Scudo Sports

Uludağımız

Yanı başınızda Uludağ gibi bir cennet, şehrinizde harika bir bisiklet kültürü ve gruplar... Ne kadar şanslısınız :)
Samsun'dan imrenerek bakıyorum. Selamlar...
Hocam bizim buralarda bir bisiklet kültürü gelişmemiş, Uludağa lafım yok Allah vergisi doğal bir harika ,Samsuna gelince bir çok vilayeti döver ya güzellikte :harika:

• Beğen
Tepkiler: cazci ve sccetin
Scudo
Bugün yoldaki tüm köpekler uysal ve sessizdi...
3-4 bireyli bir aile de buğulu gözlerle bize bakıyordu, on metre sonra yavrusunu bir karton kutuya koyup alan kişiyi görünce nedenini anladım ve kendimi çok kötü hissettim...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sccetin
Hangi ortamda olursam olayım O'nu seyretmek bile bana derin bir huzur veriyor. Doğanın bize bir tablo gibi resmettiği güzelliğimiz eşsiz Uludağımız..

DSC_0440.JPG

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
Ben de dünkü tavsiyeye uyarak atlas köyüne tirmandim bugün. Ciddi zorlandigimi itiraf edebilirim ama 110 kiloluk bedeni köye ulastirmayi başardım.

Check out my activity on Strava: (link)

@cazci ben yemeğe kalmadım, @Özcan'da çok güzel fotoğraflar olabilir, belki bizimle paylaşır

• Beğen
Tepkiler: cazci
Güneşin içimizi ılıttığı çok güzel bir gün oldu. Her ne kadar gölgede 3 dereceyi ve ıslak eşyaların donduğunu gördüysem de harika bir gün yaşadık.

Doburca - İnkaya köyleri arasına yapılan Yeni Dağ Yolu caddesinin meşhur eğiminin tadına ilk defa bakarak başladık turumuza.
Ortalaması 13, en dik yeri ise yüzde 25 eğimli bu yolu hep inişlerde kullanmış, hiç tırmanış denememiştim. Fena değilmiş :ssrtcbya:

1583750577836.png

Çobankaya-Bakacak arasında karlı bölümlerde sürme planlarımız olduğu için MTB'lerle çıktık dört kişi.
Yol bisikletiyle tırmanışa gelen arkadaşları çıkışta ve inişte kısa süreliğine görebildik :)

IMG-20200307-WA0059.jpg
IMG-20200307-WA0055.jpg
Karnımız acıkınca Kurbağakaya mevkisinde sucuk ekmek fiyatı sorduk. El kadar ekmeğin içine eser miktarda sucuk için 30 TL istendiğini görünce,
toplam 30 TL'ye dört kişilik sucuk, ekmek ve içecek aldık.

IMG-20200307-WA0012.jpg

Çobankaya'da emanet mangal ateşinde pişirip afiyetle yedik.
Kar artık çok yumuşamış, bisikletle sürülecek kıvamdan çıkmış.

IMG_20200307_140131.jpg

Fazla maceraya giremeden dönüş yoluna geçtik.

IMG_20200307_154729.jpg
IMG_20200307_154722.jpg

Dosyalar

• IMG_20200307_140131.jpg
    IMG_20200307_140131.jpg
    1,3 MB · Okunma: 3
Son düzenleme:
Güneşin içimizi ılıttığı çok güzel bir gün oldu. Her ne kadar gölgede 3 dereceyi ve ıslak eşyaların donduğunu gördüysem de harika bir gün yaşadık.
Doburca - İnkaya köyleri arasına yapılan Yeni Dağ Yolu caddesinin meşhur eğiminin tadına ilk defa bakarak başladık turumuza.
Ortalaması 13, en dik yeri ise yüzde 25 eğimli bu yolu hep inişlerde kullanmış, hiç tırmanış denememiştim. Fena değilmiş :ssrtcbya:

220634 dosyayı görüntüle

Çobankaya-Bakacak arasında karlı bölümlerde sürme planlarımız olduğu için MTB'lerle çıktık dört kişi. Yol bisikletiyle tırmanışa gelen arkadaşları çıkışta ve inişte kısa süreliğine görebildik :)
Karnımız acıkınca Kurbağakaya mevkisinde sucuk ekmek fiyatı sorduk. El kadar ekmeğin içine eser miktarda sucuk için 30 TL istendiğini görünce, toplam 30 TL'ye dört kişilik sucuk, ekmek ve içecek aldık.
Çobankaya'da emanet mangal ateşinde pişirip afiyetle yedik. Kar artık çok yumuşamış, bisikletle sürülecek kıvamdan çıkmış. Fazla maceraya giremeden dönüş yoluna geçtik. Fotolar geliyor.
Abi sen aynakol'u değiştirdin mi yoksa hala 52-36 mı?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mad Buddha yol bisikletimde 52-34 / 11-32 var. Bu segmenti ilk fırsatta yol bisikletiyle de çıkmayı deneyeceğim.
MTB'de 3x7 sistem var ama dişli oranları aklımda değil, bakmam lazım. Ama çok dik ve zor yerlere daldığımda elde sürmemek için megarange bir ruble edinmeye karar verdim.

@Mad Buddha yol bisikletimde 52-34 / 11-32 var. Bu segmenti ilk fırsatta yol bisikletiyle de çıkmayı deneyeceğim.
MTB'de 3x7 sistem var ama dişli oranları aklımda değil, bakmam lazım. Ama çok dik ve zor yerlere daldığımda elde sürmemek için megarange bir ruble edinmeye karar verdim.
Aynı model bizim bisikletler benimkinde 52-36 / 11-28 var. Sendeki neden değişik?

Aynı model bizim bisikletler benimkinde 52-36 / 11-28 var. Sendeki neden değişik?
Söylemesi ayıp, ihtiyar modifiyesi oluyor bunlar :ssrtcbya: Modifiye başlığına mesaj atsam,pembe dizi olur :hımm:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Söylemesi ayıp, ihtiyar modifiyesi oluyor bunlar :ssrtcbya: Modifiye başlığına mesaj atsam,pembe dizi olur :hımm:
öyle deme abi kondisyonsuzken 52/36 - 11/28 biraz zorluyor yokuşta.

Sokağa çıkma yasağı gelmeden fırsatı değerlendirmek istedik. Geçe kalmamak için Çekirge'de birşeyler alıp 1.Murat camii avlusunda Bursa manzarası karşısında iftar yaptık.
IMG-20200429-WA0021.jpg
Yarım saat sonrası yola çıkıp Milli Park tırmanışımızı yaptık.
IMG-20200430-WA0003.jpg
Lodos vardı, yer yer esti kafamıza kafamıza. Ama çok güzel bir tur oldu. Gecenin sessizliğinde orman içi çok güzeldi. Ancak bu kez köpekler çok rahatsız etti, şikayetçiyim :ssrtcbya:

20 Haziran L.G.S. olduğundan sokağa çıkma kısıtlaması konulunca mecburen "en uzun gün" 21 Haziran sabahına karar kıldık..
Pandemi süreci herkesin antrenman rutinini bozduğundan, kısa-orta rotalarla form tutmaya başlıyoruz...
Uygun olan arkadaşlar @Musty6116 ve @Umutknbs ile buluşup yola koyulduk..
@sadi imren arkadaşımız da "recovery" için bir bölüm bizlerle beraber sürüp döndü...
IMG-20200621-WA0007.jpg
Sonra üç ayrı kuşak :) bir arada yola koyulduk...Sabah olması nedeniyle yollarda fazla araç yoktu. Dünkü kısıtlama sonrası evden çıkamayanların doğaya koşup "cız-bız" yapmaları için mükemmel bir hava vardı...
IMG-20200621-WA0012.jpg
Doğancı barajının su seviyesine baktık.
Orhaneli yolu üzerinden Mürseller yol ayrımından girip Kirazlı ya kadar benim en sevdiğim rotayı yaptık...
Nefis orman, kuş sesleri, araçsız bu soğuk asfalt yolu eşsiz kılıyor..
Tabi bizim harika manzarasıyla foto çekmek için durduğumuz tepemiz, uzakta baraj gölümüz de kadrajda olmalıydı..
IMG-20200621-WA0014.jpg

IMG-20200621-WA0015.jpg
Bu noktadan sonra Kirazlı ya kadar döne döne, irtifa kazana kazana çıkıp maden suyu molası verdik ve gene devam...
Ana yola çıktığımızda piknikçiler de yollara düşmüştü..Kahvaltısını yaparak pikniğe başlamak isteyen, uygun yerler dolmadan bir an önce mesire yerlerine ulaşmak isteyenlerin acelesi belli oluyordu..
Pandemi sürecinde kara sinekler çoğalmış, çıkarken 30-40 tanesi aynı anda tepemize üşüştüler...:mad: Kovalasak , hızlansak ta peşimizi bırakmadılar...
IMG-20200621-WA0025.jpg
Nihayet 1. bölgeye gelmiştik. Migros tan birer kahve alalım dedik ama nafile...
Daha "Yeni Normal" e tam olarak geçilmediği için her yer kapalı idi...
IMG-20200621-WA0024.jpg
Biz de hiç zaman kaybetmeden dönüş yoluna koyulduk..Öğle güneşi tepede olmasına rağmen hava serin ve rüzgarlıydı..
İniş yaparken yola yakın çam ağaçlarının kozalakları yoğun şekilde dökülmüş, dikkat etmek gerekiyor...
Ana yolda devam eden yol yapım çalışmasında 3-4 noktada toprak ve çamur var. Bazı noktalarda yol tek şerit. İnişin müthiş hazzı bu noktalarda mecburen azalıyor..
Şehire indiğimizdeki bunaltıcı hava aslında ; - İşte oluşturduğunuz kent hayatı/metropol...Bina ziyanlığı ve doğaya ihanet - dercesine bir tokat gibi patlıyordu...
Sağsalim ve hafiflemiş, esrik bir ruh halinde evlerimize döndük...
(link)

O kadar özlemişiz ki tempolu pedallamayı, bir kaç yerde daha durup doğanın enfes hallerini kare kare çekemedik...
Kısmetse bir daha ve geniş katılımlı olanlara diyelim... @sadi imren ...
@necmeddin benim ev daha yakındı, onlar yolu da uzatıp 100 ü tamamladı.. :)

Her ne kadar Bursa merkezinden uzakta olsam da bu güzelliğin içindeyken kat edilen her km.'sine değiyor. Yolları beni yorarken eşsiz tabiatı da sanki bir yandan dinlendiriyordu. Dağ havası çok iyi geldi.
Totalde 140 km. civarı döndü tekerler, bilmem kaç metre de tırmanış :D
Keşke merkezde yaşasam da buralara daha çok, sık sık pedallayabilsem.WP_20200625_09_39_32_Pro.jpg

Geri