Scudo Sports

Üsküdar

Sanırım ilk denenecek metodu bulduk.Tesekkurler.

@Emre Gülen

Balatalari fiziksel olarak kontrol ettim. Sanırım hava problemi oluştu.

Scudo
Bu arada aklınızda bulunsun, AVID'in Elixir serisiyle birlikte kullanmaya başladığı Taperbore sistemi biraz problemli bir sistem. Firmanın da kabul ettiği bir tasarım hatası mevcut sistemde, bu yüzden muadil Shimano frenlere ve eski seri Juicy'lere göre biraz daha sık aralıklarla bakım istiyor, sistem daha kısa zamanda hava yapıyor. Zaten AVID bir sonraki Guide serisinde Taperbore sistemini terketti ve Juicy'lerdeki sisteme benzer bir yapı geliştirip kullanmaya başladı.

Halihazırda kullandığım XX World Cup frenlerle, daha önceleri kullandığım Juicy Ultimate'leri kıyasladığımda bunu net olarak görebiliyorum. XX WC frenler biraz daha nazlı, ilgi istiyorlar :) Allahtan elimde uygun bleed kit var da kendi başıma yapabiliyorum dolum-bakım işini. Eskişehir'de olsaydınız size de yardımcı olurdum seve seve, ama İstanbul'da da illa ki bir arkadaşta vardır bleed kit diye düşünüyorum.

@Mehmet Altuğ

Bilgi paylaşımı için teşekkürler. Umarım sizin gibi bir arkadaş sesimi duyar. Hiçbirsey yapmazsak tanışmış oluruz. Arabamda da zamanında çok dinlerdim sesleri. Bisikletimde de dinliyorum ve müdahele etmeden sürmek rahatsız ediyor.Birde maşaların bakımı var :/

@kayrawlf

Çok teşekkürler.

ONEPLUS A3003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kayrawlf paylaştığın videoyu izledim. Kit olduktan sonra sanırım çokta zor değil fakat hem kit lazım hemde eski yağı nasıl boşaltıyoruz acaba ?

Fren yağı değişimi için gereklidir kitlerimiz bunlar mı ?
61710a55fc03f2909990abdf23cad327.jpg
360cc13efcda8522b49501c101b88a0a.jpg

@FerroMuratti evet ama modelden modele şırıngaların ucu değişebilir, ona dikkat edin. bir de iki fren için farklı sıvılar gerekecek. Avid dot kullanırken shimano mineral yağ kullanır.

Ben de elixir 7 için "çakma" bleed kit önerisi alabilir miyim?

3 tekerli kargo bisikletine binen bir arkadaş görüyorum genelde bağlarbaşından herhalde kadiköye yada üsküdara iniyor,sırtında çantası arka büyük sepetinde'de bol,bol birşeyler oluyor burdaysa selam olsun.

ARKADASLAR BENDE KADIKÖYDE OTURUYORUM NERDEYSE GÜNLERİMİN %60 I ÜSKÜDARDA GECİYOR UYGUN ZAMANLARDA KATILMAK İSTERİM TABİKİ DE.

Yarın sabah 06:30 çıkışla aşağıdaki rotayı yapacağım, tanışmak ve sohbet ederek pedallamak adına katılmak isteyenleri beklerim. Ortalama hız yaklaşık 20 Km/h olacaktır.

(link)

42 KM
TART ELEVATION
78 M
MAX ELEVATION
203 M
GAIN
782 M
CLIMBS ON ROUTE
mrkr_climb_5.e6a824c676fb.png
4

Dosyalar

• rota.jpg
    rota.jpg
    94,3 KB · Okunma: 24
Tarih 21 Nisan 2018 Cumartesi
Başlangıç saati : 13:30
Başlangıç yeri : Bostancı İskele
Başlangıç rotası : Bostancı sahil üzerinden Kadıköy, stadın oradan Kadıköy Rıhtım ve Ayrılıkçeşme üzerinden Harem. Harem üzerinden Üsküdar ve sahil hattından devam ederek Çengelköy. Çengelköy'de mola verilecek.
Dönüş rotası : Başlangıç rotasının tam ters istikameti :)
Dönüş başlangıç saati : 18:30

Katılmak isteyen arkadaşları bekliyoruz. 13:30'da Bostancı iskelede 2 kişi olacağız. Baştan aşağıya kask dahil her şeyi siyah olan arkadaş benim birde yanımda kırmızı bisikletli bir arkadaş olacak o şekilde tanırsınız. Gelmek isteyenler için tam iskele önünde bekleyeceğiz.

Merhaba arkadaşlar,
Ben O.Tarık Büyükeskici. 36 yaşındayım. Üsküdar'da oturuyorum. Tekstil sektöründeyim ve işyerim Şişli Bomonti'de bulunuyor. Toplu taşımayı hiç sevmediğim için yıllardır motosiklet kullanıyorum.
Geçen yıl metroda izlediğim kısa bir video ve akabinde okuduğum bir yol hikayesi kitabından sonra yeniden bisiklete başladım. En son lise sonda binmiştim bu arada. Kullandığım bisiklet hiç bana uygun olmadığı halde büyük bir keyifle biniyorum. Şubat ayında yağan kar bile bana engel olamadı ve her gün işime ve oradan da evime bisikletle gidip geliyorum. Haftada sadece bir gün motosiklet kullanır oldum.
Teknik işleri ve bilgi toplamayı çok seviyorum. Bir çok hobim var ve şu anda en favorim bisiklet.
Ne zaman google'a bir şey sorsam bu forumdan bağlantı verdiği için kayıt olmaya karar verdim.
Çok eski bir İtalyan (Atala) bisikletim var ve aramızda kalsın eskiden kız kardeşim kullanıyordu.
Sizlere sormak istediğim bir çok soru var. Onları da uygun başlıklar altında soracağım.
Sevgilerimle.
O.T.B.

• Beğen
Tepkiler: Ozy
Adım murat 19 yaşındayım üsküdarda oturuyorum bisikletim cannondale synapse (yol bisikleti) malum yaz tatili geldi çok zamanım var ve sonunda bisikletimin üstüne rahat rahat oturabilicem. İstanbul civarı beraber bisiklet sürücek birilerini arıyorum günlük 60-70km turlar yaparız zevkli olur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kovalski yol arkadasini istanbul anadolu ve avrupa yakasi olarak acilmis basliklarda bulursun

Merhaba ben Samet 20 yaşındayım Ümraniye deyim ama haftada 3 - 4 gün Üsküdar dayım istersen beraber dolaşabiliriz bu arada bende acemi sayılırım.
tel : 0535 040 53 26

• Beğen
@BerkEvren Ben girdim o gruba ama kendimi çok noob hissetim valla ne yalan söyliyim profesyonel takılıyorsanız siz ben daha çok işten gelince dolaşabileceğim yol arkadaşları arıyorudum.

• Beğen
@samedal
Esasen her performansta insan var orda. Yani yarışmalara giren, a takımlarda sürende, ilk kez yol bisikleti sürende... Ama yol bisikleti odaklı olduğu için tabiki daha programlı sürüşler yapıyoruz genelde. İş çıkışı saatleri antrenman ve grup sürüşleri için uygun olmuyor mesela trafik. Ama yinede birilerini bulursunuz illaki sürecek :harika:

• Beğen
@BerkEvren
gelmeyi isterdim ama formasız şekilde bir grupla sürmek pek hoş olmuyor :D

• Beğen
(link)
Üsküdar civarında ve İstanbulda oturan pedaldaşlar için yeni bir grup kurduk.Sürüşler,turlar,etkinlikler vs.Herkesi bekleriz

Geri