Urfa köyleri turum

Selahattin Aydın

Aktif Üye
Kayıt
27 Aralık 2009
Mesaj
139
Tepki
112
Şehir
erdemli/MERSİN
Bisiklet
Trek
Merhaba bu benim ilk bisiklet turum ve urfanin koylerinden birkacina dogru gittim(nereler bende bilmiyorum). Eksiklerim ve yanlislarim vardi. Insallah zaman icinde ogrenecegiz.
Sabah kahvaltidan sonra sehir turu yapma niyetiyle hazirlandim ciktim. Niyetim eyup peyhambere dogru gitmekti ama biraz gittikten sonra planimi ani bir kararla degistirdim. Koy turu icin Hazirlik yapmamistim. Sabah evde ciktimkilometre sayacini sifirladimhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/7ejevady.jpg evin onundenhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/jaje7aju.jpg basladim pedallemeye. Sehirin pis havasimi artik nedir bir sekilde yolumu degistirdim. Karakopruden asagi dogru giderken yeni acilan cevre yoluna dondum. Devtestiye geldim. Hadi bakalim simdide yukari dogru devam et. Biraz gittikten sonra mehmetcik koyunun tabelasi cikti karsima bir kac foto cektim sonra devam ettimhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/eba6e8eg.jpg
Mola yok bir kac dakikalik fotograf cekmek icin durakladim. Daha once bildigim bir yoldu ve bozova yoluna cikiyordu. Biraz daha petallemeye devam. Baska bir yol cikti ve yesillik gozuktu nereye gider bilmiyorum. Urfada yesili gormek baya bir zor. Yesili gorunce devam dedim. Nereye gider bilmiyorum.
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/a3ybepet.jpg yesil dedigim agaclar,kuru agac ve benim yeni yoldas. Devam ediyoruz petallemeyehttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/2yqebuty.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/6ysu3aje.jpgyol uzerinde gordugum boru ve benim bisiklethttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/amu9yry7.jpgmontuma kadar cikmis ter. Bes dakikalik telefon molasi ve iki dakikaligina kurumaya biraktim esofmanlarihttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/a3ady7u3.jpgisolar koyu
Pedallemeye devamhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/yjene5yb.jpgurfa artik cok asagida kaldi.
Tirmanirken kucuk molalarin adi fotograf cekmek oluyorhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/aqa2e3e9.jpgismini bilmiyorum. Cobandi ve evleri yakindi. Evlerine gidip yemek yememi ve cay icmemi istedi. Cok israrciydi ama yolumun ne kadar uzak oldugunu bilmedigimden dolayi kabul etmedim.fotografini cekince abi atlar da var istersen gel atida cekersin dedi. Ben baska bir sefer gelir yemegini de yer atlarini fotograflarim dedim ciktim.askere gidecekmis persembe gunu. Urfalilarin bu sicak kanliligini cok seviyorum.
Pedale devamhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/y9a6ehu9.jpgufukta son urfa manzarasi.
Uzun sure fotograf molasi vermedim. Cunku baya bir inisliydi yol ve vakit geciyordu. Onume 3 tane yol cikti.ne yapacagiz simdi? Allahtan navigasyon diye birsey yapmislar. Yolun birtanesinin bozova yoluna gittigini anladim. Pedale devam bir koy daha cikti karsima. Camisini kestirdim gozume gittigimde cami kapaliydi. Neyse bir amca yine evine misafir etmek istedi. Yine vakit geciyor ben diger koye yetisirim dedim pedale bastim. Muazzam bir inis vardi. Bir koy daha geldi karsima ama cami cok yukardaydi dedim diger koy yakindir herhalde. Pedale devam yalniz cok yoruldum. Karsima otoban cikinca dedim kestirmeden mi gitsem dedim sonra vazgectim. Ama cok yoruldum. Kondisyon sifir. Derken ufukta bir koy daha vardi. Burda mola verir birseyler atistiririm dedim. Camide dinlendim. Sagolsun caminin imami ilgilendi. 20 dakika fela mola yaptiktan sonra yola devam ettim. Koyde bakkal felan yokmus. Bende birseyler atistirmadan yola devam ettimhttp://img.tapatalk.com/d/14/02/03/me7equmy.jpg
koy camisi. Sonra pedallemeye devam ederken adiyamanin karli daglari gozuktu. Ve sogugu da geldi. Ve inanilmaz terliyim ve yorgunum
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/he3e2y7a.jpg
Koyde yine bir sih turbesi. Urfada coktur sihlar turbesi.
Pedale devam
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/yqeqegyh.jpg
Bizim deyisimizle antep fistigi agaci ama eger urfada antep fistigi dersen buyuk bir azar isitirsin. Neyse bitap dustum artik derken artik inise gectigimi dusundum ama yanilmisim
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/atage4uz.jpg
Baya bir hizlandim burda.
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/ateze3uz.jpg boyle yerleri hep sevmisimdir.
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/jy2u2y7a.jpg bayagi bir yesil koyden gectim. Koyden gecerken mutlu oldum. Cunku urfada yesili gormek zor istir.
Bozova sanlirfa yoluna ciktim. En sıkıcı yol burasiydi.
http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/ury9uda4.jpg
Yol uzerinde bir petrolden birseyler aldim. Bana cay ikram ettiler. Icim isindi. Sonra devam ettim http://img.tapatalk.com/d/14/02/03/6umyquge.jpg
Ve herhalde karsilastigim ilk urfa tabelasi. Burasi meshur kizlar koyu. Dunyanin en kaliteli antep fistigi pardon urfa fistigi bu koyde yetisiyormus.
Ve derken diyarbakir urfa yolundan karakopruye indim.
Koylerdeki temiz havayi hemen ozledim. Egzoz kokusu dumani felan hemen genizimi yakti.
Tam mersinlice bir urfa turu oldu. Toplam yol 33 km.
Anladim ki tekrar koyde hayat var.
Bunlar tatli kayiplarim
~ cok terledim ve usudum
~ kondisyonum zayif oldugundan cok yoruldum
Bunlar kazanimlarim
~ yeni yerler gordum
~temiz hava aldim
~ stresimi attim.
Dikkat etmem gerekenler
Kiyafetler, yiyecek birsey almak yanima, tamir takimim eksikti(bunun icin yol boyunca dua ettim birsey olmasin diye). Kondisyonumu bir ance yakalamam gerekir.
Bu benim ilk turumdu ve cok degisikti benim icin. Insallah sizi sıkmamısımdir. Mutlu gunler
 
Scudo

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2013
Mesaj
847
Tepki
1.623
Şehir
Münih
Bisiklet
Canyon
Çok güzel bir tur olmuş.Devamını da getirmeniz dileği ile,iyi pedallamalar.
 

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Keyifli bir tur oldugunu yazıdınızı okurken anladım.Paylaştıgınız için teşekkürler


bundan sonra eksikliklerinizi düzelttiğiniz zaman cok daha iyi geçecektir turlar

iyi turlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

Melih Çolak

Cyclist ♥
Kayıt
10 Ağustos 2013
Mesaj
2.541
Tepki
3.073
Şehir
Kocaeli-Kartepe
Bisiklet
Scott
okurken roman okuyormuş gibi hissettim şivenizde dikkat çekici :) tek başınıza ve ekipmansız iyi cesaret etmişsiniz bravo :) köy insanı kadar sıcak kanlı cana yakın bi varlık yoktur herhalde buyur etmeler ikramlar vs :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

Murtega

Daimi Üye
Kayıt
6 Ocak 2014
Mesaj
387
Tepki
519
Şehir
Budapeşte
İsim
Murat B.
Bisiklet
b'Twin
Güzel bir tur olmus. Insallah daha nicelerini yasarsiniz. Hava da cok güzel gözüküyor. Böyle bir hava görmeyeli uzun zaman oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
ilk turunuz çok güzel geçmiş tebrik ederim. güzel de anlatmışsınız. eksileriyle artılarıyla tecrübelerinizi de aksettirmişsiniz.
yazım hatalarını falan boş verelim. sonuçta roman yazmıyorsunuz.
fakat şu ''pedallemeye'' kelimesi doğrusu göze batıyor.
turlarınızın devam etmesi dileğimle
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sele çok aşağıda görünüyor. Yorgunluğun bir sebebide bu olabilir. Seleyi boyuna göre ayarlarsan turdan daha çok zevk alacaksın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

Abdullah Cimis

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Haziran 2013
Mesaj
501
Tepki
208
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Urfa'nın insanları çok farklı. Vatan sevgisi, insan sevgisi her şey var onlarda. Yeter ki oranın yerli insanına denk gelin her türlü yardımı yaparlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

İsmail TARHAN

Daimi Üye
Kayıt
8 Kasım 2013
Mesaj
305
Tepki
405
Şehir
Konya
Ayaginiza saglik heyecanli bir tur olmusa benziyor zira daha once bilmediginiz yerleri turlamissiniz. Baska bir arkadasin da dedigi gibi seleniz bana gore de biraz dusuk geldi. Biraz ayarlamayla daha konforlu olabilir. Nice turlara...
 

Selahattin Aydın

Aktif Üye
Kayıt
27 Aralık 2009
Mesaj
139
Tepki
112
Şehir
erdemli/MERSİN
Bisiklet
Trek
@mehmetsunu
Boy kisa oldugundan dolayi asagida olabilirmi acaba. Seleyi biraz kaldirinca boyum yetmiyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Selahattin Aydın

Aktif Üye
Kayıt
27 Aralık 2009
Mesaj
139
Tepki
112
Şehir
erdemli/MERSİN
Bisiklet
Trek
@ismtarhan

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Boy 160 bisiklet m beden. Galiba bisiklet biraz buyuk kaldi. Biraz seleyi kaldirinca pedale yetisemiyorum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Erdal YAVUZ

Bisikletkolik
Kayıt
8 Kasım 2007
Mesaj
103
Tepki
80
Şehir
Mersin
Bisiklet
Whistle
Abicim sıkmak ne demek, keyifle izledim fotoları daha ne olsun, daha iyi yapanlarda böyle böyle öğrendiler,bisikletiniz çok güzelmiş güle güle kullanın,gezi yazısı(raporlama)da güzel eee, ben beğendim emeğinize tekerinize sağlık.Bol pedallı turlarınız olsun...:in:
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın
Kayıt
16 Kasım 2009
Mesaj
84
Tepki
70
Şehir
KONYA
Tek başına sürmekte çok zordur, gruplara katılın yada kendi ekibinizi kurun derim. Paylaşımınız ve anlatımınız güzeldi. Yeni gezi ve maceralarınızı bekleriz. Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selahattin Aydın

Selahattin Aydın

Aktif Üye
Kayıt
27 Aralık 2009
Mesaj
139
Tepki
112
Şehir
erdemli/MERSİN
Bisiklet
Trek
Bu gün yaptıgım tur 3 saat sürdü. Evden çiktiktan sonra Dagyamaci koyune gittim. Orada 19.yy dan kalma bir ermeni kilisesi vardi. Amacim onu gormekti. Gittigimde pek de beklediğim birşeyle karsilasmadim. Hatta o tarihi eser kilise ahir niyetine kullaniliyordu. 3 bölümden olusan kilise iki katli binadan ibaretti.
bu fotolar kilisenin fotolari
http://img.tapatalk.com/d/14/03/16/uvaba4y2.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/dugujaqy.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/tu6agahu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/2asapegu.jpg

Bu fotografi da yolda giderken cektimhttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/peve8usu.jpg

Daha sonra geri donerken planimi degistirdim. Karaköpru ormani diye bilinen Gölpinari mesire yerine gidip biraz mtb nin tadini cikardim
http://img.tapatalk.com/d/14/03/16/ume7epyr.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/03/16/zamuvesu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/y8y9ejad.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/tahugate.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/ube4ygub.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/2agenypa.jpg

Kazanimlarim
Guzel bir tur oldu
Kilisenin tarihini ogrendim
Ormanda ruzgardan dolayi çam yapraginin cikardigi sesi dinledim.
Cam purunde bisiklet surmenin keyfine vardim.
Ormanda kendime bir parkur buldum.
Tertemiz hava aldim.

Inşallah sizi sıkmamışımdır.


SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi