Scudo Sports

Umarsızca her yere çöp atanlara...

GoMMeS

Daimi Üye
Tepki
141
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar şu aşağıda gördüğünüz ne güzel bir manzara değil mi? İnsanın uzaklara dalarak kafa dinleyesi geliyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/5d2db11fe61360546dd62329dd56ee08.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/bc72d8840d30e1fdc47f30b898eb2e72.jpg

Amma velakin burnunuzun dibi de bu durumda:

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/06c993159f97ac73cd8def9dc1289350.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/65d45099dd7fd77b6fc33cb66f62c638.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/bcb205fc81e7d69ec65e62239926f8e3.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/cb8ebd50448a9fe0d95044525804dd7a.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/2f19bc2d20c63f94c18d6abb034e3cae.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/05/2e78dcfdeb0ee799fdd84b01f2830d0b.jpg

Şimdi bu yapan arkadaşlarla manzaranın güzelliği konusunda hem fikir olmalıyız ki sürekli buraya gelip gidiyorlar. Bir daha gelmeyeceklermiş gibi ne diye bırakıp giderler anlamak mümkün değil. Aynı vurdumduymazlığı evlerinde de yapıyorlar mı acep?

Scudo
Evrende, ait olduğu doğayla çelişen tek canlı insanoğludur.

Arabamda 800 km boyunca çöp taşıdığımı bilirim. Sadece çözünecek çöpleri atarım (Meyve çöpleri,Bayat ekmek vs ) Onları da insanların kullanmadığı ıssız yerlere atıyorum.

• Beğen
Tepkiler: bua
Konu çevreyi kirletmek olunca insanlar müthiş çaba gösteriyor. İl/ilçe merkezinden uzaklaşıp kafa dinlemeye, fotoğraf çekmeye gidiyorum sık sık; yahu arkadaş ilgisiz alakasız yerlerde şişeler, çerez-kuruyemiş ambalajları, allahın belası ıslak mendiller vb. bir sürü şey... Fena şeyler söylüyorum çok fena şeyler; sadece görünce değil aklıma geldikçe... Bir faydası yok tabii. Temizlik bir kültür meselesidir ancak evini, çok kıymetli arabasını sürekli temizleyip içinde yaşadığı dünyayı kirletmek ahmaklıktır, aptallıktır dahası riyakarlıktır. Bu vesileyle çevreyi kirletenleri tekrar anıyorum, kulakları çınlasın.

Aynısını evinde de yapıyorsa saygı duyarım :))

@GoMMeS
Insanoğlu böyle şeyleri ailesinden, çevresinden ve okuldan öğrenir. Daha diyecek sözüm yok. Herkes duyarlı olsa keşke.

@BF Okuru Size katılmıyorum.Öğrenmekten ziyade farkındalık oluşmalı 7 8 sene öncesine kadar benim ailem ve ben çevreye çöp atardık (Şehir içine Cadde sokak) Daha sonra forumlarda gezinirken bi farkındalik oluştu ve artık bizim ailede çöp atan yok. Dediğim gibi arabada 800 km boyunca çöp taşıdım ben. Kışlık elbiselerimi giymek için çıkarttığımda cebinden çöp çıkma ihtimali yüksek.

Bütün olay farkındalık. Bisiklet kullanmayan nasıl bisikletliyi fark etmiyor ,onu anlamıyorsa bu konuda öyle. İnsanların bazı şeyleri fark etmesini sağlamalıyız.

Keşke atılanlar sadece çekirdek kabukları yiyecek artıkları olsa. Bunlar sadece şimdilik bizi rahatsız eden şeyler(göze çarpanlar) ama ileride doğaya attığımız pillerin, atık yağların, ital parfümlerin, araba egzozundan çıkan Co2 nin çok daha büyük zararlarını belki biz değil ama gelecek görecek. Hangi birini saysam bilemiyorum, doğaya tamamen aykırıyız. Bırakın doğayı adam daha yediği zararlı şeyleri bilmiyor ki attığı şeyin doğaya zarar vereceğini bilsin, kullanılan şampuan hem gerek yok hem doğaya zarar evde annem hala atık yağları lavaboya döküyor topla diyorum umrunda değil kim alacak diyor. Ya da biz mi yanlış anlıyoruz doğayı ?

Bence doğaya atılan atıklar plastik ya da ne bileyim doğada çözünemeyecek derecede kimyasal çöplerse atılmamalı. ama çekirdekmiş yiyecekmiş onlar sadece görüntü kirliliği yapıyorlar. bizim uğraşmamız gereken Dünya'ya doğaya gerçekten zarar veren atık gaz ve kimyevi maddelerdir. Tabi görüntü kirliliğine de dikkat etmek lazım her önüne gelen yere de çöp atmamalı insan, ama bence bu önümüzde ki sorunlar arasında basit kalıyor. Biz kullandığımız deterjanların, şampuanların,parfümlerin,fazla tükettiğimiz elektriğin, temiz bir şekilde alıp içerisine kimyasallar katarak doğaya saldığımız suyun, havanın korunması için ne yapıyoruz. Bunlar daha büyük sorunlar! Suyu idareli kullan diyorlar istediğin kadar kullanabilirsin doğanın dengesi o dönüşümü sağlar ama sen suya kimyasal katarsan havaya Co2 katarsan o denge bozulur. Bazı şeylerin de doğaya atılması gerekiyor. tarladaki buğdayın vitamini demiri çinkosu olacak olan gübreleri de çöpe atıyoruz bu sefer. sonra salak gibi hem gübre parası veriyoruz hem de gübreyle beraber bir çok kimyasalı doğaya atıyoruz. Eskiden tuvalet evin arkasında olurdu arkası açık vaziyette hem ihtiyaç giderilirdi hemde oradan tarlanın gübresi sağlanmış olurdu. evet iğrenç geliyor ama doğanın kanunu bu fakat sistem baştan yanlış ne yapılabilir ki şehirde yaşam doğaya aykırı, ve şehirde yaşadığımız sürece doğaya bir şekilde zarar veriyoruz. evet keşke içine sıçsaydık dünyanın en azından doğal gübre olurdu ama biz çok farklı şeyler yapıyoruz doğayı yok ediyoruz. ve tabi karşılığı olacak bunun canlılar doğa bizden öcünü alacak.

Genç bakış Programında beslenmeyle alakalı gibi ama gerçekleri yansıtan bir video demeyeceğim, belgesel gibi olmuş bence 17. dk dan sonra tema vakfı onursal başkanı Hayrettin Karaca'nın konuşması var aslında ne yapılması gerektiğini anlatıyor biz insancıklara. Evet belki konuyu farklı yere çektim ama bunları yazmak istedim. Teşekkürler bu konuyu açtığın için

Ya ben de insanımızı anlamıyorum.Amacım kesinlikle yermek değil halkımızı.Ama elindeki çöpü alıp çöp kutusuna atmak çok zor geliyor bizim millete.Çekirdek kabuğunu atmış oraya poşete koymak çok mu zor geldi ? Ne diyeyim ülkemizin çok güzel doğasının içine ediyoruz.

geçen hafta ürgüp göremeye geziye gittik arkadaşlar
orada bir camping alanı var, ismini unuttum.
orada kalan çekik gözlü kardeşlerimiz yaklaşık 20 30 kişi, ellerinde eldivenler ve çöp poşetleri, etraftaki yolun kenarındaki tüm çöpleri temizlemeye çalışıyorlardı yaşları da değişkendi 20 li yaş ta olanda vardı 50 li olanda

zamanında bizden temizliği öğrenen avrupa(fransa vs) toplumu gerçeği varken, şimdi ise bilinçsizce amaçsızca sadece kirletiyoruz tahrip ediyoruz yok ediyoruz. sonra şu plaj neden ücretli plajlar halkın olmalı nidaları atıyoruz vs vs. bedava olsun görelim oranın halini, izmirde yaşayanlar bilirler sahil güvenliğin, incir altının ve bostanlı sahilin haftasonundaki halini, sorumluluk şart,

sadece çekirek olsa... tüm cam şişeler el mahkum kırılıp etrafa saçılmak zorundalarmış gibi sanki... bebek bezleri sanki böyle mekanları süslemek için yaratılmış... bira kutuları ve sigara izmaritleri ise resmi tamamlayan birer motif gibiler.

ben tur arasında soluklanmak için burada durduğum sırada, ticari minibüsleriyle gelmiş, denizlerine girmiş 3 abi vardı... işlerini bitirdikten sonra bir güzel poşet içindekileri etrafa saçmazlar mı? ne yalan söyleyim 3 kişi olmaları, altlarında araba olması ve nispeten ıssız bir ortamda bulunmamızdan mütevellit pustum kenara...

tek pislik karadan denize atılanlar değil elbet, denizden de bir ton çöp geliyor hatay sahiline. arada balığa çıkarız mesela tekne ile. kaptanlara bir türlü anlatamadık. neymiş efendim denizde olan denizde kalırmış. hobaa, kaldırıp atıyor adam eline ne geçerse. ya sen burdan ekmek yiyorsun. onun sahip çıkması ve bizi uyarması gerekirken biz onu uyarıyoruz. bir de alay ediyorlar.

Bundan 2 - 3 hafta önce belgrad'a tur düzenleyip gittik. Karşımda gördüğüm manzara o kadar kötü ki. Bir insanoğlunun bunları yapması acı verici. O güzelim ormanın temiz havanın içinde poşetler mi dersiniz , mangallar mı , cola şişeleri vs vs. Kendimden insanlığımdan utandım resmen.

Bugün Sarıyer taraflarına araba önümde giderken camdan su şişesini yola fırlattı. Ben bisikletli olduğum halde peçete , plastik şişe atılacak malzemelerimi çantama koyup çöp bulduğumda atıyorsam o adamın veya kimse su şişesini yola atması o kadar zoruma gitti ki..

Umudum yok her zaman bu böyle devam edecek gibi..

• Beğen
Tepkiler: dodobir
Sahile turistler geldi ilk bas durdular bi cuvalla etraftaki tuum copleri topladilar.sonradan oturdular kendimden utandim

İstanbul'da şu reklamı yol kenarındaki raketlerde gördüğümde içim burkuldu,
copunu-cope-at,s8LbvRo9806W5KNkAKQmPg.jpg

Bunun, bırakın raketleri, herhangi bir yerde minicik bir şekilde yazıyor olması bile utanç duyulması gereken bir şeyken...

Çekirdek kabuğunu yada fosil olacak atıkları anlarım da cam nedir plastik nedir teneke nedir abi ya ne zaman akıllanacak bu insanoğlu. Kendini düşünmüyorsun madem geleceğini düşün demi. Bizden hiç bir şey olmaz hocam çevreye sahip çıkmayan birisi vatanına nasıl sahip çıkacak. Tabi ya nasıl olsa temizliyorlar yada temizlikçi maaşını boşuna mı alıyor demi. Lafa gelince devlet kurarız icraata gelin ce bir b... yok eşkıyalıktan başka bir şey değil bu ya İslamiyeti yaşamadığımız gibi insanlığı da bitirdik. Geçmiş olsun bana dokunmayan bin yıl yaşasın hesabı yazık gerçekten.

Geri