Yaz sıcaklarının bunalttığı, nemin terlemeyle harmanlanıp, günü ve geceyi istila ettiği zamanlar başlamıştı...Yaprak kımıldamıyorken, kargalar kahvaltıya hazırlanırken yola koyulalım dedik...Rotanın zorlu olmasından öte, güneşin baş rolde olmasına izin vermemek gerekiyordu.. De hidrasyon, sıvı ve mineral kaybı en büyük olumsuzluk olabilirdi...
@Uğur ELBİ ,
@Musty6116 ,
@Özcan 'ın oğlu Özay ve Selçuk arkadaşımız ile saatlerimizi ayarlayıp 06:30 da tırmanmaya başladık...
Evlerin bunaltıcı havası, yolun serinliğini hissedince unutulan kabus konumuna çekildi...
Gece boyu o kadar terlemiştim ki; 2 kere ıslak yastık değiştirip yeniden uykuya dalmak çok zor olmuş, hepi topu 4 saat uyumuştum...
Yanıma 2 muz, 2 jel, 2 İzotonik tablet ve 1 de fındıklı krokant aldım. Yol boyu 3-4 kere 750 m.l. lik mataramı hayrat çeşmelerinden akan buz gibi sularla doldurup, tabletleri içine atıp, sıvı ve mineral kaybını telafi ettim...
Meşhur manzara önünde bu günü işaretledik...
Mürsellerden Kirazlı molasına kadar çoğunlukla gölgeden, serin ve araç olmadan; kıvrıla kıvrıla çıktık.

Maden suyu takviyesi çok iyi geldi..
Bu noktada sonra Milli Park ve Oradan da 2. Bölge ve Bakacak duraklarımız vardı...

Kirazlının Vişneleri olmuştu.. 😋
Yol boyu araçlar piknikçileri taşımaya başlamıştı...

Mataralarımıza su takviyesi yapıp Oteller bölgesinde buluşmak üzere sözleştik.
Tırmanış temposu/kadansı herkesin farklı olabileceğinden, "önce varan sonradan gelenleri bekler" kuralına uygun davrandık.

Enfes, soluk kesen bir manzara...
Sanki masal diyarı...Tüm şehir bulutların altında kalmış, gökyüzü sonsuz mavilikte...
Ve tabi buradan sonra keyifli bir iniş..
Yol yapım çalışmaları kısım kısım devam ediyor. Genişletip yeni asfalt atılan bölümlerin çoğu tamamlanmış. Artık Jandarmaya yakın dar yollara sıra gelmiş... Tabi daha kaç yıl sürer bilinmez..
Keşiş, bu mevsimde şehirden 7-8 derece daha serin ve esintili...Ancak sabah erken yol almakta fayda var...
Ah bir de şu sinekler...Koloni halinde Milli Parkı mesken tutmuşlar....