Scudo Sports

Üsküdar bisiklet yolu hakkındaki email görüşmesi

recepkerim

Üye
Tepki
26
İsim
recepkerım
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA
Başvurunuz:
bilgilendirme için tesekkürler.
Üsküdar beykoz guzergahı tarafında herhangi bir calışma olacakmı ?
iyi çalışmalar.

Sayın RECEP KERİM, Belediyemize 24.12.2015 08:19 tarihinde 328453 referans numarası ile yapmış olduğunuz YOL GENİŞLEME konulu başvurunuzun cevabı; Sayın Recep KERİM, Üsküdar Merkez sahil ile Harem otogar arasında kalan güzergahta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli çalışılarak, yaklaşık 2 km güzergahta bisiklet yolu düzenleme çalışmaları yapımı için proje hazırlanmıştır. Bu proje onaylandıktan sonra yapım çalışmaları başlatılacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz. Ali Emre ÇIRALIÇAM
SÜPER HİZMET BİRİMİNE Üsküdar-Beykoz güzergahında bisiklet yolu düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi verilmesi için Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığına havalesini rica ederim. Ali Emre ÇIRALIÇAM
Sayın RECEP KERİM ;
İlgi : 07.01.2016 18:30:33 Tarih ve 1-1156289946 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:
"İstanbul Geneli Bisiklet Yolları Proje çalışmalarımız etap etap devam etmekte olup belirtilen güzergahta henüz projemiz bulunmamaktadır.Talebiniz Bisiklet Yolları Proje çalışmalarımız kapsamında değerlendirilecektir."

• Beğen
Tepkiler: deterjan
Scudo
En azından cevap veriyor olmaları güzel bir şey. Birde eğer açıklayıcı bir başlık kullanmış olsaydınız bir çok üyemiz konuya cevap verebilirdi :) Elinize sağlık yinede :)

Ben Üsküdar'ımızdan Beykoz tarafına isterdim ama o tarafta yollar çok dar. Baştan düzenlemek gerekecektir de bu belediye hayatta uğraşmaz onla. Üsküdar sahil - Harem arasında güzel bir yol olur. Oradan Kadıköy'e ulaşmak daha rahat olur. Minibüsçüler tehlikeli ama bu tarafta da. Neyse bir yapılsın da devamı gelir diyelim.

Selam Atilla;

Aslında foruma ilk yazı yazıyorum amacım biraz gelen tepkileri ölçmek bide eleştirilere bakmaktı. Başlıklar için bundan sonra daha dikkatli olacağım.
Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Tolga Merhaba nasılsın? Ben de doğma büyüme üsküdar lıyım. Bu iş sanırım belediyelerde bitiyor güzel örnek vermek gerekirse (Kadıköy,Beşiktaş,Bakırköy) belediyelerinin yaptığı bisiklet yollarını görünce insan imreniyor. Her zaman arkadaşım Asırla su mevzuyu açtığımızda bizde niye yok diye dertleşiyoruz. Birazda forumla dert dile getirmek yoksa konuşulacak o kadar iş var ki bisiklete dair.
Güzel dileklerine katılıyorum. İnşallah yapılır yollar.

@Tolga Çelebi
yollar çok dar trafik çoğu zaman tıkalı. teknik olarak bisiklet yolu yapılması imkansız gibi. yapılsa bile motorlu taşıtlar bisiklet yoluna sürekli olarak tecavüz edip bisikletlileri tehlikeye atacaktır. risk almak istemeyip araç yolundan giden bisikletlileri de bisiklet yolundan gitmedikleri için taciz edeceklerdir. aynı durum fenerbahçe-bağdat caddesi için de geçerli, bisiklet yolu genellikle arabalar tarafından park yeri ya da sollama boşluğu olarak kullanılıyor, orada görevli trafik polisleri bile orada bisiklet yolu olduğundan habersiz. park eden arabaları gösterdiğimde çizgileri durmasına rağmen bisiklet yolunun iptal edildiğini söyledi bir memur. bu yüzden bazı bisiklet yollarında bisiklet kullanmak otoyolda kullanmaktan daha tehlikeli.

Özgür Selam; Kesinlikle doğru söylüyorsun. Bilinçle alakalı bu yazılanların hepsi ortak sıkıntılarımız Bağdat caddesi yolu çok geniş olmasına rağmen araç sıkıştırmaları hiçbir zaman bitmemekte birlikte günden güne de kötüye gidiyor. Fakat buna rağmen dedim ya bilinç diye bizde en son beylerbeyi-beykoz çayır rotamızda asayiş polisi aracı ile birlikte yaklaşık 2-3 km peşimizden geldi. Diğer araçlar onu geçmesine rağmen sanki sözleşmişcesine bizi takip etti. Ayrılırken de kornasıyla selam verdi, arada da olsa böyle güzel şeyler yaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@recepkerim

İyiyim,çok teşekkür ederim. Gerçekten imrenmemek elde değil. Harem yolunu fazla bisikletçi kullanmayacak olsa da yapılması gerçekten büyük bir adım olur kanaatindeyim.

bence buyolun beykoza ulaşması imkansız gibi çünki yol o kada dar ki yanınızda bir araba varken şeride sığamıyorsunuz ama arkadaşın dediği gibi deniz fenerinin oralardan başlayıp kadıköy ayrımına veya limana kadar giden yaklaşık 3 km lik bir yol yapılabilir park eden tırlar işgal etmez ise tabi çünki yazın bile o yolda pek bisikletli görmüyorum

Merhaba arkadaşlar,
Yıllardır planlanan Harem otogarının sosyal alan yapılması ve Harem'den Çengelköy'e kadar bisiklet yolu yapılması projesinin en azından bir parçası hayata geçirildi. Üsküdar Salacak sahilinde artık bizlere ayrılmış beyaz şeritli maviye boyalı asfalt bir yolumuz var. Tabi ki bu yol zaten dar olan sahil yürüyüş yolunda olduğu için, orada yürüyen ve spor yapan insanlarla karşılaşmamız çok doğal bir sonuç. Bizim yapmamız gereken ise orada sabah ve akşam koşuları yapan, yürüyüş yapan ve çekirdek çitleyen insanlara, onlarla kavga etmeden ve itici olmadan, bu yolun bize ait olduğunu ve aynı Caddebostan sahil yolundaki gibi bisikletçilere saygı gösterilmesi gerektiğini öğretmektir. Tabi bunun için de bu yolu mümkün olduğunca yoğun bir şekilde kullanmamız gerekiyor ki yapılan bu yatırım boşa gitmesin ve toplumumuzda bir bilinç Üsküdar'ımızda da oluşsun.
Yolun ne zaman olursa olsun buradan geçebilecek arkadaşlarımın mümkün olduğunca sahil bisiklet yolunu tercih etmelerini rica ediyorum.
Yol anladığım kadarıyla Harem'den şimdilik Üsküdar meydanına giderken Otobüs duraklarına kadar açılmış durumda. 1923 yazısında inşaat malzemeleri vardı hala en azından bu sabaha kadar. Bu yolun İstanbul Anadolu yakası sahil şeridi boyunca uzanması dileğiyle.

yol1.jpg yol2.jpg yol1.jpg yol2.jpg

@otb Gayet kullanışlı bir güzergah aslında ama şu an sürmek cidden sinir harbi vermemize neden olur gibi. En son gördüğümde bisiklet yolu olduğu pek anlaşılmıyordu. Maviye boyanması ve gerekli işaretlemelerin yapılması gerekiyor.

Her ne kadar oralarda asla süremeyecek olsamda umarım bitmiş haberlerini en yakında zamanda duyarız inşallah

• Beğen
Tepkiler: otb
Yayalarla değil de, araçlarla paylaşmamız gerekiyor yolu. Yayaların arasında bir bisiklet yolu tansiyon/kaza/sinir/kavga/stres demek :acpsnr: Trafiğin bir parçasıyız ve trafiğin içinde olmamız gerekiyor. Bisiklet dernekleri bunu farkedip bu yönde baskı yapsalar belediyelere keşke. Maviye boyanmış kaldırımlar değil bu işin çözümü. Her an ufak bir çocuğu ezme tehlikesiyle bisiklet sürmektense arabaların arasında gitmek çok daha sağlıklı geliyor bana...

@Serkan Mıstınoğlu

Teşekkür ederim. Evim sahile çok yakın olduğu için artık ben her sabah ve akşam sahil yolunu kullanarak eve-işe gidip geleceğim. Bugüne kadar hep Doğancılar yokuşunu kullanıyordum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
bisiklet yolundan önce yokuşları düzeltseler keşke, icadiyeden kadıköye yada üsküdara gidicekseniz 2-3 tane yokuş aşağı yol var ve iki tanesinde mtb bile seker yani o kadar tümsekli yollar :(

@otb
Hele ki türlü türlü Milyonların yaşadığı şehirde her birine sürekli dur kalk yaparak öğretmeye çalışmakla uğraşacak varsa uğraşır. Ben hiç uğraşamam... İnsanların olduğu yerler tam bir sinir bozucu sıkıntı problem... Bisiklet yolu insanlardan uzak yerde olmalı. Sahil yolunun iç kesimde yapılaydı daha iyiydi. Maviye boyamayla olmuyor bu işler.

@BerkEvren
Katılıyorum...

@BerkEvren

Ben motorlu araçlarla paylaşılan bisiklet yollarını çok tehlikeli buluyorum ve bu düşüncenize katılmıyorum. Kadıköy sahil yollarında ezilen veya bisikletçilerle kavga eden bir yaya görmedim. Toplum bilinci çok önemli, bu aşamada en çok görev bizim üzerimize düşüyor.

@Kovalski

Haklısınız. Maalesef o yollarda sürekli hareket eden ağır tonajlı otobüsler ve hafriyat kamyonları asfaltı çok bozuk bir satıh haline getiriyorlar. Bir de yapılan tadilatlar sonrası düzgün yapılmayan yamalar sayesinde tam bir off-road macerası oluyor seyir.

@otb
Hergün işe gidip geliyorum. Yola fırlayan çocuklar yüzünden çok defa kaza atlattım. Yolda selfi çekenlere çarpmışlığım, mangalcılarla çıkan kavgalara çok şahit olmuşluğum var... Hele birde bisiklet yolunda gezen motorsikletler var ki tam bir kabus. Araçlar araçlarla ilerlemeli. Daha güvenli ve sağlıklı emin olun.
Sağ şerit yasal hakkımız. Hakkımız yerine bu daracık tecrit yollarına tamam demememiz gerekiyor...

Geri