Scudo Sports

Unutkanlik

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Tepki
151
Unutkanlık 7'den 70'e hepimizin gündelik sorunudur. Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir. İsimleri, telefon numaralarını, eşyalarımızın yerini, söz verdiğimiz halde arkadaşımızı aramayı, alış verişe çıkarken alacaklarımızı unuttuğumuzda "bugünlerde çok unutkan oldum" deriz. Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir. Oysa günlük yaşamı çok etkilemediğini düşündüğümüz unutkanlıklar, ileri yaşlarda görüldüğünde halk arasında "bunama" olarak bilinen "demans" adlı hastalığın habercisi olabilir.

Bu sitede hafızanızın gücünü ölçün:(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz
Scudo
teşekkürler çarşıııııııı platoon.sayende hafızamın kuvvetli oldugunu ögrendim.mutluyum:D ...

hafızam mükemmel çıktı ve oyunu da tamamlayabildim:D

iyi ya gerçekten unutkan olduğumu düşünüyordum zaman zaman değilmişim moralim düzeldi sağolasın platon

bende durumlar kötü çıktı .test sonucu 'normalin altında çıktı'
paylaşımiçin teşekkürler

unutkanlık iyidir gereksiz bilgileri unutarak hafızamız temizlenmiş olur..zaten önemli şeyleri unutmayız doğum gunleri, yıl dönümleri vs zaten bunları unutursak hayatımızın seyri değişebilir..;) :D :rolleyes:

hafızamda kuvvetliimiş bu arada:p

Geri