Scudo Sports

Ümit magnetic 28 '' şehir bisikleti aldım

@furkan.zaman yorumun icin tesekkur ederim. dandik mal can sikar hic takili olmasin bisikletin uzerinde daha iyi. ben de ihlas bisan mountaincat var. 14.900 kg. agir agir diye adi cikmis ama normal yani. amcamin balkonunda yillardir bekliyordu ben aldim. simdi ustundeki gereksiz seyler cabucak eskise arizalansa da yeni ve duzgun parcalar taksam diye bekliyorum. anahtar, alyan takimi pedal gobek sokme anahtarlari falan aldim. yavas yavas toparlayacagim. sonra bu konudaki bisikleti de almayi dusunuyorum. onunlada kendim ugrasacagim. o yuzden kadroda sikinti yoksa garanti servis falanda cok onemli degil benim gibi dusunen insanlar icin. ama kendi ugrasamayacaklar servis konusunda umit bisikletten memnun kalmayabilirler.

Scudo
Ümit bisikletin 20 inç olanını yıllar önce çocuğuma ilk bisiklet olarak almıştım.
Bayağı zaman kullandı.sonra büyüdü 26 aldık ama o ilk bisiklet ilk günkü gibi duruyordu.
Karşı komşunun oğluna hediye ettim en az 3 yılda o kullandı.
O Bisikletten beridir Ümit benim aklımda fena olmayan bisiklet diye kaldı.
Şimdi sitesindeki bisikletlere bakınca açıkça üzülüyorum.

@Mehmet Cemre Kısa yani kisiye gore degisir. ben 13-15 kg araligini normal buluyorum prof. olmayan birisi olarak. isin uzmani degilim ama benim bisikletin ustundeki dandik gobek, sele, masa, jant gibi parcalari degistirsem 1-2 kg daha hafifletirim diye dusunuyorum. bakin bu kadro insanlarin hakkinda ''kursundan mi yapilmis'' diye bahsettigi kadro. ben haftanin 3 - 4 gunu spor olsun diye genelde 30-40 km surecek insanlarin 1-2 kg daha hafif bisiklet icin yuzlerce lira daha fazla para vermesini mantikli bulmuyorum. yani kendi ihtiyacima gore konusuyorum.

• Beğen
Tepkiler: bisikletmotoru
1 kilo bile farkediyor reyiz 30 km yolda. Ayaklarına 13 ve 14 kilo bağladılar. 2 saat onları taşıyacaksın. ?

demek istedigim kullanim amaci yaris performans ve duzenli ulasim araci olarak bisiklet kullanan insanlar icin degil de bozuk kaldirimli yollarda spor yapma amaciyla bisiklet kullanicaklar icin 1-2 kg cok onemli degildir. bana gore daha fazla kalori yakarin baska da cok fark olmaz. :)

yine kendi kriterlerime gore umit bisikletin bu kadrosu hosuma gidiyor. ucuza alip yavas yavas ihtiyaclarima gore ozellestirmek ve spor yapmak icin ideal. agirligi, fiyati ideal goruntusu guzel.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2 haftalık süreç te bisikletimle işe gidiyorum yıllar önce castello marka almıştık marketten ama kullanamadık bodrumda yattı yıllarca şimdilik bunu kullanıyorum yeni bisiklet almayı da düşünüyorum ama ben dudullu-çamlıca arası gidip geliyorum çoğu yolda kollarım hilti tutar gibi titriyor yoldan dolayı, demek istediğim ümit bisiklet bu tarz yola uygun mudur alayım mı yoksa benim demir bisikletimle devam mı edeyim

Benim olduğum yerde tum yollar bozuk ama asfalta çıkıp bağcılardan, bakırköye yardırıyorum, geri geliyorum. 14 km oluyor. Artık her yol asfalt oldu. Bakkala gitmek için bisiklet alıyorsan çift amortisor al, rahat git. Spormu yapacaksın, pedalları zorlayıp işkence mi çekeceksin ? Ben atlamayı, zıplamayı, toprakta sürmeyi seviyorum ama şehir bisikleti alacağım. Artık adamlar dağlara yol bisikletiyle çıkıyor.

yani sormak istediğim düzgün olmayan yollara dayanır mı ümit bisiklet elimdeki bisiklet sağlam ama ağır iş ev arası 10,5 km biraz işkence de çekmiyor değilim :)

Dayanır, sağlamdır ve oldukça rahattır ama sanki adamın biri demiş "hadi beyler bisiklet yapalım" bakkaldan sistemleri toplayıp 10 dakikada yapılmış bisiklet gibi. @galvaniz ümit alıyorsan düz maşa al.

tamam arkadaşım teşekkür ederim

@galvaniz ayni bisikletin mavisi kayinpederim de var benim bisani almadan once kullaniyordum. buyuk ihtimal frenlerin cantilever yani kisa bacakli tel fren. bunlari uzun bacakli fren takimiyla degistir. bisikletin kadrosu guzel ve benim bisikletimden bir kilo civari hafif diye hatirliyorum. eger acelen yoksa iyi bir butce ayarlayana kadar seni guzel idare edicek bir bisiklet castello. dandik bir bisiklet degil. ben gobeklerini sıkıp frenlerini degistirdim ve jantin papuclara degen kisimlarini bulasik deterjaniyla iyice temizledikten sonra zimba gibi olmustu.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@acuhacı bende v fren olarak fren sistemini komple değiştirdim viteslere ayar yaptırıp yağlattım olması gereken bütün bakımları yapıldı ama takii bizim arkadaşın bisikletine binene kadar iyiydi onda kron marka vardı şimdi benim bisiklet çok ağır gelmeye başladı :)

bisikleti alan arkadaşa hayırlı olsun da, benim dikkatimi başka birşey çekti..

kadro üstüne kocaman "magnetic" yazmışlar ufacık da "ümit" yazmışlar. nedir bu yerli firmaların kendi isimlerinden bu kadar çekinmesi, sanki magnetic firması ümit modelini üretmiş gibi duruyor. yerli gıdada da var bu olay, eti ve ülker dışındaki aburcubur üreten markalar kendi adlarını neredeyse yazmayacaklar, bütün ürünlere yabancı isimleri basıp geçiyorlar. marka olmak için çabalamak yerine piyasadaki oturmuş koşullardan yararlanmaya çalışıyorlar.

madem birşey üretiyorsun kendi adını kocaman yaz oraya herkes görsün haksız mıyım :cool:

https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fumitbisiklet.com.tr%2Furunler%2Foriginal%2F19719_2863%2520magnetic%2520v%2520copy.jpg&hash=8c8e00ce88e5d50691cdec2d2388ac42

Abi biraz geç gördüm ama ben de bu yazın bu bisikletten almayı planlıyorum. Beni 3-4 yıl götürebilecek bir bisiklet'mi o kadar hor kullanan birisi deilim .

Zayıflamak için ve birazda gezmek için fiyatı 660 ₺ Ümit Magnetic 2D 28 Jant Bisiklet 2862 Disklli falan almayı düşünüyorum nasıl düşünüyorum. Sizce nasıl ???

IMG_20160323_200026.jpg IMG_20160324_205440.jpg IMG_20160324_082511.jpg Bisikletimden bir kaç fotoğraf...

Geri