Scudo Sports

üst vucut geliştirme hakkında

Üst vücut için abartmadan yapılan ağırlık çalışması yeterlidir. Aynı zamanda bisiklete binilmesi de zarar vermez,tabi her ay yüzlerce kilometre yol gitmeyecekseniz. Aksi halde vücut gereğinden fazla zorlanabilir,kaslar yorulabilir. Bu sporları yaparken de beslenme ayrıca önemlidir. Aldığınız kaloriden fazlasını yakmaya kalkarsanız çok kötü bir sonuçla karşılaşırsınız. En iyisi az ama sürekli çalışmak. Mesela üst vücut için çeşitli hafif ağırlıklar ile -en fazla 5 kg - haftada 3 gün 1 er saat yeterlidir. Yay ile çalışmak isteyen de kendini çok zorlamadan çalışabilir. Fazladan şınav ve mekik de sayıyı abartmadıktan sonra faydalı olabilir (mesela 5 er 10 ar dan 3 set,spor günleri). Üst vücut hareketlerinin nasıl yapılacağını çok sayıda siteden bulabilirsiniz. Mesela uzmantv bunlardan birisi. Hepinize kolay gelsin.

Scudo
@murat yakıcı

Murat arkadaşıma katılıyorum. Bilinçli bir şekilde yapılan vücut geliştirme kesinlikle avantaj sağlayacaktır. Zaten dünyadaki en atletik sporculardan diyebileceğimiz futbolcular ve basketbolcular da düzenli bir şekilde vücut geliştirme yapıyor. Vücut geliştirmeyi illa ki kocaman şişmiş kaslara sahip olmak için yapmak zorunda değilsiniz, uygun bir programla göze hoş gelir bir şekilde gelişebilirsiniz.

Bazı yorumcu dostlarıma katılmadığımı belirtmek isterim. Beş seneye yakın spor etiğine uyarak bil fiil içinde bulundum bu sporun 4 set girerim 6 ayda 55 lik kol yaparim gibi mantık yoktur.Gelişmeyi hızlandırmak için alınan spor etiğine uymayan anabolic hormonlarda bile bu hızda gelişme yakalayan yok.Zaten deri hızlı gelişmeyi taşıyamaz ve koltukalti gibi bölgelerden yırtılma yapar. Her metobolizmanın protein sentezlemesi farklı ölçülerdedir. Her antreman bir hasar verme ve ardirdan tamir edilme süreci yaşar. Tamir esnasında bölgeyi geliştirirki bir dahaki aynı şiddetteki hasari kaldırabilsin.ilk kez geçtiğiniz bir rampada kaslarınız yanıyorsa 3. - 4. geçişinizde aynı acıyı duymazsınız. Bunun sebebi acıya olan alişkanlığınız değildir. Bunun sebebi o kasın gelişmesidir.Uzun turlarda zayıf önkol yada omuz kasları bacaklardan önce tükenebilir.En zayıf halkayı güçlendirmekte bir zarar yoktur.Arnold, Coleman yaptığı gibi bir antreman programına girmek demek günde 2 kere antreman yapmak ve bunların birinin HIIT gibi sınırları zorlayıcı bedensel aktiviteyi yaşamak demek. Bisiklet sürmeye zaman kalmaz zaten.Onların bir günde aldığı gıdayi normal birinin almadan önce kapısına bir ambulans çekmesi gerek.Onların işi bu...

@Mustafa Güllü

hocam ben şunu önerebilirim kendim uyguluyorum ama çok cılız olduğum için(boyum 1.69 kilom 50 :D) fazla kas yapamıyorum :D
her sabah 15 şınav 25 mekik
iş çıkışı eve giderken 20 barfiks (basket potaları bunun için uygun bazı parklarda barfiks demirleri oluyor)
her akşam 15 şınav 25 mekik
her gece yatmadan önce 50 şınav 100 mekik
müsait zamanlarda 5 er kiloluk dumbllerla çalışma

şınavları ve mekikleri 25 lik aralarla yapabilirsiniz gece yapılan spor vücudu yoracağı için daha rahat bir uyuma sağlayabilir ayrıca her sabah ve gece bir kupa süt kendinizi zinde hissetmenize yardımcı olur gün tabi ki protein yönünden zengin bir beslenme de kas yapmanıza yardımcı olur özellikle hayvansal ürünler(et ve süt), yumurta, baklagiller(özellikle mercimek nohut prinç bulgur , fasülye vs.) tüketmeniz ve irileşmenize yardımcı olabilir kaslarınızın olması için öncelikle etiniz olmalı:D (ben iskelet gibi kupkuru olduğumdan kassızım :D)

üst vücudu geliştirmekten kastınız brad pitt gibi parçalanmış adonis kasları fırlamış...bir adam olmaksa eğer ciddi bir beslenme ve antrenman programı yapılması gerekir.ayrıca bisiklet kullandığınız için karbonhidrat alımınızı da dengeli ayarlamalısınız;çünkü çok efor sarfederseniz bisiklet üzerinde ve aldığınız karbonhidrat yetersizse,fitness salonunda yaptığınız kaslar da bir yandan buharlaşır...fitness bir çözümdür yani..
eğer omuzlarım göğüslerim kollarım sıkılaşsın,koştuğumda sallanmasın,fit gömlek ceket vb giydiğimde cuk diye otursun istiyorsanız bu vücudu pekala kişisel çalışmalarınızla yapabilirsiniz(body sitelerini ziyaret etmenizi öneririm).

şınav/barfiks(basit barfiks aletleri vardır,ucuzdur da)/temel fitness hareketleri(omuz-göğüs-sırt-kol-miğde için ayrı ayrıdır) işinizi görür ve güzel de bir vücut yaparsınız.

ancak en önemlisi..ne kadar çok çalışırsanız çalışın,dengesiz bir beslenme düzeniniz varsa ve mevcut durumunuzu göz önüne alıp besin ihtiyacınızı buna göre ayarlamıyorsanız hiç bir işeyaramaz..yaptığınız hamallık olarak kalır..
kaslar spor yaparken değil uyurken,dinlenirken gelişir..siz spor yaparken sadece onları uyarırsınız,"bak yetmiyorsun,kaldıramıyorsun ağırlığı,gelişmen lazım"mesajını verirsiniz..spordan sonra dinlenirken gelişmesi için ise besin(protein/amino asit/biraz karbonhidrat...)gerekir...
umarım yardımcı olabilmişimdir....

bir de...eğer besin almazsanız spor esnasında yıpranan kaslar kendini yenileyemez ve bir süre sonra çöker..

Geri