Scudo Sports

Unesco Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu

Tepki
744
Bisiklet
Cube
Tur Unesco Dünya Mirası listesine seçilmiş tarih yönünden zengin Pergamon ve Ephesus şimdiki adıyla Bergama ve Efes arasında gerçekleşen koruma ve tanıtmayı amaçlayan bir bisiklet turudur. Bu yıl ikincisi gerçekleşen turda Unesco şehirleri arasında (1000in üstüne Unesco Dünya Mirası Bulunmakta) gerçekleşen anlamlı tur Dünyada İlk ve Tek olma özelliği taşıyor. İlk gün Bergamadan Bostanlıya ikinci gün Bostanlıdan Selçuk a sürüş gerçekleştirdik. İlk gün 101 km ikinci gün 95 km mesafe katettik, 250 bisikletli ile. Bizlerin güvenliğini yayan, motorlu ve otomobilli polisler sağladı, çoğu zaman eskortluk ettiler. Yoğun yerlerde tek şerit yol müsait ise iki şerit bize ait idi. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinin, meyvelerin, kek, su ve meyve sularının ikram edildiği turda 30 liralık katılım ücretiyle forma, çanta ve adımıza 3 adet fidan dikildi. Ekranlardan tanıdığımız Yosi Mizrahi ve Emre Kızılırmak'ta etkinliğe katılıp bisiklet sürdüler. Eğlenceli anlar yaşadığım bu turda ilk günü bu şekilde videoladım. İyi seyirler.

Tur'a ait iki adet fotoğrafıda ekledim. Bir tanesinde ben kendi hareketimi yapıyorum diğeri ise tüm grup.IMG_3364.JPG IMG_20170924_225449_492.jpg

Scudo
imrendim hatta kıskandım ve hatta hasetlendim doğrusu. hangi şehir düzenlemişse farkını bir kez daha farkettirmiş.

Tek kelime ile harika emeği geçenleri tebrik ediyorum. Paylaşım için teşekkürler. İmrenmemek elde değil.

İyiydi hoşdu da,özellikle ilk gün sürekli dur!yavaş!dur!yavaş! Temposuz,12-14 km. İle ne boyun kaldı,ne omuz!
İlk seneye göre baya bir sıkıldım.
Yancıların fazla artistik hareketleri cabası.
Spor anlamından çok biraz da reklama dönüşmesi de ayrı.
Seneye pek düşünmüyorum açıkçası.

@soneryen @mehmetsunu Ayrıca Sponsorlar Skoda eskort araç, Arbella Makarna ve Accell Bisiklette bisikletlilerin sorunlarına teknik ekibiyle müdehale etti. Olumsuz yanlarıda yok değil, bence olumlu yanları ağır basıyor videodada belli oluyordur zaten. Sıradan bir bisiklet turunun üstündeydi. Hatta Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç Önümüzdeki yıl Truva yılı ilan edilmesi dolayısıyla Unesco Dünya Mirası Yolunda 2018'de varış noktası Truva yani Çanakkale olabileceğinin müjdesini verdi. Hem farklı bir coğrafya hemde km bazında daha uzak olması sebebiyle heyecanlandırdı. :)

@Tur Şoförü Arkadaşımda bu turdaydı. Selçukta yaşıyor o. Yavaş gitmekten biraz gücümüz üzüldü ama genel olarak beğendiğini söylemişti. Aslında turun amacı göz önünde bulundurulduğunda yavaş gitmek pekte garipsenecek birşey drğil. Vidyo çok güzdl olmuş elinize sağlık. Gitmiş kadar oldum ikinvi günü bekliyorum :D

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
Geri