Scudo Sports

Uludağımız

Arabaya bi takım lastik ve yağını değiştirebilirsem bende haftasonu sürüşü için planlıyorum Uludağı :)

Scudo
Yaz sıcaklarının bunalttığı, nemin terlemeyle harmanlanıp, günü ve geceyi istila ettiği zamanlar başlamıştı...Yaprak kımıldamıyorken, kargalar kahvaltıya hazırlanırken yola koyulalım dedik...Rotanın zorlu olmasından öte, güneşin baş rolde olmasına izin vermemek gerekiyordu.. De hidrasyon, sıvı ve mineral kaybı en büyük olumsuzluk olabilirdi...
@Uğur ELBİ , @Musty6116 , @Özcan 'ın oğlu Özay ve Selçuk arkadaşımız ile saatlerimizi ayarlayıp 06:30 da tırmanmaya başladık...
Evlerin bunaltıcı havası, yolun serinliğini hissedince unutulan kabus konumuna çekildi...
Gece boyu o kadar terlemiştim ki; 2 kere ıslak yastık değiştirip yeniden uykuya dalmak çok zor olmuş, hepi topu 4 saat uyumuştum...
Yanıma 2 muz, 2 jel, 2 İzotonik tablet ve 1 de fındıklı krokant aldım. Yol boyu 3-4 kere 750 m.l. lik mataramı hayrat çeşmelerinden akan buz gibi sularla doldurup, tabletleri içine atıp, sıvı ve mineral kaybını telafi ettim...
IMG-20200704-WA0002.jpg
IMG_20200704_075629.jpg

Meşhur manzara önünde bu günü işaretledik...
Mürsellerden Kirazlı molasına kadar çoğunlukla gölgeden, serin ve araç olmadan; kıvrıla kıvrıla çıktık.
IMG-20200704-WA0003.jpg
Maden suyu takviyesi çok iyi geldi..
Bu noktada sonra Milli Park ve Oradan da 2. Bölge ve Bakacak duraklarımız vardı...
IMG_20200704_084925.jpg
Kirazlının Vişneleri olmuştu.. 😋
Yol boyu araçlar piknikçileri taşımaya başlamıştı...
IMG-20200704-WA0008.jpg
Mataralarımıza su takviyesi yapıp Oteller bölgesinde buluşmak üzere sözleştik.
Tırmanış temposu/kadansı herkesin farklı olabileceğinden, "önce varan sonradan gelenleri bekler" kuralına uygun davrandık.
IMG-20200704-WA0009.jpg
Enfes, soluk kesen bir manzara...
Sanki masal diyarı...Tüm şehir bulutların altında kalmış, gökyüzü sonsuz mavilikte...
Ve tabi buradan sonra keyifli bir iniş..
Yol yapım çalışmaları kısım kısım devam ediyor. Genişletip yeni asfalt atılan bölümlerin çoğu tamamlanmış. Artık Jandarmaya yakın dar yollara sıra gelmiş... Tabi daha kaç yıl sürer bilinmez..
Keşiş, bu mevsimde şehirden 7-8 derece daha serin ve esintili...Ancak sabah erken yol almakta fayda var...
Ah bir de şu sinekler...Koloni halinde Milli Parkı mesken tutmuşlar....

Son düzenleme:
@Şeref Tuzcu , bizim @Özcan 'ın tur rotaları asla standart olmaz...Ya labirentin içinde kaybolunur, ya bünyedeki tüm makarnalar eritilir, ya grup perişan olur ya da kişisel tarihimize ilginç bir gün eklenir.... :D

@Şeref Tuzcu , bizim @Özcan 'ın tur rotaları asla standart olmaz...Ya labirentin içinde kaybolunur, ya bünyedeki tüm makarnalar eritilir, ya grup perişan olur ya da kişisel tarihimize ilginç bir gün eklenir.... :D

Madde madde gidelim 🙃
Kaybolmadık.
Tüm makarnalar eridi.
Grup perişan oldu mu, olduk galiba.
Kişisel tarihimize çok ilginç bir gün kesinlikle eklendi.
@Özcan 'a buradan teşekkürlerimizi ve selamlarımızı yeniden göndermiş olalım.IMG_8127.JPGIMG_8133.JPGIMG_8141.JPG

Sabah 05:15 te zar zor kalkıp kahvaltımı yapıp buluşma noktasına gittim.
@HSYNel16 ve Özgür arkadaşımızla beraber yola koyulduk. Sabah serinliğini ( hatta soğuğunu) hissetmek şu yaz ayında çok güzel bir jest...
Yollarda tek tük araç, tertemiz orman ve rakım arttıkça açılan bronşlar...
IMG-20200710-WA0006.jpg

Baraj üstü tepesinde durup tarihe not düşelim...

IMG_20200710_082745.jpg
Kirazlı'da maden suyu molası...

IMG_20200710_173342.jpg
Köy çıkışı vişne ağaçlarından tadımlık almadan olmazdı...

IMG-20200710-WA0003.jpg
Köyden ana yola çıkınca sadece dağ yönüne çıkan bir kaç araç vardı.
Milli Parka sorunsuz girdik. Ki geçenlerde geçiş yapan bisikletçiler de ücret ödeyecek söylentisi yayılmıştı...Ne acayip devran..Bisikletçilerden değil ücret almak, özendirmek için kimi sürprizler yada ödüller düşünülmeli..Doğaya bizim kadar saygılı ve koruyucu guruplar önemli çünkü.
IMG-20200710-WA0008.jpg
Kurbağalı kaya son durak..
Migros 11:00 de açılıyormuş, 10:30 oradaydık..Artık kahve makinesi yok, ilgili şirket makinelerini toplamış...
Birer maden suyu/gazoz yuvarlayıp inişe geçtik..
Poyraz, şehire yaklaştıkça sertleşti. Hatta bir kaç kez bisikletim yalpalayınca yavaş inmek zorunda kaldım...
Bir hafta içinde iki kez keşişleyerek ilk defa yaşanan hazlara bir yenisini ekledim..
IMG-20200710-WA0009.jpg
Sürüyorum, öyleyse varım...:)

Son düzenleme:
Bu konuyu sabitleyip "kısa yoldan serotonin alımı" diye alt başlık konmalı. Ben ki Trakya'dayım, karşı kıyıların bisikletçisiyim, bir Uludağ kaç para diye tutturuyorum. Kısacası maaile hayranlıkla seyrediyoruz.

@mazot , yolunuz düşerde pedallamak isterseniz size eşlik ederiz.. :)

Bu sabah 07:00 de Eker Meydandan kalkışla : @tufan tekmen , @HSYNel16 , Ahmet Alemdar, @Musty6116 ile beraber yola koyulduk.
IMG-20200721-WA0015.jpg
Bu kez klasik mekanda fazla oyalanmadık, biraz daha uzun ve eğimli olan "Hüseyinalan" mevkisinden devam ettik...

IMG_20200721_092019.jpg

Maden suyu ve "yapamayanlara kahvaltı" molası..
IMG_20200721_101927.jpg

Grup olarak dönmenin daha uygun olacağına karar verip, Milli Parktan dönüşe geçtik.
Planımda "Bakacak" vardı ama anladım ki bugün " Bakılamayacak".. :koptum:
Ve gene en güzel kare @HSYNel16 dan :
IMG-20200721-WA0024.jpg

Şehrin bunaltıcı havasından nasıl kurtuluruz adlı çalışma. Arkadaki beton yığını gözükmeyince beni de görmezden gelirseniz manzara daha bir güzel sanki 😍
20200726_101425.jpg

Ceyhun kardeşim, o bulutlar ülkesi başka bir alem değil mi?
Ne kadar şanslı bir şehrin sakinleriyiz...

Çok haklısın abi, kelimeler kifayetsizdi o anlarda. Çok şanslıyız..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
@cazci
Abi her pazar çıkıyor musunuz. Bir sene sonra sizinle gelmek istesem yer var mı?

@Bordo , ayda 1-2 kez uygun olduğumuz günlerde çıkmaya gayret ediyoruz.
Hafta içi erken saatler daha sakin ve keyifle çıkılıyor.
Seneye söz kesmek doğru olur mu bilmem ama siz uygun olduğunuz zaman haber verin, belki bir program yapabiliriz...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Bordo
Ceyhun kardeşim, o bulutlar ülkesi başka bir alem değil mi?
Ne kadar şanslı bir şehrin sakinleriyiz...
Bursada olduğunuz doğruda sakin durduğunuz doğru değil. O ne öyle çocuklar gibi biniyorsunuz bisikletlere çıkıyorsunuz dağlara çekiyonuz oksijenleri kafanız güzel oluyor değilmi? :)

Şehrin bunaltıcı havasından nasıl kurtuluruz adlı çalışma. Arkadaki beton yığını gözükmeyince beni de görmezden gelirseniz manzara daha bir güzel sanki 😍
235394 dosyayı görüntüle
Bir gün görmek nasip olur İnşallah hem Bursayı hem Uludağı.:harika:

@necmeddin kardeşim, sen hem doğa aşığı bir adamsın hem de çocukları olan bir çocuk (benim gibi)....
Doğanın çağrısına karşı koymak ne mümkün?
Üstelik şehir yanarken dağların yayla havası ömre ömür katıyor... :)

@necmeddin kardeşim, sen hem doğa aşığı bir adamsın hem de çocukları olan bir çocuk (benim gibi)....
Doğanın çağrısına karşı koymak ne mümkün?
Üstelik şehir yanarken dağların yayla havası ömre ömür katıyor... :)
Abi zaten İnsanoğlunun en büyük sorunu içindeki çocuğu ya öldürüyor yada söndürüyor. Sonrasında hayattan zevk almıyor. Kasım kasım kasılıp koca adam olacağıma Picachu elektrik şokunu tercih ederim. :koptum:

Geri