanı için yıl sonu tatilinde çocuklara alınmış bir karne hediyesin den ibaret mahalle arası neyinize yetmez. 😂😂😂Birde zil takıp dönek durak taytla bu seferde koca adamların utanmadan giydiğine bak derler. SONRA Ayşe teyze mahallenin haber ajansı bizim falancanın oğlu bir tayt gibi birşey giyini vermiş mahallede bisikletle çocuk gibi dört dönüyor her tarafı meydanda utanmada kalmadı ellam 🤣 Ülkenin gerçekleri bunlar işte, Size düşen çok ama çok dikkatli davranmak ve trafikte her zaman geçiş üstünlüğünü araçlara verip mümkün olabildiğince araçlardan uzak seyir etmek, VE anlayışlı, hoşgörülü olmak tek taraflı malesef =)) Allah kolaylık versin.

Bence tam tersi, her şeyi istedikleri gibi yapanlar ,, rahat, kanun kural tanımayan geniş yetiştirilen yokluk görmemiş kişiler gibi ...

Sadece Türkiye'de yok böyleleri. Daha bir kaç saat önce biraz hızlı bir şekilde giderken, biri evinden beni gördüğü halde arabasıyla önüme çıktı.
Ufak bir yol ayırma adası vardı az ilerde. Geçemeyeceğimi anlayınca karşı şeride girip geçtim.
Sonrasında yavaşlayıp yolu ortaladım. Efendi efendi ben dönene kadar takip etti.😉 Türkiye'de denemeyin.😆
Türkiye'de bırakın bir aracın önünde bisiklet ile yavaşlayım adamı bloklamayı araba ile yavaşlar veya arkadaki magandanın azıcık geç kalkmasına neden olursanız sizi çekip vurur. Çünkü bu olay oldu sarı ışıkta geçmedi diye öndeki araç sürücüsünü vurup öldüren insanımsı varlıklar var. Sizin dediğinize benzer bir olayı youtube'da izlemiştim. İngiltere'de bir dağ yolunda araç toplantısı yapmışlar yolda aktif olarak bisikletliler var. adam şeridin ortasından rahat rahat gidiyor arkasında da sıraya geçmiş araçlar vardı. Keza aynısı Amerika'da lanetli viraj dedikleri bir yer var. Motorcular ve bisikletçiler bolca buraya gidip takılıyor orada da var. Bisikletliler burada bir kaç kez protesto falan yapmıştılar.

@Nevfell size araba sürdülerse yine iyi 2017 yılında mahalle arasında bir yolda giderken şerit vs hiç bir şey yok. 2 araçlık yolda karşıdan gelen kepçe (beko loader) selektör yaparak bizim tarafa geçip manevra yapmış ve durarak "nasıl tırstıdınız lan" diyerek pis pis gülmüştü. 1-2 ay önce şehir içinde @hamlet2006 gibi trafik ile aynı hızda ilerlerken önümdeki araç sinyal ve uyarı vermeden löp diye durdu ve güç bela ben durdum, arkamdaki adam kornaya asılıp el kol yaptı baya önümdeki aracı gösterdim arkadaki araçla birlikte sola yanaştık "durmadan önce sinyal vermeyi deneyebilirsiniz" dedi ve adam ana bacı ne var yok söylendi. O gün iş yerindeki durumlara sinirim, yolda daha öncesindeki sıkıştırma ve kışkırtmalar ile durdum bisiklet ile dönüp yolcu tarafına yanaştım camları kapattı. Kapıyı zorlayınca camı az araladı insanca uyardığı neden küfür ettiğini sorunca kask aynasını kamera sandığı, çevre esnafının etrafa toplanmasından ve yaşından çekindiği için özür dilemişti.

Ülkemiz içinde önceden sadece trafikte saygı yoktu, şuanda ise bir insanın diğer başka bir insana dahi saygısı kalmamış durumda.

@Nevfell geçmiş olsun. Bak sen araba diyorsun.

Geçen sene hatırlayanlar vardır. Beşiktaş'da kontrolden çıkmış ruh hastası bir halk otobüsü şoförü yaya ve insanların olduğu durağa otobüs ile dalıp ortalığı birbirine katmıştı. (Üstelik bir çok bisiklet kullanıcısının da kullandığı güzergah.)

O olaydan tam 2 gün önce de Unkapanı Köprüsü çıkışında Balat yönüne sağa dönen bir halk otobüsü beni gördüğü halde beni sıkıştırma pahasına küt sağa dönüş yaptı.

O gün tesadüf ki çekim yapıyordum ve görüntüleri (Halk Otobüsü olduğu için) Beyaz Masa'ya Twitter'dan gönderdim. Daha sonra cevap geldi savunması falan alınmış yani baya başı ağrıdı. Zaten 2 gün sonra BJK olayı ve o dönem halk otobüsü mukataaları artınca Belediye genel olarak da ciddi tedbirler aldı.

Her zaman beterin beteri oluyor. Sen dikkatli ol, bu tip kendini bilmezler seni yolundan alı koymasın.

Bisiklet sürerken trafiğin akışına uymak ve kendinden emin olmak gerekiyor. Siz kendinizi ne kadar bir araç kullanıyor olarak düşünüp hareket ederseniz o kadar iyi. Ayrıca mümkün olduğunca az ivmeli kontrollü ve görerek hareket etmek gerekli. Ne yollar ne de insanlarımız bisiklet dostu değil. Bizim dostumuz yine bisikletimiz ve kaskımız. Dostlardan ayrılmak üzücü olur. Can sıkmaya çalışan bu insanlara fırsat vermeyelim. Kaskımız ışığımız ciddiyetimizle gerekli saygıyı görebileceğimize inanıyorum. Erzurumda artık bisiklet çok yaygınlaştığından mıdır bilemiyorum bir kültür oluştu. Bursada daha gelişmiş olmasına rağmen Erzuruma yakın bir profil var. Sürekli aynı güzargahı kullanmak bisikleti ve sizi tanınır yapıyor. Saygılı okursak zamanla saygı göreceğimize inanıyorum. Mümkün olduğunca biz pozitif olalım biz yol verelim. En azından gerçekten bisiklete gönül vermiş saygılı efendi insanlar az da olsun var dedirtebiliriz diye düşünüyorum. Tüm dostlara ve dostların dostlarına selamlar. :):tskler:

İlk yaşadığım olay
Bisiklet yolunda 20 25kmh hızla seyrediyorum belki hızım daha düşüktür tak önüme beyaz bir araç yola çıkmak için burnunu çıkardı çıkarmakla kalmayı yolu tamamen geçişime izin vermeyecek şekilde kapadı aradaki mesafe az olduğunda dolayı daha frenleme başlamadan kapı ile ön çamurluğun arasına yapıştım o yolda sadece biraz daha geride bekleyip benim yolumu kapatmadanda çıkabilirdi mevzu sen haklısın ben haklısına gelmeden arkamdan trafik polisi gelip durdu olan benim bisikletime oldu
2. Olay u dönüşü yapılmasın kesinlikle yasak olan bir yerde hanım efendi 150 200 metre gitmek yerine u dönüşü yapma çalıştı gene ani fren ile çarpmaktan son anda ön tamponu silerek geçtim durduğumda 150 200 metre sonra ada etrafından dönmek yerine neden burda dönüyorsun diye sitemli olarak çıkıştım aldığım tepki
-Ben arabayım istediğim yerden dönerim çekil ayağım altından ezerim seni
Komedi bundan sonra hanım efendi manevrasını tamamlayamadığı için 2 yönlü trafiği kapattı arabadan ünip üstüme çıkıştı diğer araçlardan inen birisi olaya müdahale etmeseydi mevzu daha uzuyacaktı. Kendimi trafikte güvenli hissetmiyorum dediğim kadar bisiklet yolundada hissetmiyorum önüme atlayan yayalar bebek arabaları park etmiş motorlar bisiklet sürmüyoruz adeta aksiyon oynu oynuyoruz gibi

Yola dalan magandaları el işaretleriyle durdurup yoluma çıkmalarına engel oluyorum. Bu adamlarla göz teması kurup onlara selam veriyorum, onlardan da selam almaya çalışıyorum. İnsanlar tanıdığına zarar vermiyorlar. Selamlaştığım magandayla bir anda kısa süreliğine de olsa samimi oluyoruz, adam yol veriyor. Bazen de arkamdaki sürücüleri eğitmeye çalışıyorum. Hata yapmış, şeridimi ihlal etmiş bir sürücünün arkasından "ohha be, bu da yapılır mı" gibi mesajlar veren el kol hareketleri yapıyorum. Hatalı olmasa da arkadakinin "böyle yaparsam bana da küfür ederler" diye düşünmesini istiyorum. Tüm bunları yapmasını eşimden istediğimde yapamıyor. Elini bırakacak, arkaya dönecek, arkadaki araba sürücülerine "hoop, bürsşt, çüşşş" diyecek, arabalar yaklaşınca selamlaşacaklar falan, herkes için kolay değil. Bunlar için biraz cambazlık gerekiyor. Ama hayatta kalmak, birilerini eğitmek ve diğer arkadaşlarımızın sıkıntı çekmemeleri için bu oyunları yapmak gerekiyor.

konya ereğli`de oturuyorum bunu ben her gün yaşıyorum bundan birkaç gün önce yaya ben düz gidiyorum bir bayan bir erkek üstüme yürüyo her gün yaşıyorum fark etmesem vurucam fark ediyorum sıfır geçiyor bazısıda el kol yapıyo:utan:

Az önce bana döner kavşakta araba çarptı. 🤣 50 km sorunsuz, insandan uzak gittim. Son 3, 5 km kala döner kavşakta dikkatsiz bir sürücü sağımdan bana bir dokundu (😆), yolun iki metresi havada, bir metresi yerde gitti.😂
İnsan her yerde insan işte.
Ben iyiyim, bana bir şey olmaz da semer kırılmış. Kaç yıldır değiştirecektim, iyi denk geldi mi desem?🤪

Son düzenleme:
Geri