Scudo Sports

Uludağımız

Scudo
@srdrmrs , eşlik etmemiz sizce uygun olursa ve planlamanız bize de uyarsa birlikte sürebiliriz.....

Abi bende grupta yer alan bir kişiyim sadece. Katılım herkese açık. Bazı kurallar var onu atayım :)

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve cazci
@srdrmrs yanlış anlamanızı istemem ama her kim olursa olsun, mizah amaçlı bile olsa kendi gibi olmayanlara bu kadar tepeden, kibirli ve züppe ce bakarak kurallar koymamalı...
Kural jargonunu ve mantığını çok yadırgadım doğrusu...

@srdrmrs yanlış anlamanızı istemem ama her kim olursa olsun, mizah amaçlı bile olsa kendi gibi olmayanlara bu kadar tepeden, kibirli ve züppe ce bakarak kurallar koymamalı...
Aciklamalar Ingilizce bir kaynaktan alinmis gibi duruyor, dilimize cevirince biraz garip durmus sadece. O yuzden yadirgamamaniz gerektigini dusunuyorum.

@cazci +1. Arkadaşlara Uludağ parkurunda ben de mi eşlik etsem diye bir anlık düşündüm ama sonra strava kurallarını okuyunca bir garip hissettim abi. Yok yani Allah korusun ekipten biri bir sağlık sorunu geçirse falan geri kalanlar "Profesyonelce" davranıp ortalamaları düşmesin diye durmayıp aynen devam edecekler her hal. Bu adamlar ne için bisiklet sürüyorlar, amaçları ne diye kendi kendime sorup durdum, bilemedim... Yazmamıştım, ama sen adeta hislerime/hislerimize tercüman olmuşsun.

@a.gul29 peki, diyelim ki bu bir çeviri olsun.
Hatta "Lordlar Kamarası Bisiklet Asilzadeleri" gibi bir yapaylığın kuralları olsun..
Yahu en kötü çeviride bile tuhaf yerler yaşanılan ülkenin diline uygun olarak düzeltilir..
Bu arkadaşlar sanırım: - Biz bisiklet kullanırken astral seyahatlara çıkarız, yeterli olmayan yanımıza yaklaşmasın, daha gidilecek çok gezegen var - modunda nasıl bir "ego yapısı" içindelerse bir o kadar da spor etiğinin dışındalar...
@Ceyhun Özkan , elbet bu kaygan zeminin bir açıklaması vardır..

Yazılanlar çeviri değil. Askeriye gibi düşünün. Nedenini anlamadığınız bazı kurallar var ve bunlar zamanında yaşanan tatsız anılar yüzünden oluşmuş durumda.

@cazci Cem ağabey arkadaşlar kurallarını koymuşlar 2 tip sürüş yapıyorlar biri toplu start toplu finish diğeri şu TCR deki uzun km yapıldığı kapılı geçiş sistemi. (Bazı arkadaşlar bu TCR ye katılmış ya da katılmak isteyenler bu tip sürüşler ile antrenman yapmış oluyor) Bu sürüş bir çeşit meydan okuma kendine doğaya karşı yapılan. Arkadaş bence yanlış ifade etti kural mevzusunu şimdi biz onlara denk gelip Uludağ'a kadar sürsek kimsenin birşey diyeceği yok. Hani derler ya hepsi okumuş çocuklar hepsi iyi insan hoş geldiler sefa geldiler diyerek konuyu tatlıya bağlayalım.

Size katılmamak namümkün.

Uzak kuralları niye rahatsız etmiş bu kadar ilginç gerçekten. 350 km'lik oldukça sert geçecek bir sürüşte keskin kurallar olması gayet normal değil mi? İnsanlar uzun süre bu sürüş için hazırlık yapıyorlar. Gezinti turu değil diye baştan açıkça belirtiyorlar.
(Bu arada uzun süredir takip ettiğim, tanıdığım kişiler hep. Emin olun yolda başınıza birşey gelirse bu ekip yakınlarda olsun istersiniz. )

(link)

(link)

Dinlemenizi oneririm.

@BerkEvren , rahatsızlık yaratan şey; söylem/kuralların ifade ediliş biçimi...
Benim de dahil olduğum grupların açtığı turlarında kuralları vardır. Kısa-Uzun-Ultra v.b....
Kurallar okuyanları bilgilendirip uyarabilir, sınır ve esnekliklerin ölçütünü vurgulayabilir ve öyle de olmalıdır...
Ancak, bu niyet çok masumken yazının üslubu, verilen örnekler okuyanda "kibirli/alaycı/narsist" çağrışımlar yapıyorsa eleştirmek çok doğaldır.
Grubun içinde benim de tanıdığım arkadaşların olması,sportif yönlerini takdir etmem, gruba dahil olmayanları kullandıkları jargonla küçümseme hakkını veremez....

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
gruba dahil olmayanları kullandıkları jargonla küçümseme hakkını veremez....
Bunu göremedim ben. Sadece sert şekilde belirtmişler kuralları. Ki bende çokça sürüş organize ettiğim için neden böyle sert bir dille yazıldığını çok iyi anlıyorum.
Biraz yumuşak tavırlarınız veya ucu açık kurallar anında sürüşü kabusa çeviriyor. Veya 100 km sürüş ardından grupta birinin yanında iç lastik bile taşımaya tenezzül etmediğini görünce yol kenarında bırakıp gidesiniz geliyor. Rota sertleştikçe kuralların da sertleşmesi yerinde bir karar bence. (Diğer seçenek gelen herkesi tanıyor olmanız :) )
(Artık grup sürüşü organize etmiyorum mesela 30-40 yaşında adamlara bebek bakıcılığı yapmak istemediğim için)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@BerkEvren ben şahidim istanbul'a geldiğimde watsaptan mesaj atmıştım görüp de cevap vermemiştiniz (insta da olabilir) o zaman anladım :) sürüş organize etmediğinizi.
@cazci (link) abi canım çekti gel lastiğin patlarsa söz ben değiştireceğim muhabbet ede ede çıkalım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri