Geçmiş olsun dostum, inşaallah tekrarlanmaz. Ancak kazanın oluş şeklini eğer doğru anladıysam hızınla takip mesafen hatalı, kendine fren yapacak alan bırakmamışsın. Trafikte bisiklet sürmek gerçekten çok zor, biçimsiz kaldırımlar, olmayan emniyet şeritleri, varolan şeritlerin darlığı ve en önemlisi dikkatsiz sürücüler gibi araçlar için bile tehlike yaratan çok fazla etken var, haliyle biz bisikletliler diğer araçlara göre çok fazla risk altındayız. Bu riski en aza indirmenin yolu ise yüksek dikkat ve yüksek güvenlik. Ancak şu da var, hem bisiklet hem de otomobil kullanıcısı olarak trafikte bazı motor ve bisiklet sürücülerinin de fazlasıyla dikkatsiz olduğunu görüyorum. Güvenlik yalnızca kask takmakla olmuyor, diğer araçlar tarafından görülebilir olmak da en az kask takmak kadar önemli. Araç kullanırken motor ve bisikletlere ekstra dikkat ediyorum, geçiş üstünlüğüm varken bile, trafiği tehlikeye sokmayacak bir pozisyondaysam onlara öncelik veriyorum ancak yalnızca görebildiklerime. Allah'a şükür şu ana kadar ne bisikletle ne de otomobille bir kazaya karışmadım. İnşaallah da karışmam. Ama araçlar arasından slalom yapan hızlı bir motorsikleti farketmek kolay değil, aynada göremeyeceğiniz, kör noktada sizi takip eden bir bisikleti de öyle. O yüzden gündüz de olsa aydınlatmaları kullanmakta fayda var. Araçların kör noktalarında bile olsak kullandığımız bir ışık, (özellikle flash modundayken) yansıyarak kendini belli edecektir. Ani durumlarda başka bir tarafa kaçmamız gerekebilir, böyle anlarda gidonda bulunan bir ayna bize milisaniyelerle de olsa zaman kazandıracak ve başka bir kazaya sebep olmanın önüne geçecektir. Bir de bisiklet sürmeye başlayan herkesin -eğer trafik bilgisi yoksa- ehliyet kursuna gider gibi oturup trafik kurallarını öğrenmesi taraftarıyım. Sonuçta ufak detaylar, hayat kurtarabilir. Tekrar geçmiş olsun.
Not: Yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem, bahsettiğim örnekler ve eksiklikler bahsi geçen kaza ile alakalı değildir. Teksan dostumuzun başına gelen kazayı okuyan yeni bisikletçi kardeşlerimize ufak tavsiyeler niteliğindedir.