Scudo Sports

Usb Aygıtı tanımıyor !

Lostman

Daimi Üye
Tepki
78
Herkeze Selamlar..

Bilgisayarıma yeni format attım herşey gayet yolunda ama usb girişlerim çalışmıyor.Bunun nedeni ne olabilir bilmiyorum.Usb girişleri bozuk diyecegim hepsi birdenmi Peki diyelimki bozuk harici usb girişi taktım oda tanımıyor yani bi flash bellek taktıgımda uyarı sesi bile gelmiyor hiçbirşey olmamış gibi çalışıyor bilgisayar kaç kere format attım anladımki formatla alakası yok çünkü değişik windows sürümleri kurdum Pack1,Pack2,Pack3 ne yapacagımı bilemez oldum bilen anlayan varsa yardımcı olabilirmi lütfen...

Scudo
Merhaba,

PC nize format attıp hiç bir sürücü yüklemeden denediniz mi?

Eğer çalışırsa usb leriniz,anakart modeline göre sitesin den chipset sürücüsünü güncel olarak indirip kurun derim.

SENİN SORUNUN BİOS AYARLARINDA OLABİLİR ÇÜNKÜ WİNDOWS XP SERVİCE PACK2 VE 3 DE OTOMATİK ALGILAR USB Yİ büyük bir ihtimalle senin board ın bios ayarlarından kapanmıştır.bios menüsüne girip bakman lazım anlamıyorsan kesinlikle bios menüsüne girme tavsiye etmem.anlayan bir arkadaşına rica et iki dk da bir bakıversin:)

Önder bey o dediğini hiç uygulamadım ama şöyle birşey var format atarkende attıkdan sonrada kamera,flash bellek gibi aygıtlar takılı oluyor tanısa zaten ilk windows kuruldugunda tanır diye düşünüyorum.yorumun için teşekkürler bi güncelleyim belki düzelir.

Müjdat bey bios ayarlarından anlıyorum ama kapalı oldugunu hiç sanmıyorum bi bakmalıyım en iyisi yardımlarınız için teşekkürler her ikinizede.

Bios ayarlarıma baktım kapalıymış açtım ama halen tanımıyor anakartın üzerindeki usb girişlerini tanımadıgı gibi harici usb girişide tanımıyor kafayı yemek üzereyim :)

O zaman board ile alakalı bir sorun var.Anakartı açığa alın öyle deneyin derim.

Hiç bir zaman anakart auto kapatmaz usb portları.Devamlı açık konumdadır.İstediğiniz programı yükleyin fark etmez.

bak sana bir akıl vereyim bios pilini çıkar 2 dk sonra tekrar tak (bios pili ni çıkarırken bilgisayar ın fişini çek ) böylece bios kendini sıfırlar. ve sonra tekrar service pack 2 yada 3 yüklü olan bir windows cd si ile tekrar format at ve yükle büyük bir ihtimalle görecek denemekten bir zarar gelmez yada yine çalışmazsa senin board a en son çıkan bios sürümünü yükle çalışması lazım

Aygıt yöneticisine (device manager) baktınız mı, orada USB portları nasıl görünüyor? Eğer üzerinde ünlem vs varsa sürücü problemi vardır veya sürücü yüklenmemişse tanımıyor olabilir, anakartla gelen sürücülerin hepsini yüklediğinize emin olun.
Anakart marka modelinizi söylerseniz belki daha çok yardım gelebilir...

Geri