Scudo Sports

Üsküdar bisiklet yolu hakkındaki email görüşmesi

@BerkEvren

Bu İstanbul'un kavgacı taksicileri, dolmuşçuları ve hepsi olmasa da bazı sabırsız otobüs şoförleriyle bana pek inandırıcı gelmiyor. Sonuçta yayaların hızı maksimum 5km/s ve gidecekleri yönler belli. Bazıları ani dönüşler yada çaprazlama yürüseler de öngürülmeyecek bir aksiyon fazla olmuyor. Geçen bir yaya ile Beşiktaş iskele önünde ufak bir yakınlaştık :) adam ters tarafa bakıyordu ve benim eski bisikletin frenleri Allahlıktı. İkimiz de birbirimizden özür dileyip ayrıldık :)

İstemeden bir önceki yazımı silmişim.
Bostancı'ya kadar mangal yasak. Sizin güzergahınız nasıl?

Scudo
@otb
Motorsiklet ve yaya girmesi de yasak... Ama uygulayan, uyan yok malesef. Bisikletli polisler mangalların yanında sürüp geçiyor sadece. Müdahale edeni görmedim ben. Parkın güvenlikleri velodroma giren motorsikletçiler tarafından azar yiyebiliyor. Keşke yasaklamak çare olsa.
(Tüm hattı kullanıyorum bu arada sıklıkla Pendik'ten - Beykoz'a )

@BerkEvren
Kendim de motosikletçi olmama rağmen ben de onlara sinir oluyorum.

@BerkEvren

İşte bu yüzden Toplum bilinci ve alışkanlık devreye giriyor. Bir de ilk yazımda belirttiğim gibi bizlerin yayalara verdiğimiz tepkiler çok önemli.

Muhtemelen o mangalcılar Bostancı'dan sonra ortaya çıkıyorlar. Caddebostan, Selamiçeşme sahillerinde ben hiç mangalcı görmüyorum. Geçen sene Salacakta da semaverciler peydah olmuş her yeri işgal etmişlerdi. Zabıta işin ucu kaçıp ta her yer duman altı olunca olaya el koydu ve hiçbiri daha fazla barınamadı. Şimdi sahilimiz daha temiz.

Kısacası ben Salacak Sahilindeki bu gelişmeden ötürü çok memnun oldum ama bir yerinde yolun kenarındaki sanırım reklam tabelası veya otobüs durağı keskin bir zigzag yapılmasına sebep oluyor. Akşam geçerken çekim yapar paylaşırım.

@otb
Bu videoda bile inatla bisiklet yolunda yürüyenler var :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Gökhan AkkayaHatta sanki kendileri için boyanmış gibi yürüyorlar. [emoji23]

O.T.B.

Keşke maviye boyamasalardı. Büyükçekmece sahili bilenler bana katılacaktır. Gürpınar'a doğru ilerleyen yol iki katlıdır. 1 tanesi denize sıfır gider ki yaya olsam denize sıfır yolda yürümeyi tercih ederim. İnsanlar inatla mavi ile boyanmış yolu tercih ediyorlar mavinin bir çekiciliği olmalı mutlaka. Ben de Berk Bey' e katılıyorum. Yeri geliyor hızımız 25-30 km ler arasında değişiyor. Allah korusun o hızlarla yayalara çarpsak iki taraf açısından da sıkıntı büyük olur. Bisiklet ulaşım için mi yoksa laylayloy gezi için mi. Gezi için kullanılacaksa elbette bu yollar en ideali ama amaç ulaşım derseniz ne yazık ki amaca hizmet eden yollar değil.

Bir keresinde kız arkadaşımla yürürken ben de kendimi bisiklet yolunda buldum. Farkında olmadan bisiklet yolunda yürümeye başlamışız :) Fark edince hemen kenara çekildim.
Yayaların yürümesinin yasak olduğunu belli eden uyarılar olmalı yol üzerinde.

@trainspotting35

Güzel tespit.

@Gökhan Akkaya

30-40 Volt elektrik mi versek? :D

Evet arkadaşlar, dönüş yolunda yeniden Salacak bisiklet yolunu deneyim istedim. Elde ettiğim görüntüler, bisiklet yolunu kaldırımdan ayrı isteyenleri haklı çıkarır yönde oldu. Buyurun:

73bb7ca1892cb04396842b1a39fb1050.jpg

154cdfbb7cdea70a5453611f574f71dd.jpg

1d14bba4415361073397e37e2ca6a998.jpg

1687611a6a5fb9f3c11d87f67d765c97.jpg

347c088ec377a019658f32865f8c991b.jpg

8daf0c0c2e72fe762142946069839ef4.jpg

c0316172ed547c323e1c737d999ee111.jpg

O.T.B.

@iskender şerit

Yav ıskender yapsalar ya topculardan ta 1300 rakım kartepe otele toplam 150 km'lik performans bisikletcilerine ait non stop gideceklere yol nerde kardeşim,kelle koltukta 218 km bir günde devirdik 100 km sonra 15 km eğim aynı yerden iniş yalova dönüş 72 km dile kolay ,18 tur ,yok hocam eskisi gibi manyaklar yok bu forumda,yoksa çakacam 19 'uncu turu sen sıkıldin bu kartepe etaplarını bitirdiğim ıçin ve de üzüldün ,4 ağustos uludağda bir yarışmayı yapayım bakayım eski form kaldımı,belli olmaz senin için ayrı bir yerde 19 'uncu tur kartepe deriz tabi klavye bisikletciliginin bittiği yerde ,bana deli genç lazım deli olacak,,,,ama kondüsyonlu

162202 dosyayı görüntüle

Anadolu yakasında benim etap bostancı aydınlı yolu mudarlı köyü darlık oruçoğlu. Ve son göçbeyli ordan formula ve viaport pendik aydos güney yolu ve ordan d -100 ve fındıklı bu sahil yollarına girersem sinir katsayım artar,bu simitçi saygısız,cezayı birisi yazacak ya da uyaracak kim ? Ya belediye ya da bisikletli görevliler,

İzmitte bir gölet var , bisiklet yolundan gidiyordum etrafında , ne göreyim ? adam çadırını kampetini yola kurmuş [emoji33]

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yav arkadaşım bir sürü boş yer var koca alan yav gerçekten anlamıyorum bir insan niçin,ne diye illa o mavi işaretli yoldan yürür veya orada mangal yapar. Yav arkada 650 metre yer var niye orda yapmıyorsun :acpsnr::acpsnr:

Bence de bisiklet yolunu yolla bitişik yapmak gerekiyor,kaldırımdan ayrı olmalı.Dikkat edersiniz ki bisiklet yolu dışındaki alanda çok dar hele ki Üsküdar gibi kalabalık bir yerde insanlar istemeden o yola giriyor.

Yaşadığım bu yere çok şükür bisiklet yolu sadece tek yerde var onu da kullanmazsam pek dert edecek polisimiz yok :D Dua ediyorum da bisiklet yolu yapılmasın yol kenarında her ne kadar tehlikeli olsa da sizin oradakiler gibi yaratıklar zerre kadar yok taksilermiş tırcılarmış niceleri kuş gibi ses çıkartmadan gidiyorlar genel olarak :D Arada zortlayanlar var tabi :D Umarım sizin oradaki bizim bura gibi olur inşallah arkadaşlar :)

Yürünebilir sahil alanı çok dar ve kısa olduğu için deniz havası almak isteyen insanlar büyük bir yoğunluk yaratıyorlar. Özellikle yaz günlerinde ve akşam saatlerinde daha da yoğunlaşıyor. Akşam yediye kadar sürülebilir ama sonrası yalan olur.

O.T.B.

Bence karşı kaldırıma yapmaları lazımdı, millet zaten oraya yürümeye hava almaya geliyor ve sahilde yürütecek yer de çok kısıtlı. Haliyle kaldırım dolu oluyor... karşı kaldırın çok daha tenha

• Beğen
Tepkiler: otb
@avciogluAynen karşı tarafta yürüyen pek yok gibi ama o taraf ta çok dar iki şerit olma şansı yok.

O.T.B.

bu aralar yolun ayarıyla zaten bayağı oynadılar, sadece 1m genişletseler o kaldırımı, orta refüjü 75cm sahile doğru kaydırsalar ve sahil kaldırımını 50cm daraltsalar (böylece yollar 25cm daralmış olur ki o yol müsait bu kadar daralmaya) işi halledirlerdi alın size 1m bisiklet yolu kazandık :)... ama yinede olması bile güzel, insanların aklı bu fikre alışıyor. Ben 1 senedir bisikletle işe gidiyorum, bu son 1 sene içinde bile katlanır bisikletle işe giden sayısı arttı bence artık daha sık görüyorum. Benzin fiyatı arttı diyemidir, yoksa millet artık arabadan mı nefret etti, yoksa sağda solda bisiklet yolu ve bisiklet gördükçe milletin algısı mı açılıyor..bilemiyorum. Zaten katlanır bisikletlerin de çeşitlerinin artması ve artık avm'lerde de satılması güzel birşey. Spor mağzalarında, hatta süpermarketlerde bile satılıyor, millet gördükçe "iyi fikir bu alalım" diyor galiba..

Forma üye olanların sayısı da evvelki senelere göre artıyormu acaba bir grafiği varmı bunun?

Nasıl olsa bisikletli yok diye insanlar bisiklet yolundan yürümekte bir mahsur görmüyor . Ne zamanki bisiklet kullanımı büyük bir oranda artar o zaman yayalar yürümeyeceklerdir . Sonuçta yayalar bizim dusmanimiz değil bizde kibarca uyarmaliyiz . Sert uyarilarimizda yayalar bize siper alacaklardır .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
Geri