Scudo Sports

Unibike bisiklet fuarı kurulum, görüntüler, kareler, videolar.

@Gökay Akçay

Anladigim kadariyla , internetten yapilan basvuru, sadece sizin iletisim detaylarinizi girdiginiz bir portal. Ben girerken ayni bilgileri kagit ustunde bir forma girdim (internet girisi yapmamistim) , girisler yine herkes icin 10.-TL .

Gecen sene de fuari takip etmistim , sanki gecen seneki firmalarin katilim ve urunlerin cesitlilik duzeyi daha iyiydi diye dusunuyorum.
Bu seneki katilimin , ben cok daha fazla ve detayli olacagini dusunuyordum ancak ne yazik ki , sahsen hayal kirikligi yasadim.
Belki de bu durum , kendimi , bu fuara yonelik yogun beklentilerle sartlamam ile ilgilidir.

Scudo
Geçen sene bike fit ile işgili bi kaç stant vardı. Hatta dijital verilerle bilgisayar tabanlı ölçüm yapan sistemler de vardı. Kalça genişliğini, iç bacak boyunu ölçen aletler vardı ücretsiz faydalanılıyordu. Bu sene hiçbirisi yok. Tek artı bisanın karbon modelleri sanırım. Birde directrunner diye bişey vardı bisiklete bağlanan dört zamanlı bi motor. Çok hoşuma gitti ama ne kadar güvenli ve dayanıklı olur emin değilim.

@Şeffaf
Corellinin gecen seneki modelleri kotuydu simdi baya bir gelisme var kayanak boruları falan silinmis.

corelli yüzde 20 indrimli fiyat ise tuzlu .alu modelleri de merak ettım aynı mı acaba.karbon kadro secımı gorunurde ıyı :)

Fuar geçen seneden farkli değildi açikcasi. Çeşitlilik ve yeni model açisindan cok birsey vaat etmiyor. Malum piyasa sartlari ve kur farkindan dolayi kötü etkilenmiş.

Corelli,

Fuara ilk adimimi attiğimda direk corelli standi dikkatimi fazlasiyla çekti. Derslerine oldukca iyi çalişmişlar. Her sene ciddi anlamda yol kateden bir firma alt gruplardaki modelleriyle rakipleri olan salcano ve kron u ciddi anlamda zorlayacak. Ki şahsen bisiklet üzerine kullanilan işçilik ve donanim bu segmentte kullanicilarin oldukça dikkatini çekecektir.

Özellikle yol grubundaki ataklarini ciddi anlamda riskli buldum. Fiyat ve kullanilan donanim olarak tercih edilir mi bilemem ama üst segmentte ben varim dediklerini duyar gibiyim.

IMG_20190411_125149.jpg

Bisan

Nihayet ürün lansmanlarindaki gidon bogazlarini ve sele borularini degiştirmisler ve fuarda karbon modellerini ortaya cikarmislar
IMG_20190411_132246.jpg

Kullandiklari karbon kalitesini bilemem ama goruntu ve boya işçiliği olarak pek beğenmedim. Beğendiğim modelleri ise el yapimi olan fixie ve single speed bisikletleri oldu.
IMG_20190411_132117.jpg

Trek,

Bu sene ki modellerinde büyüyen fontlari, madone serilerinden alişik olduğumuz alin borusundaki flaplarin olmayişi dikkatimi ceken ilk husustu. Firma bu seneki modellerinde disk freni oldukca guzel konumlandirmiş. Alüminyum serisinde dikkatimi ceken alr serisi karbonu aratmayacak bir model.
IMG_20190411_125553.jpg

Asli bisiklet

Fuarda hayal kirikliği yaratan iki firmadan biriydi. Modelleri ve stantlarini özensiz buldum. Bu sene ürün gamlarindaki azalma ciddi anlamda göze çarpiyor.

Orbea

Fuarin ikinci hayal kirikliği ise orbea, asli bisiklet ile ayni kaderi paylaşiyor malesef

Aktif pedal

Nedendir bilinmez duyurularini yapmalarina rağmen fuar stantlari yer almiyordu. Buyuk ihtimal son dakika anlaşmazliği.

Atek bisiklet

Fuardaki en özenli ikinci stanttı benim gözümde. Oldukça büyük,, özenli, disiplinli ve ürün çeşitliliğiyle dikkatleri üzerine cekiyordu.

Umit bisiklet

Giant ile oldukça göz önündelerdi. Sehir grubunda zirvedeydiler her zaman ama bu sene yol grubunda bana daha bi özenli geldiler. Özellikle advanced ve propel serisi muhşemdi. Özellikle yol bisikleti almayi düşünenler mutlaka giant standina uğramalilar.

Bike republic

Aktif pedal gibi standlarini göremedim.

Merhaba arkadaşlar geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuarı sizler için gezdim şahsi fikrim geçen yıl daha fazla markanın olduğuydu bu yıl bike republic, aktif pedal gelmemişti mesela gelen firmalar da genelde bir kaç model getirmişlerdi orbea gibi onun dışında vioalanın gelmesi fuara renk katmış gözümün önünde gerçekleştirdiği performansı sanki gerçek değilmiş gibi bir his yarattı bende :)

Oynatma listesi oluşturdum ilk videolar bunlar yeni videolar eklendikçe liste kendini güncelleyecek bi kaç gün sonra tekrar bi gelip bakın derim iyi seyirler :)

(link)

@kod_black

Single speedler gerçekten çok güzel görünüyor. Markası ne acaba okunan bişey yokta?

@EneMyPeAcE
Bisan ama satışta değillermiş diye duydum.

@EneMyPeAcE
Bisan 'a ait bisikletler. Tasarimcisi ise Solo türk ün tasarimcisina ait. Tamamen el yapimi ve suan icin sadece prototip olarak mevcut. Gelen tepkilere göre seri üretime geçecekmiş. Ciddi anlamda göz alici bisikletler. Aklimi çelmedi değil?

• Beğen
Tepkiler: EneMyPeAcE
İlk defa Unibike Fuarına gittim. Önceki fuarlara kıyasla nasıldı bilemiyorum ama benim hoşuma gitti. Özellikle Bisan'a çok şaşırdım.

Kadro işçiliği çok iyi göründü gözüme. Hem yol hem de MTB kadrolarından örnek fotoğraflar çektim. Kaynak yerlerine çok iyi çalışmışlar:

195108

195109

195110

195111

Şu işçiliği ne Carraro, ne Sedona ne de Corelli'de göremedim mesela. Bu yüzden alkışı hak ediyorlar. Tabii esnemezlik, boya kalitesi vs. böyle anlayamayız.

Bu da meşhur singlespeed:
195112

Karbon kadrolu bisikletler:
195113

195114

Standta görevli bir arkadaşla konuştuk. Alüminyum yol bisikletlerinde en yüksek donanım Shimano Sora. Ama hepsi grupset. Sora, Claris ve Tourney donanımlı bisikletler. Ultegra, 105 vs. ilerleyen zamanlarda dedi. Şimdilik böyle giriş yapacaklarmış.

Şehir bisikletleri arasında neden sabit maşalı fitness tarzı yok diye de sordum. 2020 planları arasında dedi. Şu an tedarik ettikleri kadroları yaylı maşaya göre almışlar. Talebe göre şekil alacak dedi. Baya yatırım yapmışlar fabrikaya. Avrupa'ya açılma planları varmış gelecekte.

Daha sonra başka fotoğraflar ekleyeceğim. Video da çektim ama editlemesi uzun sürebilir.

Fotoğraf video çekip görüşlerini bizimle paylaşan arkadaşların hepsine çok teşekkürler; insanların bizi bilgilendirmek için harcadığı emeği görmezden gelip abuk sabuk mesajlarla sadece görsel kirlilik yaratan forum trollerine söyleyecek laf kalmadı bende

Videoyu editlemek için oturdum ama harici mikrofonun pili bittiği için ses kaydı yapmamış kamera. :koptum: 40 dk video çöp oldu. Neyse, biraz daha fotoğraf ekleyeyim. Yapacak bi şey yok. :krsn:

Carraro'ların 2019 tasarımları çok iyi. Sade gövdeler, daha az yazı. Mat tonlar. Marka sınıf atlamış gibi.

IMG_2867e.jpg IMG_2869.JPG IMG_2870e.jpg

İtalyan kırmızısı. ?

IMG_2888e.jpg IMG_2890e.jpg IMG_2894e.jpg IMG_2895e.jpg IMG_2896e.jpg

Gürkan Genç'in bisikleti.

IMG_2897e.jpg IMG_2900e.jpg IMG_2902e.jpg

Deore bana yetmez diyen olursa üstüne bu fotoğrafları atın. ?

@Sinan Ceylan videonun çöp olmasına gerek yok müzik eklersiniz veya alt yazı ekleyebilirsiniz. Fotoğraflar için de ayrıca teşekkür ederiz.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Gökay Akçay

kusura bakmayiniz , sizin soylediginizi cok iyi anlayamadigim icin soruyorum ; kacirdigimiz bir nokta mi var ?

@Sinan Ceylan

Şuan çok üzgünüm ferrari scuderia yı görmedim fuarda o kadar turlamama rağmen nasıl gözden kaçırdım yaa şimdi video editlerken kamera uzaktan yakalamış ama ben görmediğim için ayrıntılı çekemedim maalesef :(

Peugeot r16 ile mosso claris karşılaştırdım açık ara fark ile peugeot aldı.
Farklar:
Peugeot frenler tektro geri kalan her şey claris mosso ise full claris.
Peugeot lastikler wanda mosso ne bilmiyorum.
İkisindede kablolar icerden geciyor.
Jantlar çift kat alüminyum.
Peugeot mossodan da hafif.
Peugeot 3000tl mosso 3300 tl
Peugeot fuara özel indirim yapıyor.
Tasarım olarak ise peugeot daha önde.

Geri