Scudo Sports

Üsküdar'da Mosso bisikletim çalındı

burakksglu

Üye
Tepki
4
İsim
Burak
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
İyi akşamlar benim de resimdeki bisikletim çalındı bugün Üsküdar Bulgurlu Günaydın Sokak'taki apartmanımdan. Kilitli 2 bisiklet vardı 1sini bırakıp bunu almışlar. Gören duyan olursa bilgilendirirse sevinirim. Twitter/instagram adresim kullanıcı adım ile aynı herkese açık mesajlarım. Alalı 20 gün olmamıştı daha. Kilitli 2 bisiklet vardı 1sini bırakıp bunu almışlar. Apartmanda da 10 üzerinde klitsiz bisiklet duruyor ama hepsi yerinde, giden benim 2 kilitli bisikletten 1si olmuş. Diğeri duruyor zinciri olduğu için sanırım. Giden bisikletin kilidini de götürmüşler. Gören duyan olursa bilgilendirirse sevinirim. Twitter/instagram adresim kullanıcı adım ile aynı herkese açık mesajlarım.

Dosyalar

• 120efc5a-1467-46ad-a107-7b88367adffd.jpg
    120efc5a-1467-46ad-a107-7b88367adffd.jpg
    160,8 KB · Okunma: 276
Scudo
@burakksglu hocam nasıl kilit kullanıyordunuz? Ben grade 80 zincir artı yalde 60mm kilit aldım sağlam olsun diye.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
Geçmiş olsun umarım bulursun en kısa zamanda

• Beğen
Tepkiler: burakksglu
@burakksglu hocam nasıl kilit kullanıyordunuz? Ben grade 80 zincir artı yalde 60mm kilit aldım sağlam olsun diye.
Bir tane zincir bir tane de decathlon'dan aldığım spiral kilit vardı. Derecesini bilmiyorum ama. İşin ilginci kilitsiz bir sürü bisiklet duruyor garajda, hepsi yerinde. Benim apartman içinde merdivene zincirli gitmiş.

@burakksglu en pahalısı seninkimiydi acaba birde zinciri nasıl kesmiş? Bende sınava gideceğim bu yüzden kesilmeyen 1 metre 8mm zincir ve kilit aldım. Hay Allah ne yapsam.

@Kadıköylü garajda en pahalısının benim olma ihtimali çok yüksek evet. Ama ufak zincirsiz Mosso var yine o da duruyor garajda. Gözüne benimkini kestirmiş demek ki... Zincir duruyor ama spiral kilit ile beraber bisiklet gitmiş, anlayamadım zaten...

@burakksglu Allah Allah akıl alır gibi değil sanki kasıt varmış gibi hocam çok ilginç. Bende bunu aldım spral dedikleri taş motorla iki dakika sürüyormuş kesilmesi.

Dosyalar

• 1595688581298-1522635315.jpg
    1595688581298-1522635315.jpg
    1,8 MB · Okunma: 117
Geçmiş olsun sanki içeriden birisi çalmış gibi duruyor, umarım öyle değildir.

Bir usta bunu önerdi.

(link)

Geçmiş olsun kardeşim. Mossolara ayrı bir ilgi duyuyorlar kriptomanik manyaklar. 1 ay önce avm kapalı otoparkından güvenliğin gözünün önünden çaldılar. V frenli 41 kadroydu benimki de ve daha 10 günlüktü.

Vakit kaybetmeden çevredeki güvenlik kameralarını incele. Karajoldan yazı alman lazım tabi önce. Benim bisikleti scooter a yükleyip götürmüş, avm kayıtları eksik verdiği için ben bunu şans eseri 8 gün sonra gördüm. Scooter plakasının göründüğü güzergahtaki en net ve tek kameranın da kayıt süresi 1 haftaymış.

Vakit kaybetmeden izlemeye başlaman gerek anlayacağın, Allah kolaylık versin.
Bir usta bunu önerdi.

(link)

Spreyle susturuyorlar kardeşim, alarmlı alacaksan abustan şaşma. Köpük vs işlemiyor.

• Beğen
@Kadıköylü mevcut kilitlere 1 de sağlam u kilit ekleyin. Dechatlondaki dışı plastik kaplı u kilit gayet güzel.

@Şerif Feridun hocam paylaştığım nasıl ?Tekrar paylaşayım.

(link)

Sahibinden-letgo ilanlarına bak şuphelendigin ilan olursa ara bisikleti görebilir miyim de. Çiziklerine bak senin bisikletin mi değil mi anlamaya çalış.

Eğer senin olduğunu anlarsan elinde fatura olması iyi olur. Bisikletin kadro altındaki seri numara ile karşılaştır.
Kolay gelsin

• Beğen
@Kadıköylü mevcut kilitlere 1 de sağlam u kilit ekleyin. Dechatlondaki dışı plastik kaplı u kilit gayet güzel.

Üstündeki kilit decatlondan aldığım buydu sanırım 100 tl civarı fiyatı vardı. O kilit de yok mesela işte. Onunla götürmüş götüren :)
Sahibinden-letgo ilanlarına bak şuphelendigin ilan olursa ara bisikleti görebilir miyim de. Çiziklerine bak senin bisikletin mi değil mi anlamaya çalış.

Eğer senin olduğunu anlarsan elinde fatura olması iyi olur. Bisikletin kadro altındaki seri numara ile karşılaştır.
Kolay gelsin

Kolay gelsin
Şu an her gün 4 kere bunu yapıyorum. 4 apartman aşağıda bir kamera var ama izleyemiyoruz, ekranı yok. Yönetici de şaşırdı adam 200 lira isterim izletmeye diyince. Pazartesi bir karakolu arayıp tüm kameraların listesini vereceğim gibi duruyor. Bütün gün kamera gezdim 1 tane oturup ekrana baktığım oldu o da sucunun. Patron gelince paylaşabilirim abi falan dedi o da aramadı. İşimiz zor anlayacağınız... Apartmanda da malesef kamera yok.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Geçmiş olsun. Öncelikle işini kimseye bırakmadan, apartmanı gören kamera var mı onu tespit edip sokak ismi bina numarası not edip, sonrasında sokağın giriş çıkışlarını gören görme ihtimali olan ya da o sokaklara bakan yerlerdeki kameralra bakman ve not etmen çok önemli. Sonrasında ise hangi karakol mıntıkasındaysan oraya elindeki fatura(varsa) ile yazılı olarak ifade vermen gerekiyor ve ifadende mutlaka kamera olan yerleri belirtip kamera kayıtlarının istenmesini talep et. Gözden kaçar unutulur gider yazık olmasın. Bir arkadaşım dediği gbi let go gibi yerlerden de araştırman yerinde olur. Polisleri kamera alıp izletmek konusunda ikna etmen gerekebilir,olmadı onlar yazı versinler sen bir harici belleğe atıp kendin izle, çıkarsa polislere söylersin. Bu şekilde de bir teklifte bulunabilirsin onlara.
Ayrıca bisikletten geriye kilit parçası gibi şeyler kalmışsa ve ya kilit kırma/kesme işleminde temas edilecek yüzey varsa pazartesi beklenmeden polis çağırıp olay yeri inceleme talep edebilirsin, belki parmak izi vardır? Eğer diğer bisikletin kilidinde oynama zorlama varsa oradan da parmak izi çıkablir?

geçmiş olsun umarım bulursun bisikletini

• Beğen
Yönetici de şaşırdı adam 200 lira isterim izletmeye diyince. Pazartesi bir karakolu arayıp tüm kameraların listesini vereceğim gibi duruyor.

Karakoldan izin yazısı al, para isteyeni de karakola şikayet et. O nedir ya, öyle saçmalık mı var. Seve seve izletmek zorunda görüntüleri. Para isteyen kişi diretirse şüpheli olarak onu da şikayet et karakola, savcılıkta iki dakikada izin çıkarıp kamera kayıt sistemini söküp karakola götürüp öyle izliyorlar.

Geçmiş olsun. Öncelikle işini kimseye bırakmadan, apartmanı gören kamera var mı onu tespit edip sokak ismi bina numarası not edip, sonrasında sokağın giriş çıkışlarını gören görme ihtimali olan ya da o sokaklara bakan yerlerdeki kameralra bakman ve not etmen çok önemli. Sonrasında ise hangi karakol mıntıkasındaysan oraya elindeki fatura(varsa) ile yazılı olarak ifade vermen gerekiyor ve ifadende mutlaka kamera olan yerleri belirtip kamera kayıtlarının istenmesini talep et. Gözden kaçar unutulur gider yazık olmasın. Bir arkadaşım dediği gbi let go gibi yerlerden de araştırman yerinde olur. Polisleri kamera alıp izletmek konusunda ikna etmen gerekebilir,olmadı onlar yazı versinler sen bir harici belleğe atıp kendin izle, çıkarsa polislere söylersin. Bu şekilde de bir teklifte bulunabilirsin onlara.
Ayrıca bisikletten geriye kilit parçası gibi şeyler kalmışsa ve ya kilit kırma/kesme işleminde temas edilecek yüzey varsa pazartesi beklenmeden polis çağırıp olay yeri inceleme talep edebilirsin, belki parmak izi vardır? Eğer diğer bisikletin kilidinde oynama zorlama varsa oradan da parmak izi çıkablir?
Bunu ben de düşünüp talep ettim ama adamlar gelmedi bile incelemeye. Pazartesi avukat arkadaşıma danisip,kameralarin yerleri ile beraber tekrar karakola bir güncelleme yapacağım.

Geçmiş olsun.haram'a hevesli insana benzeyen mahlukatlar çoğaldı.Bisiklet severlerin dikkatli olması gerekiyor.Sonumuz hayır olsun inşaAllah.

Geri